25 Aralık 2009 Cuma

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber, Rize Haber, Trabzon Haberleri

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Özel Kuvvet binasında arama yapılıyor

Posted: 25 Dec 2009 02:28 PM PST

Bülent Arınç’a suikast iddialarıyla bağlantılı olarak Özel Kuvvetler’e ait bir binada arama yapıldığı bildiriliyor..


Ayrıntılar gelecek..

Zihni Çakır, gazetecilere cezaya sert çıktı

Posted: 25 Dec 2009 02:28 PM PST

Ergenekon yapılanması üzerine kaleme aldığı kitaplar ve yaptığı analizlerle kamuoyunun yakından tanıdğı cafesiyaset.com yazarı Zihni Çakır, gazetecilere yönelik yargı baskısı üzerine sert açıklamalarda bulundu.


Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’ın 1 yıl 8 ay hapse mahkum edilmesi ve Taraf muhabiri Mehmet Baransu’nun tutuklanma istemiyle sevkedildiği mahkemece serbes bırakılmasının, yargı sisteminin Ergenekon sanıklarına motivasyon mesajından başka bir anlam taşımadığını söyleyen Zihni Çakır, “Ergenekon’un yargıda hala varlığını korumak isteyen uzantıları, soruşturma ve dava sürecinin kamuoyu desteğini en aza indirgeyip, hukuka dayalı bu süreci, meşruiyet zemininden uzaklaştırmaya çaçalışıyor. Ergenekon ve türevlerini kaleme alan gazeteci ve yazarlara yönelik baskıların altında yatan sebep de bu maalesef” dedi.
Kendisi de Ergenekon konusunda yazdığı kitaplar nedeniyle 1 yıl 6 ay hapisle cezalandırılan ve bu cezası ertelenmeyip, yaptığı temyiz başvurusu üzerine Yargıtay’a gönderilen Çakır, “Ergenekon sanıklarını ve dışarıdaki uzantılarını koruyup kollamak için bugün yargıdaki uzantılarının hukuku ve evrensel hukuk normlarını ayaklar altına aldığına tanık oluyoruz. Şamil Tayyar’a verilen cezanın ilk karar açıklamasında, yargıç tarafından dillendirilen gerekçeyi dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde hukuk zemininde tanımlamanız mümkün değil.
 
Geçmiş zamanda Yargıtay eski Birinci Başkanı Mehmet Uygun’un 7 Eylül 1998′deki Adalet Yılı açılış konuşmasında, ‘yargıçların vicdanı ile cüzdanı arasına sıkıştığını’ hatırlamayanımız yoktur herhalde.
Üzülerek ifade etmeliyim ki, son 7 yıldır ve özellikle 12 Haziran 2007’den bu yana, ‘kimi yargı mensuplarının vicdanı da cüzdanı da Ergenekon’un dişlileri arasına sıkışmış’ durumda.
Mehmet Baransu’nun soruşturmanın gizliliğini ihlal gerekçesiyle tutuklanmasını istemeyi başka türlü izah edemiyorum. Şamil Tayyar’a aleniyet kazanmış bir belgeyi köşesinde kullandığı için ceza verilmesini başka türlü izah edemiyorum. Şahsıma sırf Ergenekon diye bir yapılanma var dediğim için, ‘terörle mücadelede kahramanlaşmış kişileri Ergenekon üyesi gösterdiğim’ gerekçesiyle ceza verilmesinin hukuksal izahını bulamıyorum” dedi.
 
“HABER KAYNAĞINI SAKLAMA HAKKIN YOK”
Halen devam eden ve hedefi Ergenekon operasyonlarını yürüten İstanbul Terör ve Organize Suçlar şubeleri olan bir soruşturma evresinde yaşadığı çarpıcı durumu da Haber7 ye değerlendiren Zihni Çakır, savcının kendisine haber kaynağını saklamak gibi kanuni bir dayanağının bulunmadığını hatırlattığını söyledi.
Çakır başından geçen olayı şöyle anlattı:
Yakın zaman önce, Fatih Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla, -ne tesadüfse, adı Deniz Feneri ve Kanal7 iddialarını soruşturmakla gündeme gelen- Nadi Türkaslan tarafından Ankara Basın Savcılığına davet edildim.
Fatih Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ve İstanbul Terör ve Organize Suçlar şubelerini hedef alan bir soruşturmadan dolayı ifadem alındı. Soruşturmanın gerekçesi, ‘kaleme aldığım Kod Adı Darbe kitabındaki bilgi ve belgelerin polislerce sızdırıldığı şüphesi’ni açığa çıkarmaktı. Soruşturmadaki pozisyonumsa ‘tanıklık’.
Savcı Türkaslan, kitaptaki bilgi ve belgeleri nereden temin ettiğimin, İstanbul’da Ergenekon soruşturmalarında görevli polislerle ilişkimin olup olmadığının sorulduğunu aktardı.
Allah şahittir, Ergenekon operasyonlarında bırakın fiilen bulunmayı evrak tanzimcisi olarak görevli bir polisle bile tanışıklığım olmadı hiç. Daha da ötesi İstanbul’da ya da başka bir yerde bu şubeler ya da başka şubelerde görevli tek bir polisle arkadaşlığım, dostluğum, samimiyetim ya da görüşmem olmadı. Zaten 2008 Mayıs’ıda bana düzenlenen operasyon sonrasında kamuoyuna yalan yanlış bilgiler sızdırılması da polislerin şahsıma bakışını göstermeye yeterli.
Ben de ifademde, ‘bu meyanda hiç kimseyle ilişkimin ya da tanışıklığımın olmadığını, o kitapta yer verdiğim belge ve bilgilerle polis teşkilatının hiçbir ilişkisinin olmadığını’ söyledim ve savcı beye, ‘bir gazetecinin kaynağını saklamak gibi yasal bir hakkı varken böyle bir soruyu hangi gerekçeye dayanarak sorduklarını’ aktardım.
Tutanağa geçen bu beyanım sonrasında, savcı Türkaslan, elindeki TCK kitapçığını göstererek, ‘senin böyle diyeceğini bildiğim için baktım; kanunda böyle bir hak tanınmıyor sana’ dedi.
Gerekçesi de kitabın süreli basın sınıfına girmediği şeklindeydi. Ancak ne hikmetse süreli basın sınıfına girmeyen bir kitaptan dolayı gizliliği ihlalden yargılamamın devam ettiğini hatırlatınca da ‘o başka dosya bu başka dosya’ dedi ve tutanağa ‘böyle bir hakkım olmamasını hatırlatmasına rağmen benim kaynağımı söylememekte ısrar ettiğimi’ yazdırdı.
Söylemek istediğim yargının düştüğü hal bu işte
Tıpkı aynı mahkemenin Aydınlık Dergisi personeline gizliliği ihlal gerekçesiyle devam eden davada haberdeki belgelerin kamuoyunda defalarca yer aldığı için gizliliğinden söz edilemeyeceği gerekçesiyle beraat kararı verirken Şamil Tayyar’ı mahkum etmesi gibi…Kimi yargı mensuplarının vicdanı ve cüzdanı Ergenekon dişlilerine sıkışmış durumda”.
Zihni Çakır, İtalya’da derin devlet soruşturmasında başarıya ulaşılmasının en önemli nedeninin, basının sayesinde sağlanan kamuoyu desteği olmasına karşın; Türkiye’de bu desteği kesmeye yönelik gazetecileri hedef alan yargı baskısını ortadan kaldırmak yerine, hükumetin ceza üst sınırlarını arttırıcı çalışma yapmasının da bu soruşturmaya ihanet olacağını söyledi.

Diyarbakır’da yolu trafiğe kapattılar

Posted: 25 Dec 2009 02:28 PM PST

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK’nın sivil oluşumu KCK/TM Yapılanması’na yönelik soruşturmayı protesto için bir grup, oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK’nın sivil oluşumu KCK/TM Yapılanması’na yönelik 11 ilde eş zamanlı olarak yürüttüğü ve 36 kişinin gözaltına alındığı soruşturmayı protesto etmek amacıyla bir grup, Elazığ Caddesindeki büyükşehir belediyesi önünde toplandı. Grup daha sonra oturma eylemi düzenleyerek yolu trafiğe kapttı.

Oturma eylemi düzenleyenler arasında BDP’li milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Emine Ayna, Sevahir Bayındır, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncer, Pervin Buldan, Ayla Akat, Hamit Geylani, İbrahim Binici ve siyasi yasaklı kapatılan Diyarbakır eski DTP milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şırnak Milletvekili Ramazan Uysal ve bazı belediye başkanları bulunuyor.

Selahattin Demirtaş oturma eyleminde bulunanlara yönelik yaptığı konuşmada,28 arkadaşlarının tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiklerini belirterek, şöyle dedi:

”Demokratik hakkımız olan protesto hakkımızı kullanıyoruz. Milletvekili ve belediye başkanımızın dışında hiç kimsenin söylemleriyle hareket etmeyin. Bu bir sivil itaatsizlik eylemidir. Kararın sonucunu bekliyoruz. Umarız bütün arkadaşlarımız serbest kalır.”

AA

AK Parti’de İşbaşaran’ın bileti kesiliyor

Posted: 25 Dec 2009 02:28 PM PST

AK Parti MYK, trafik polisleriyle tartışmaya giren Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın, tedbirli olarak kesin ihraç talebiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevkine oy birliğiyle karar verdi.

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, MYK’nın bugünkü toplantısında, Elazığ Milletvekili İşbaşaran’ın, 20 Aralık tarihinde Ankara’da trafik polisleri ile arasında geçen olay ve bu esnada ortaya koyduğu tutum ve davranışları ele alındı.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, İşbaşaran’ın tutum ve davranışları parti tüzüğü, programı ve grup iç yönetmeliğine aykırı bulundu; tedbirli olarak kesin ihraç talebi ile parti Müşterek Disiplin Kuruluna sevkine oybirliği ile karar verildi.

OLAY

Çankaya’da trafik uygulaması yapan polislere tartışıp, daha sonra da aracının lastiklerinin polislerce kesilfiğini iddia eden AK Parti Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran’ın trafik çevirmesi esnasında görevli polislere ettiği küfür ve hakaretlerin görüntüsü yayınlanmıştı.

Görüntüler hem Başbakan Erdoğan’a hem de İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a gönderilmişti..

İLK VUKUATI DEĞİL

Öte yandan Fevzi İşbaşaran 29 mart seçimlerinden önce başka bir küfür olayıyla daha gündeme gelmişti. Elazığ’ın Karakoçan İlçesi AK Parti İlçe Başkanı emekli imam Mehmet Emin Aşam, partisinin Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ın kendisini ölümle tehdit ettiğini, küfür ettiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve istifa etmişti.

Aşam, avukatı aracılığıyla Milletvekili İşbaşaran’ın kendisini ölümle tehdit edip küfür ettiği telefon konuşmasını da basın mensuplarına dağıtmıştı. Basında yayınlanan ve o dönem büyük yankı bulan kayıtlarda, Milletvekili Fevzi İşbaşaran rüşvet aldığını iddia edip, istifasını istediği emekli imam olan İlçe Başkanı Aşam’a galiz küfürler ediyordu.

İŞTE İŞBAŞARAN’IN BAŞINI YAKAN GÖRÜNTÜLER:

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tüzmen’den Kurtulmuş’a cevap

Posted: 25 Dec 2009 01:40 PM PST

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten Program konuğu olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı Kürşad Tüzmen, ‘AKP’li olmayan bir tek Genelkurmay Başkanı kaldı’ sözüne cevap verdi.


 Tüzmen; ‘’Bülent Arınç suikast girişimi, Ergenekon.. AKP işin kolayını bulmuş. Hepsi düzmece, hükümet maksatlı bir şekilde gündem değiştirmeye çalışıyor’’ diyenler karşılık, ‘’Kimse gündem filan değiştirmeye çalışmıyor. Olaylar belli, bunların neticelenmesini görmek lazım ‘’ diye konuştu. Hükümetin samimi ve kararlılıkla yürütmeye çalıştığı uygulamalarının arkasında durduğunu söyleyerek, ‘’ Esas kimlerin rahatsız olduğu ortada. Uzatılan gerçek samimi elleri sıkmayanların ne yapmaya çalıştıkları çok açık’’ dedi.  ‘’AK Parti olarak tüm samimiyetimizle, terörün çözümlenmesi ve ekonomik olarak da bize yaşattığı kayıpların önüne geçilmesi için çalışıyoruz. Denenmiş yöntemlerin tekrarı bize maddi ve manevi kayıplar olarak geri dönecektir. Hükümete karşı  bu anlamda sadece yıkıcı eleştirilerde bulunulmasını doğru bulmuyorum, yapıcı  ve destek olan önerilere her zaman açık olduğumuzu söylüyoruz. ‘’ sözlerini kaydetti.  

Biz de, ‘Ama , Fakat’ Yok!

Türkiye, içeride ve dışarıda normalleşme sürecine girmiştir. 2002-9 zaman aralığına bir göz atarsak, turizm, ihracat ve yabancı sermayenin kaç kat arttığını net bir şekilde görebiliriz Biz de ‘ama, fakat’ yok yaptıklarımız ve rakamlar ortada ‘’ diyen Kürşad Tüzmen, Türkiye’de kişi başına düşen gelirin iki bin dolardan, on bin dolara kadar çıktığını söyledi. ‘’Bir ülkede, ne kadar turizm, ihracat artışı olur, ne kadar çok para girişi gerçekleşirse o kadar çok demokrasi olur. ’’ diyerek.’’2002’de 32milyar dolar olarak devraldığımız ihracatı, 132 milyar dolara  çıkarttık.yurt dışı müteahhitlik, 1.4’ten 24 milyar dolara kadar yükseldi. Yabancı girişimlerin artması ile kendimize olan güvenimiz arttı. Dış borçlar ise yansıtıldığı gibi  abartılı rakamlara asla gelmedi. Özel sektör borcu bilerek kamu borcuna dahil ediliyor. Yanlış anlamalar bundan kaynaklanıyor’’ diye konuştu.

‘’5 milyon kilometreye yakın yol tamamlandı. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere milyarlarca dolarlık proje çalışmaları söz konusu. Artık, yaşanan tecrübe dolu kriz geçmişimizden dolayı, Türk yöneticileri tercih ediliyor. NATO, BM ve Avrupa’da lider bir ülke konumundayız artık, dış gündemi takip eden ve gerektiğinde sözümüzü dinleten bir ülkeyiz. Türkiye’yi,  ekonomi sıralamasında ilk 20’lerden , 10’lara çıkarmak amacındayız İşsizlik için  yoğun çalışmalar içinde olan hükümet , yakın zamanda çözüme yönelik uygulamalara başlayacaktır yeni yatırımlara ihtiyaç var’’  diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, geçmiş dönemlerde  yaşanan IMF esaretinin son bulduğunu ve artık anlaşma için Türkiye’nin peşinde koşulduğunu öne sürdü.  Hükümetin gerçek olmayan hedefler üzerinde eleştirildiğine de dikkati çeken AK Parti Dış İlişkiler Başkan  Yardımcısı ,   ‘’Ne eksen kayması  ne de yeni Osmanlı ya da yeni bir bölgesel açılımı söz konusu değildir. Türkiye hep Batıya doğru gitmiştir. AB’de 5 milyon insanımız bulunmaktadır. ‘’sözlerini kaydetti.

TSK, Bir Siyasi Parti Tarafında Yer Alamaz!

Kürşad Tüzmen;  Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un ‘’AKP’li olmayan  bir tek Genelkurmay Başkanı kaldı. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis, YÖK ve Anayasa Mahkemesi Başkanları dahil herkes AKP’li. Sıkıştığında ve tıkandığında, eleştirildiğini ve engellere takıldığını söyleyen hükümet, anayasa değişikliği dahil tüm uygulamalar için gerekli yetki ve güce sahiptir.  ‘’sözlerine karşılık, ‘’Silahlı kuvvetlerimiz, herhangi bir siyasi parti tarafında yer alamaz  zaten. Hadi yapın, değiştirin ve uygulayın demekle olmaz.  Her şey o kadar kolay olsaydı,   bize ihtiyaç olmazdı.   ‘’ diye konuştu.

Mevcut Anayasa ve Kanunlar Ortada!

 DTP’nin kapatılma kararı için, ‘’ Mevcut anayasa ve kanunlar ortada, terör örgütlerinden uzak kalamadıkları da  ortada, yeni bir oluşum da söz konusu olsa, aynı şekilde karşılık bulacaklardır. Samimi bir şekilde milletimizi kucaklamak istemedikleri sürece, başarılı olamayacak ve sorular aşılamayacaktır’’ açıklamasında  bulundu.’’ Demokratik açılım sürecinde, Kürtlerden oy  almak amacında olmak gibi bir düşüncemiz söz konusu olamaz. Zaten, biz millet olarak kaynaşmış ve bütünleşmiş durumdayız. DTP, kendini  tahrik eğilimindeki çabalarından ve terör örgütlerinden uzak tutmalı’’ diye konuştu.  

Arabasını internetten 60 kişiye sattı

Posted: 25 Dec 2009 01:40 PM PST

İstanbul’da Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvuran çok sayıda kişi, araba satışıyla ilgili internet üzerinden yapılan müthiş bir dolandırıcılığı ortaya çıkardılar.


Çanakkale’de oturan Muharrem Bilgiç de internet üzerinden otomobil satın almak için anlaştığı Ali Yalçın N’nin banka hesabına 500 lira kapora yatırdığını, ancak kendisine ulaşamadığını bildirdi.

Bunun üzerine harekete geçen polis, adı geçen bankalarla irtibat kurdu.

Para çekmek için dün Şişli’deki banka şubesine gelen Ali Yalçın N’yi fark eden banka görevlileri polise haber verdi.

Olay yeri yakınındaki ”Güven Timleri”, şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Ali Yalçın N. ile ortağı olduğu belirtilen Ersin T’nin (33), ikinci el araçların yer aldığı bir internet sitesine kendilerine ait olmayan araçları piyasa fiyatının altında kaydederek satışa sundukları öğrenildi.

Şüphelilerin, telefonla arayan alıcılara, şehir dışında olduklarını ve aracı satın almak istiyorlarsa kapora yatırmaları gerektiğini söyledikleri kaydedildi.

Ali Yalçın N’nin kaporaları farklı bankalardaki 4 ayrı hesabına yatırttığı ve alıcılarla görüştüğü telefon numaralarını bir günden fazla kullanmadığı ifade edildi.

Bu yöntemle 5 ayda 60 kişiyi dolandırdığı ve daha önce aynı suçtan 3 kez cezaevine girdiği öğrenilen Ali Yalçın N’nin banka hesaplarında 35 bin lira, ”dolandırıcılık” suçundan emniyette 13 ayrı kaydı olan Ersin T’nin banka hesabında ise 55 bin lira bulunduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ali Yalçın N. adliyeye sevk edilirken, Ersin T’nin yakalanmasına çalışılıyor.

AA

27 doktor Afrika’ya yardım için uçtu

Posted: 25 Dec 2009 01:40 PM PST

Merkezi Çorum’da bulunan Anadolu Tıbbiyeliler Derneği (ANATIPDER) üyesi 27 doktor, ücretsiz sağlık taraması yapmak için Batı Afrika ülkesi Mali’ye gitmek üzere yola çıktı.


Başbakanlık Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) ile yapılan ortak organizasyonla geçen yıl Gine’de 7 bin kişiyi sağlık taramasından geçiren Çorumlu doktorlar, bu yıl da Batı Afrika ülkesi Mali’de ücretsiz sağlık hizmeti verecek.

Bu ülkeye gitmek üzere yola çıkan 27 doktor, aileleri ve arkadaşları tarafından Devlet Tiyatro Salonu önünden uğurlandı.

ANATIPDER Başkanı Dr. Musa Zorlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez gidecekleri Mali’de 10 gün kalacaklarını, yaklaşık 10 bin kişiyi ücretsiz sağlık taramasından geçireceklerini belirtti. Mali’de dağıtılacak 1 milyon dolar değerindeki 3 ton ilacın 3 hafta önce bu ülkeye gönderildiğini kaydeden Zorlu, şu bilgileri verdi:

”İstanbul’da bize katılacak TİKA’dan bir arkadaşımızla birlikte 28 kişilik ekiple Mali’ye gideceğiz. Ülkenin başkenti Bamako’da yapacağımız sağlık taramasında Çorum’dan giden ilaçları da hastalara dağıtacağız. Aynı zamanda katarakt ameliyatları yapacağız. Şu an ameliyat olacak kişiler belirlendi.”

Zorlu, en fakir ülkeler arasında yer alan Mali’nin ayrıca en yüksek bebek ölüm oranlarına sahip ülke olduğuna dikkati çekti.

Yarın İstanbul’dan uçakla Fas’ın Kazablanka kentine, buradan da Mali’nin başkenti Bamako’ya ulaşacaklarını belirten Zorlu, 3 Ocakta Türkiye’ye döneceklerini söyledi.

Daha sonra aileleri ve arkadaşlarıyla vedalaşan doktorlar, İstanbul’a gitmek üzere Merzifon Havaalanı’na uğurlandı.

AA

KKTC’de 8 tv kanalı uydu yayınına başladı

Posted: 25 Dec 2009 01:40 PM PST

Adı Kıbrıs Türk halkının mücadele tarihiyle özdeşleşen Bayrak Radyosu’nun 46. yılını kutladığı bugün, Türk-Sat Uydu Uplink ve Karasal Sayısal Yayıncılık Birinci Paketi yaşama geçirildi.


Böylece, KKTC’de yayın yapan BRT 1, BRT 2, Genç TV, Kanal T, Kanal Sim, Kıbrıs TV, ART ve Ada TV Türksat 3 A uydusundan yayınlarını dünyanın birçok yerine ulaştırmaya başladı.

Bayrak Radyosu’nun Bayrak Radyo Televizyon Kurumu adı altında 46. kuruluş yıldönümü nedeniyle kurum tesisinde düzenlenen resepsiyona, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Abdullah Recep, bazı bakanlar, milletvekilleri, davetliler ve kurum çalışanları katıldı.  Saygı duruşuyla başlayan resepsiyonda, İstiklal ve Mücahitler Marşı okundu.

-TALAT: ”VAROLUŞ MÜCADELESİYLE ÖZDEŞLEŞMİŞ BİR KURUM”-

KKTC Cumhurbaşkanı Talat resepsiyonda yaptığı konuşmada, 46 yılı geride bırakan BRTK’nın yarım asra merdiven dayamak üzere olduğunu ve Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesi tarihiyle neredeyse özdeşleşmiş bir kurum olduğunu söyledi.

BRTK’nın, Kıbrıs Türk halkının direniş azmini ayakta tutan ve geliştiren çok önemli işlev gördüğünü belirten Cumhurbaşkanı Talat, direnişin örgütlenmesinde de rol üstlendiğini kaydetti.

Talat, ”BRTK sadece bazı görüşlerin değil, bütün görüşlerin seslendirilmesine imkan vermelidir. Önemi bir o kadar daha artmaktadır. Sesini dünyaya duyurmaya en çok ihtiyacı olan halk biziz. Sesimizi duyurmak ve dünya tarafından anlaşılmak ihtiyacımızdır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bu yönde her yoldan çalışmak, medyanın sınırları, kıtaları aşan imkanlarını kullanmak gerektiğini ifade ederek, Türksat ve BRTK’yı uydu yayınları konusundaki çalışmalarından dolayı kutladı.

-EROĞLU: ”BRTK ARTIK YALNIZ DEĞİL”-

KKTC Başbakan Derviş Eroğlu da Kıbrıs Türk Mücahidinin, Kıbrıs Türk yönetiminin bugün de KKTC’nin sesi olan BRTK’nın 46. yılını kutlayarak, , Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmada BRTK’nın artık yalnız olmadığını, özel televizyonların da seslerini hudutların ötesine taşıdığını söyledi.

Eroğlu, bunun KKTC halkının becerisini gösterdiğini belirterek, gece gündüz çalışanları kutladı.

-BÜYÜKELÇİ FAKILI: ”DİRENİŞİN SEMBOLÜ”-

Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne ve benliğine sahip çıkışının en destansı göstergelerinden birinin Kanlı Noel’e karşı direnişi olduğunu belirterek, bu direniş sonucu halkın bugün özgür yaşadığını söyledi.

Fakılı, Bayrak Radyosu’nun bu direnişin sembolü olduğunu ifade ederek, ”bayrak, bayrak” anonsunun çok anlamlı olduğunu; Kıbrıs Türk halkının Kanlı Noel’e direnişinin ve imkansızlıklar içinde Bayrak Radyosu’nu kurmasının Anadolu insanını gururlandırdığını ve 1974 Barış Harekatı’nın düzenlendiğini anlattı.

Bugünden itibaren KKTC’de TRT 1 ve TRT 2 yanında, TRT Çocuk kanalının da karasal antenle seyredilebildiğini aktaran Büyükelçi Fakılı, TRT-BRTK işbirliğini takdirle karşıladıklarını; büyükelçiliğin de üzerine düşeni yapacağını belirtti.

Fakılı, Türk-Sat Uydu Uplink ve Karasal Sayısal Yayıncılık Birinci Paketi’nin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydederek, transmisyon merkezine destek sağladıklarını, BRTK projelerine bundan sonra da desteklerinin süreceğini söyledi.

Büyükelçi Fakılı sözlerini, ”Kıbrıs Türkü yalnız değildir, asla yalnız kalmayacaktır. 1963′teki gibi olmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti yanınızdadır. 70 milyon sizinledir” diyerek tamamladı.

-BAKAN TAÇOY: ”BİLİŞİM ADASI VİZYONU ADIMLARI SÜRECEK”-

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da BRTK’nın 46. yılında kilometre taşlarına şahitlik ettiklerini belirterek, iki ay önce bilişim adası vizyonunu koyup yaptıkları çalıştayı hatırlattı ve o günlerde çok önemli anlaşmalar imzaladıklarını kaydetti.

Bu anlaşmalar çerçevesinde Türk-Sat Uydu Uplink ve Karasal Sayısal Yayıncılık Birinci Paketi’nin yaşama geçtiğini ifade eden Taçoy, bunun önemli bir ivme, Kıbrıs Türkü’nün sesini duyurmada önemli bir adım olduğunu, Anavatan’ın desteğiyle önemli adımların devam edeceğini söyledi.

Taçoy, karasal sayısal yayıncılık ikinci paketi için çalışmaların sürdüğünü, gemilerde uzun mesafe tanıma projesinin 2010′da uygulanacağını, TRT Çocuk TV ve TRT FM radyosunun KKTC’ye de aktarıldığını anlattı.

-ACARER: ”TÜRKİYE’DE NE VARSA KKTC’DE DE OLACAK”-

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Tayfun Acarer, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın ‘’sevgi, saygı ve muhabbetlerini” ileterek, Yıldırım’ın, ”KKTC’ye her türlü desteği verin, Türkiye Cumhuriyeti’nde ne varsa, KKTC’de de olsun” dediğini; Türksat’ın da kendilerinin de bu yönde çalıştığını söyledi.

-DALBAY: ”İZOLASYONLARIN AŞILMASINDA ÖNEMLİ MİSYON”-

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, tarihi bir kuruluşun çatısı altında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, Türksat’ın 15 yıllık tecrübesiyle Çin’den Afrika’ya çok geniş bir coğrafyaya ulaştırdığı yayınlarına KKTC televizyonlarını da katmasının, izolasyonların aşılmasında önemli bir misyon olduğunu söyledi.

Dalbay, uydu sayısal yayıncılık paketiyle televizyonların bir yayın kalitesi tutturacağını, yayınlarının Türksat kapsama alanına ulaştıracağını ve maliyetlerinin düşeceğini belirterek, bunun Kuzey Kıbrıs’ın medya içerik merkezi olmasına katkı sağlayacak bir altyapı olduğunu ifade etti.

-CANPOLAT: ”BAYRAĞI DAHA YUKARI TAŞIMASINDAN MUTLUYUZ”-

TRT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Canpolat da Kıbrıs Türkünün misafirperverliğine teşekkür ederek, BRTK’nın atılımlarından ve kaliteli yayıncılık için bayrağı daha yukarı taşımasından mutluluk duyduklarını söyledi. Canpolat, kurum çalışanlarını da kutladı.

-KANLI: ”KIBRIS TÜRK MEDYASININ LOKOMOTİFİ”-

BRTK Müdürü Özer Kanlı ise efsanevi bir kuruluş olan Bayrak Radyosu’nun kurulmasının, Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs’ta özgür, egemen, başı dik yaşama isteminin dışa vurumu olduğunu ifade etti.

BRTK’nın KKTC’nin sesi ve kulağı olduğunu belirten Özer Kanlı, kurumu ”ulusal davanın yılmaz savunucusu, Kıbrıs Türk medyasının lokomotifi” diye niteledi.

Kanlı, 46. yılda başka güzellikler de yaşadıklarını kaydederek, özel televizyonlarla birlikte uydu platformuyla dünyaya açıldıklarını hatırlattı ve Türksat’a teşekkür etti.

”Kardeş kuruluş TRT’nin, TRT Çocuk TV kanalının ve TRT FM’in bugün Kıbrıs Türk halkına ulaştığını” belirten Özer Kanlı, 2 televizyon ve 5 radyo kanalıyla, internet sayfalarıyla BRTK’nın çağın gereklerini yerine getirebilecek donanıma sahip olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından BRTK’da gönüllü çalışanlara teşekkür belgeleri, 25 yılını dolduranlara plaketleri verildi. Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay’a Başbakan Eroğlu; Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Tayfun Acarer’e de Cumhurbaşkanı Talat tarafından teşekkür plaketleri verildi.

AA

Turgutlu’da kaza 1ölü, 3 yaralı

Posted: 25 Dec 2009 01:40 PM PST

Manisa’nın Turgutlu ilçesi Derbent beldesi çıkışında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, biri ağır 3 kişi de yaralandı.


Alınan bilgilere göre, kaza saat 19.00 sularında E-96 devlet karayolunun Derbent beldesi çıkışında meydana geldi. Mehmet Dinçyiğit (23) idaresindeki 45 K 4800 plakalı özel otomobil Derbent çıkışında, önce önünde seyir halinde olan sürücü Hüsnü Kaya (28) idaresindeki 45 LV 974 plakalı otomobile arkadan çarptı.

 Daha sonra çarpmanın etkisiyle karşı yola geçen otomobil, Salihli’den Turgutlu istikametine seyir halinde olan İhsan Gökmen (35) yönetimindeki 43 KH 849 plakalı özel otomobille kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmada İhsan Gökmen yönetimindeki otomobil takla atarak şarampole yuvarlandı.

Çarpışmanın etkisiyle 45 K 4800 plakalı araç içerisindeki sürücü Mehmet Dinçyiğit ve Hanım Dinçyiğit (21) ile 45 LV 974 plakalı otomobil içerisindeki askeri personel Hüsnü Kaya ağır yaralandı. 43 KH 849 plakalı araç sürücüsü İhsan Gökmen ise araç içerisinde sıkışarak feci şekilde can verdi.

Kaza yerine birçok ambulans sevk edildi. Turgutlu Belediyesi AKS ekipleri araç içerisinde sıkışan yaralıları kurtardı. İhsan Gökmen’in ise uzun uğraşlar sonucu cansız bedeni araç içerisinden çıkarıldı. Kazada 1 kişi öldü, biri ağır olmak üzere 3 kişi de yaralandı. Yarlılar ambulanslarla Turgutlu ve Salihli Devlet hastanelerine kaldırıldı. Jandarma ve emniyet ekipleri kaza ile tahkikata devam ediyor.

(CİHAN)

Efes, Darüşşafaka’yı 77-69 yendi

Posted: 25 Dec 2009 01:40 PM PST

Beko Basketbol Ligi’nde Efes Pilsen, Darüşşafaka Cooper Tires’i 77-69 yendi.


Maça iyi başlayan Efes Pilsen karşısında, Alper’in dışarıdan kazandırdığı sayılarla skor üreten Darüşşafaka, rakibinin üst üste boş döndüğü hücumları Davidson ve Polat’ın sayılarıyla iyi değerlendirerek 9. dakikanın son saniyelerinde 14-13 öne geçerken, maçın ilk periyodu 17-17 berabere geçildi.

İkinci çeyreğin ilk 5 dakikasında dengeli giden mücadelenin ardından, dış atışlarda etkili olmaya başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Douby ile üst üste bulduğu 3 sayılık basketlerin ardından, Bora’nın pota altı basketiyle 19. dakikada 41-31 öne geçerek 10 sayılık fark yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısı, Darüşşafaka Cooper Tires’ın 42-33′lük üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya iyi giren Efes Pilsen, savunmasını sıkı tutup iyi hücum etmeye başlayınca, Rakocevic, Kerem ve Kasun ile bulduğu sayılarla 6 dakikalık bölümde 13-4′lük seri yapıp, 26. dakikada skoru 46-46 eşitledi, ardından da üstünlüğü eline geçirip son periyoda 60-55 önde geçmesini bildi.

Son çeyreğe iyi başlayan Darüşşafaka Cooper Tires, Polat’ın üst üste 3  sayılık basketleriyle Efes Pilsen’i yakaladı ve 34. dakikada skoru 63-63 eşitledi. Aynı dakikada Rakocevic’in üçlüğüyle tekrar öne geçen Efes Pilsen, sonuna kadar maçı önde götürerek karşılaşmadan 77-69 galip ayrıldı.

Efes Pilsen 11. galibiyetini alırken, Darüşşafaka Cooper Tires, 12. maçında 12. yenilgisini yaşadı.

Antrenör Ekrem Memnun’un görevden ayrılmasının ardından, Darüşşafaka Cooper Tires’in başında sahaya başantrenör olarak yardımcı antrenör Mehmet Kabaran çıktı.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder