21 Aralık 2009 Pazartesi

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Çaykur Rizespor yönetim kurulu yarın İstanbul’da toplanıyor.

Posted: 21 Dec 2009 09:30 AM PST

Ç.RizesporÇaykur Rizespor Yönetimi ilk yarının değerlendirmesini yapmak üzere yarın İstanbul’da toplanıyor. Teknik Direktör Mehmet Şansal’la yola devam edilip edilmeyeceği ve takımdan gönderileceklerle transfer edilecek oyuncular toplantıda netlik kazanacak.

Bank Asya 1. Lig’de ilk yarıyı 25 puanla 9. sırada tamamlayan Çaykur Rizespor’da, teknik direktör Mehmet Şansal, takımdaki üretimsizlikten kendisinin sorumlu olduğunu ve kendi adına bedel ödemeye hazır olduğunu söyledi.

Mehmet Şansal, yaptığı açıklamada, bireysel beklentilere cevap veremememin sıkıntısı içerisinde olduklarını belirterek, ”Amacım Çaykur Rizespor’a gelirken şartlar ve konum ne olursa olsun bir şeyler üretmekti. Ancak geride bıraktığımız üç maçta bu üretimi gerçekleştiremedik. Gerek puan gerek oyun olarak tatmin olmadık. Futbolda mücadele etmek zorundasınız. Hem takım hem bireysel olarak yetenekleriniz ne olursa olsun eğer mücadele etmezseniz bu işten ekmek yiyemezsiniz” dedi.

Bu takımın sorumlusunun kendisi olduğunu ifade eden Şansal, ”Yeniliklere açığız. Çaykur Rizespor’a zarar verdiğimiz noktada kimse kusura bakmayacak. Haksızlıklara baş kaldırmayanlar ondan gelecek kötülüğe rıza gösterecek. Çaykur Rizespor’da ortak payda kulübün başarısıdır. Hoca mı, futbolcu mu herkes hak ettiğini alacak. Kimse (ben iki maç bunu yaptım bu maç bunu yaptım) diyerek kenara geçemez. Önümüzde bir kaç gün var. Bu Çaykur Rizespor’un geleceği adına çok önemli bir dönem olacak. Çaykur Rizespor’da futbolcu, takım ve hoca yapılanması konusunda çok önemli kararlar alınacağına inanıyorum. Bunlar kamuoyuna açıklanacaktır” diye konuştu.

Görev yaptığı maçlarda alınan kötü sonuçlardan dolayı üzüntülü olduğunu kaydeden Şansal, ”Elbette alınan sonuçların sorumluluğu teknik ekipte olacaktır. Ancak teknik direktör olarak çizginin kenarına kadar olan yerdesiniz. Çizginin diğer tarafı oyunculara ait. Ancak futbolda bireysel veya takımsal anlamda ne hata olursa olsun bu oyun düzeninden teknik heyet sorumludur. Çaykur Rizespor’daki üretimsizlikten ben sorumluyum ve kendi adıma bedelini ödemeye hazırım” ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor’da bir çok bölgenin alternatifi olmadığını kaydeden Şansal, şunları kaydetti: ”Eyüp Kadri bu takımda sakatlansa yerine oynatılacak futbolcu yok. Mehmet Sedef, sakatlandı gitti yerine adam bulamadık. Özgürcan’dan göreve geldiğimizden bu yana faydalanamadım. Hasan Yiğit’in alternatifi yok. Engin’e görev verdiğimiz yerde oynamaz. Ama elimizde alternatif yok. Ben evimden adam getirip buraya koyamam. Oyuncularımızın tamamında ilk yarının sonunda zihinsel yorgunluk var. Kendim başta olmak üzere takımın tamamının fotoğrafı çekilecek. Ortaya çıkacak fotoğraf gerçekleri ortaya koyacaktır. Bundan herkes üzerine düşen payı alacaktır. Herkes başarısızlıkta gelinen noktada kendi payına rıza gösterecektir.”

Öte yandan, Çaykur Rizespor yönetim kurulu ilk yarının değerlendirmesini yapmak için yarın İstanbul’da toplanacağı, toplantıda teknik direktör Mehmet Şansal’ın göreve devam edip etmeyeceğinin de karara bağlanacağı bildirildi. Toplantıda, takımdan gönderilmesi, transfer edilmesi düşünülen futbolcular ile ilgili gerekli görüşmeler de yapılacağı kaydedildi.


Kasım’da Otomotiv üretimi yüzde 30 arttış gösterdi

Posted: 21 Dec 2009 09:06 AM PST

otomativ sektörü

Türkiye’de toplam taşıt aracı üretimi Kasım’da 2008′in aynı ayına göre yüzde 30 artarak 76,694 adet oldu. Otomobil üretimi ise yüzde 31 artarak 41,635 adete ulaştı.

Otomotiv Sanayii Derneği tarafından yayımlanan verilere göre, ilk 11 aya bakıldığında otomobil üretimi geçen yıl aynı döneme göre yüzde 23 azalarak 462,014 adet olurken, ticari araçların da dahil olduğu toplam taşıt aracı üretimi yüzde 30 azalarak 775,834 adete ulaştı.

Türkiye’de Kasım ayında en çok üretim gerçekleştiren ilk üç otomotiv sanayi firması 22,819 adet ile Oyak Renault, 21,385 adet ile Tofaş ve 17,966 adet ile Ford Otosan oldu.

Otomobil, kamyonet ve minibüs üretimini içeren ve ilk 11 ayda 761,137 adetlik üretim rakamına ulaşan hafif araç imalatında kapasite kullanım oranı 57 oldu.

Traktörün de dahil olduğu toplam araç üretimi ise Kasım ayında yüzde 29 artışla yüzde 78,156 adet, ilk 11 ayda yüzde 30 gerileyerek 789,072 adet oldu.

Fatura yine halka yüklendi…

Posted: 21 Dec 2009 08:51 AM PST

Sağlıkta dönüşüm projesi

Sağlıkta dönüşüm projesi

Nazım Kaya, yaptığı açıklamada, SGK’nın 4 Aralıktaki eylem nedeniyle Eczacılar Birliği ile olan sözleşmeyi iptal ederek, eczanelerle birebir sözleşme imzalayacağını duyurduğunu belirtti.

Sağlıkta dönüşüm projesi” kapsamında istenen eczaneden ilacını temin edebilen hastaların, sözleşmeden sonra anlaşmalı eczane aramak zorunda kalacağını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

”Sözleşmesi olmayan nöbetçi eczanede ise bedelini ödeyerek tedavisini devam ettirebilecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu, eczanelere kırgınlığının bedelini tüketiciye kesmiştir. Kurum, pire için yorganı yakmıştır. Tüketiciler, 4 Aralıkta bir günlüğüne eczanelerin kapanmasından dolayı hak ihlali yaşamışken, fesihle birlikte ihlalin sürekliliğinden endişe etmektedir. Sağlık hakkına kavuşmak isteyen tüketici sözleşmeli eczane aramak zorunda bırakılamaz. İlaç fiyatlarının yüksekliğinin sorumlusu olarak eczanelerin gösterilmesinin yanında, oluşan tepkilerin faturasının tüketiciye kesilmesi kabul edilemez.”

Kaya, Tüketiciler Birliği’nin sağlık alanında atılan geri adımları endişeyle izlediğini, tüketicinin haklarının korunması gerektiğini bildirdi.

Sezonun ilk yarısının son puan durumu

Posted: 20 Dec 2009 09:33 PM PST

Süper Lig’de sezonun ilk yarısı tamamlandı. zirve için ilk 5 takım kıyasıya bir mücadeleye girdi. Fenerbahçe, Trabzon deplasmanında altın değerindeki 3 puanla zirveye oturdu. İşte sonuçlar, puan durumu ve kupada program:


Süper Lig’de 17. haftanın son maçında deplasmanda Trabzonspor’u 1-0 yenen Fenerbahçe, ilk yarıyı lider tamamladı.

Ligde 17. hafta karşılaşmaları tamamlanırken, 2009-2010 sezonunun ilk yarısı da Fenerbahçe’nin liderliğiyle geride kaldı. Sarı-lacivertli ekip, ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan karşılaşmada 56. dakikada Guiza’nın golüyle 1-0 galip geldi. Fenerbahçe böylece, puanını 37′ye çıkardı ve devre arasına lider girdi.

Fenerbahçe’yi, Gençlerbirliği’ni 1-0 yenerek 36 puana ulaşan Galatasaray 2. sıradan takip etti. Öte yandan Bursaspor, haftanın ilk maçında konuk olduğu Beşiktaş’ı 3-2 yenerek 35 puana yükseldi ve ilk yarıyı 3. sırada bitirdi.

Ligde ilk yarının son haftalarında, özellikle de 3-0′lık Fenerbahçe galibiyetiyle iyi bir çıkış yakalayan Beşiktaş ise 15. ve 16. haftalarda üst üste alınan 2 beraberlikle liderlik koltuğundan epeyce uzaklaştı. 17. haftanın ilk maçında Bursaspor’a sahasında 3-2 yenilerek taraftarlarını şaşırtan siyah-beyazlı ekip, ligin ilk yarısını 32 puanla 5. sırada tamamlayabildi.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında ise ilk yarıyı, 13 golle Kayserisporlu Makukula birinci bitirdi. Geçen hafta 8′er golle 2. sırayı paylaşan Galatasaraylı Kewell ile Gaziantepsporlu Souza, bu hafta 1′er gol daha atarak 9′ar golle yine 2′nciliği paylaştılar.

İlk yarı sonunda gol krallığında 3. sırayı, 7′şer golle Fenerbahçeli Alex, Kasımpaşa’dan Moritz,  Trabzonspor’dan Colman ve Galatasaraylı Nonda elde ettiler.

Ligde ilk yarısı bugün tamamlanan 2009-2010 sezonunun 17. haftasında alınan sonuçlar ve son puan durumu şöyle:

TOPLU SONUÇLAR

Beşiktaş-Bursaspor…………………..(2 – 3)
Gaziantepspor-Denizlispor…………….(2 – 1)
Eskişehirspor-Diyarbakırspor………….(0 – 0)
Kasımpaşa-Manisaspor…………………(3 – 1)
Kayserispor-Antalyaspor………………(1 – 2)
Ankaragücü-Sivasspor…………………(2 – 3)
Galatasaray-Gençlerbirliği……………(1 – 0)
Trabzonspor-Fenerbahçe……………….(0 – 1)
İstanbul B.Belediye (hükmen)

PUAN DURUMU

kullan

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI GRUP MAÇLARI

 22 Aralık Salı

17.30 Antalyaspor – Eskişehirspor
20.30 Manisaspor – Beşiktaş

23 Aralık Çarşamba

13.30 Giresunspor – Bursaspor
13.30 Konya Şekerspor – Kasımpaşaspor
13.30 Denizli Belediyespor – Ankaragücü
13.30 Sivasspor – Tarsus İdman Yurdu
17.30 Fenerbahçe – Altay
20.30 Galatasaray – Trabzonspor

HABER 7 – AA

2010′da ‘YTL’ler cebinizde kalmasın !

Posted: 20 Dec 2009 09:33 PM PST

Merkez Bankası, 1 Ocak 2010 tarihi itibarıyla tedavülde bulunan Yeni Türk Lirası (YTL) cinsinden banknot ve madeni paraların yürürlükten kaldırılacağını açıkladı.


Merkez Bankası, bir yıllık, TL ile ‘birlikte tedavül’ döneminin sona ereceği 31 Aralık 2009 tarihine kadar YTL banknot ve madeni paraların değişiminin tüm banka şubelerinde yapılabileceğini belirtti.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, 1 Ocak 2010 tarihi itibarıyla tedavülden kaldırılacak YTL banknot ve madeni paraların, 3 Aralık itibarıyla dönüşüm oranının tutar olarak banknotlarda yüzde 94,79, madeni paralarda ise yüzde 48,90 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada, 5 Mayıs 2007 tarihli Resmi Gazete;de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 1 Ocak 2005 tarihinde tedavüle çıkarılan YTL ve Yeni Kuruş’ta yer alan “Yeni” ibarelerinin 1 Ocak 2009 tarihinde kaldırılmasına karar verildiği ve Türk Lirası banknot ve madeni paraların aynı tarih itibarıyla tedavüle çıkarıldığı hatırlatıldı.

Tedavülden kalkacak Yeni Türk Lirası ve Kuruşları

www.reutersturk.com

DTP, devlete borçbırakıp gitti!

Posted: 20 Dec 2009 09:33 PM PST

Kapatılan Demokrat Türkiye Partisi’nin herşeyi hazineye kaldı. Ancak sadece mallarıı değil. DTP’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na 200 bin lira borç taktığı ortaya çıktı.


Yasa gereği, DTP’nin bütün mal varlığının yanı sıra borçları da Hazine’ye geçecek. Edinilen bilgilere göre, kapatılma ihtimalini göz önünde bulunduran DTP yönetimi, hiçbir mal varlığı edinmedi, kasasında da para bırakmadı. Buna karşılık parti personelinin prim ödemeleri konusunda ise hiç acele etmedi. DTP’nin nakit parası ve gayrimenkullerinin peşine düşmesi beklenen Hazine, 200 bin liralık prim borcuyla karşılaşacak. Eski DTP Genel Saymanı Salih Yıldız, kapatma kararından sonra henüz Maliye’den görevlilerin denetlemeye gelmediğini belirterek, “Sanırım boş kasayla karşılaşacaklarını düşündükleri için gelmediler.” dedi.

Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılan DTP, aynı gelenekten gelen ve aynı akıbete uğrayan 6. siyasi parti oldu. Bu sonucu partinin kurulduğu 2005 yılında öngören yöneticilerin, Siyasi Partiler Kanunu’ndaki (SPK) ‘Kapatılan partilerin tüm malvarlıkları Hazine’ye aktarılır’ hükmü çerçevesinde çok dikkatli hareket ettiği ortaya çıktı. Türkiye’nin büyük bir bölümünde teşkilatlanan parti, bugüne kadar hiçbir gayrimenkul edinmedi. Bütün teşkilat binalarının yanı sıra teşkilatlarda yer alan araç-gereçler ve mobilyaların tümü kiralandı. DTP’nin eski Genel Saymanı Salih Yıldız, kapatma kararından sonra henüz Maliye’den görevlilerin denetlemeye gelmediğini belirterek, “Sanırım boş kasayla karşılaşacaklarını düşündükleri için gelmediler.” dedi. Partinin kapanmasıyla birlikte tüm kira kontratlarının da sona erdiğini anlatan Salih Yıldız, sürekli kapanan bir parti geleneğinden geldiklerine dikkat çekerek “Kapatılma riski ile karşı karşıya olan partide mülk edinmek doğru olmazdı. Bu nedenle il ve ilçe teşkilatlarını içindekilerle kiralama yöntemi yoluna gittik. Bu yöntemle çalıştık. Şu anda partinin üzerinde hiçbir kayıtlı demirbaş bulunmuyor. Partiye ait demirbaşlar sadece mühür, karar defteri, üye ve hesap defterlerinden ibaret. Telefon borçlarını da sıfırladık, numaraları iptal edilecek.” diye konuştu.

Kapatma kararı sonrası partinin hesaplarını incelediklerini ve 200 bin TL civarında çalışanların SSK prim borcu ortaya çıktığını ifade eden Yıldız, bu borcun hazineye kaldığını söyledi. Yıldız, şöyle konuştu: “Partimiz hazine yardımı alamadığı için zaten maddi sıkıntı içindeydik. Kiralarımızı ve çalışanlarını maaşlarını zor ödüyorduk. Kasamızda hiç para kalmadı. Prim borçları da yasa gereği Hazine tarafından ödenecek. Maliyeciler, medyada kasamızın boş olduğuna yönelik haberler üzerine sanırım gelmek için acele etmiyorlar. Zaten geçmişte 5 kez parti kapatıldı ve her geldiklerinde elleri boş döndüler.”

BDP, sadece tabela masrafıyla DTP’nin yerine geçecek

DTP’nin kapatılmasıyla birlikte bu partinin genel merkezi başta olmak üzere birçok teşkilat binasına BDP yerleşecek. Aynı binaların, mobilya ve eşyaların yine ‘kiralama’ yöntemiyle kullanılacağı sistemde, yeni partinin teşkilatlanması da bir anda yaygınlaşacak. BDP, DTP’den kalan siyasi altyapı ve geleneği aynen sürdürecek. Yeni dönemde sadece DTP tabelalarının yerine asılacak olan BDP tabelalarının masrafı olacak.

Eski DTP’lileri nefis muhasebesi yapmaya çağırdı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan DTP eski milletvekillerini, nefis muhasebesi yapmaya çağırdı. Şahin, Gölbaşı’nda oluşturulan ‘TBMM 90. Yıl Ormanı’na fidan dikme törenine katıldı. Törene gelişinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şahin, “Eğer gerçekten bu arkadaşlarımız, Türkiye’de siyaset yapmak istiyorlarsa, Türkiye’ye, Türk halkına hizmet etmek istiyorlarsa, mutlaka geçmişte yaşananları tekrar yaşamamak için bir nefis muhasebesi yapmalarında yarar olduğunu düşünüyorum.” dedi.

TBMM Başkanı, “Kapatılan DTP’li milletvekilleri Mahmur Kampı’na gideceklerini söylediler. Neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine, “Geçmişten ders almaları gerekir, aksi halde sürekli bu tür kazalara uğramaları muhtemeldir. Daha başlangıçta bunlar yapılırsa kamuoyunun bu partiye olumlu nazarlarla bakması güç ve zor olur.” cevabını verdi.

zaman

Kamuda sözleşmeli-memur ayrımına son

Posted: 20 Dec 2009 09:33 PM PST

Son yıllarda sayıları sürekli artan sözleşmeli memurlar ile kadrolu kamu çalışanlarının özlük haklarındaki farklılıkların giderilmesi için ilk adım atıldı. lk adım en fazla sözleşmeli çalıştıran Sağlık Bakanlığı’nda atılıyor..


Devlette en fazla sözleşmeli personele sahip olan Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli-kadrolu ayrımını ortadan kaldırmak için çalışma başlattı. Bu konuda hazırlanan kanun taslağının yasalaşması halinde tayin ve nakil uygulamalarından eş ve çocuk yardımına kadar pek çok alanda haklar eşitlenecek. Halen kadrolu memurlar eş ve çocuk yardımı alabiliyor, tayin ve nakil hakları da bulunuyor. Sözleşmeli personel ise bu haklardan yararlanamıyor.

Devlette birkaç ayrı statüde sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Aynı kurumda aynı işi yapanlar arasında farklı hak ve mevzuat anlamına gelen uygulama sürekli şikâyet konusu oluyor. Memurlar arasındaki mali ve sosyal hakların farklılığını kaldıracak düzenlemeye diğer kamu kurumlarının da dahil olması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı kanun taslağı ile değişik statülerdeki tüm kamu çalışanları arasında norm ve standart birliği sağlanması hedefleniyor. Yaklaşık 250 bin sözleşmeli personel çalıştıran Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Sağlık-Sen yetkilileri ile bir araya gelerek kadrolu-sözleşmeli farkının ortadan kaldırılması için mutabakata vardı. Buna göre tüm sözleşmeli personel tek çatıda toplanacak. Bakanlık ile sendika arasında imzalanan ‘Kurum İdari Kurulu Mutabakatı’ uyarınca bakanlık bünyesindeki 4/B çalışanları 4924 sayılı yasaya göre sözleşmeli olanlar ve sözleşmeli vekil ebe-hemşireler yeni statüye kavuşacak. Böylece birden fazla sözleşmeli personel rejimi ortadan kalkacak. Düzenlemeye farklı statülerde sözleşmeli personel istihdam eden diğer kurumların da dahil olması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı yeni düzenleme ile tek çatıda toplanacak sözleşmeli personelle kadrolu çalışanlar arasındaki mali ve sosyal haklar da eşitlenecek.

Halen sözleşmeli personel, kadrolu devlet memurlarına verilen çocuk yardımı, eş yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı gibi sosyal hakları alamıyor. Ayrıca nakil ve tayin haklarından da yararlanamıyorlar. Her yıl idare ile sözleşme yenilemek zorunda kalan personel, bu sözleşmeler için damga vergisi ödemek durumunda da kalıyor. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, sözleşmeli personel uygulamasının iş barışı ve ekip çalışmasına büyük zarar verdiğini söyledi. Bakanlıkla bu noktada mutabık olduklarını vurgulayan Kaçar, nihai hedeflerinin ise sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi olduğunu bildirdi. Kaçar, “Sözleşmeli personele kadro hakkı konusunda ısrarlı olacağız.” dedi.

6 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIKÇI ALINACAK

Sağlık Bakanlığı, taşra teşkilatında görevlendirmek üzere aralarında diş hekimi, eczacı, fiyzoterapist, biyolog, diyetisyen, ebe, hemşire, psikolog ve teknisyenlerin de bulunduğu toplam 6 bin 98 adet 4-B’li sözleşmeli personel alacak. Bu çerçevede 476 diş tabibi ile 310 eczacının ataması noter huzurunda kura ile gerçekleştirilecek. Başvurular, 21-25 Aralık tarihleri arasında internet ortamında www.yenipbs.saglik.gov.tr adresine yapılabilecek. Adaylar, internet üzerinden başvuru yaptıktan sonra formlarını imzalayıp notere onaylatacak ve en geç 31 Aralık tarihine kadar Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şube Müdürlüğü’nde olacak şekilde APS veya kargo ile gönderecek. Kura çekimi 8 Ocak 2010 Cuma günü yapılacak. ZAMAN

Türk Mete Kaan en yakışıklı Alman

Posted: 20 Dec 2009 09:33 PM PST

Almanya’nın en yakışıklı erkeğini seçmek üzere düzenlenen yarışma tamamlandı. Etkinlikte Türk kökenli üniversite öğrencisi Mete Kaan Yaman birinci oldu.


 Bremen Eyaleti’ni temsilen erkek güzellik yarışmasına katılan Yaman, 15 kişi arasından “Mister Germany 2009″ unvanı kazandı. Bremen’de yaşayan 23 yaşındaki Mete Kaan Yaman oy çokluğuyla birinci ilan edilirken Türk genci birçok ödülün de sahibi oldu.

Mete Kaan Yaman halen Bremen Üniversitesi’nde Ekonomi Mühendisliği Bölümü’nde eğitim görüyor. 1.85 boyundaki Türk genci, ekim ayında yapılan Bremen elemelerini kazanarak finale katılmaya hak kazanmıştı.

Sabah

İngiltere Premier Lig’te haftanın görünümü

Posted: 20 Dec 2009 09:33 PM PST

İngiltere Premier Lig’de West Ham United ile 1-1 berabere kalan Chelsea, en yakın takipçisi Manchester United ile puan farkını 4′e çıkardı.


Upton Park Stadı’nda bir başka Londra ekibi West Ham United’a konuk olan ”Maviler”, ilk yarıyı Diamanti’nin 45. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 geride kapadı. 61. dakikada Lampard’ın penaltı golüyle skora eşitlik geldi: 1-1. Lampard’ın penaltı atışı, atış sırasında ceza alanına futbolcuların girmesi nedeniyle hakem Mike Dean tarafından 3 kez tekrarlatıldı.

Chelsea’nin galibiyet çabaları sonuç vermedi ve takımlar birer puana razı oldu. Ligde ikinci sırada bulunan Manchester United, deplasmanda Fulham’a 3-0 yenilerek haftayı puansız kapadı. Craven Cottage Stadı’nda oynanan ve 25 bin futbolseverin izlediği maçta, evsahibi takımın gollerini 22. dakikada Murphy, 46. dakikada Zamora ve 75. dakikada Duff attı.

Tuncay Şanlı’nın takımı Stoke City, deplasmanda Aston Villa ile karşılaştı. Teknik direktör Pulis, milli futbolcuyu Arsenal ve Wigan Athletic maçlarının ardından bu karşılaşmada da ilk 11′de sahaya sürdü ve 90 dakika görev verdi. Stoke City, İngiliz basınında Fenerbahçe’nin transfer listesinde yer aldığı iddia edilen John Carew’in 61. dakikadaki golüyle mücadeleyi 1-0 kaybetti. Hafta içinde Burnley ile berabere kalan Arsenal, sahasında Hull City’yi 45 3. dakikada Denilson, 59. dakikada Eduardo da Silva ve 80. dakikada Abou Diaby’nin golleriyle 3-0 yendi. Konuk ekipte Geovanni, 55. dakikada penaltı kaçırdı.

LIVERPOOL, SON SIRADAKİ PORTSMOUTH’A BOYUN EĞDİ

Ligdeki kötü gidişini engelleyemeyen Liverpool, puan cetvelinde son sırada yer alan Portsmouth’a deplasmanda 2-0 yenilerek bu sezon 7. mağlubiyetini aldı. ”Pompey”, 45. dakikada Mascherano’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan rakibini 33. dakikada Belhadj ve 82. dakikada Piquionne’nin şık golüyle yendi ve ligdeki 4. galibiyetini elde etti. İngiliz savunma oyuncusu Carragher, bu maçta 600. kez Liverpool forması giydi. Günün en gollü karşılaşmasında Manchester City sahasında Sunderland’i 4-3′lük skorla geçti.

Evsahibi takımın gollerini 4 ve 69. dakikalarda Santa Cruz, 12. dakikada penaltıdan Tevez ve 35. dakikada Bellamy kaydederken, konuk ekibin golleri 16. dakikada Mensah, 24. dakikada Henderson ve 62. dakikada Jones’dan geldi. Sunderland’li futbolcu Turner, 90. dakikada kırmızı kart gördü. Londra ekibi Totenham Hotspur, deplasmanda Blackburn Rovers’ı, Wolverhampton Wanderers da sahasında Burnley’i 2-0′lık skorlarla yenerken, Everton ile Birmingham City 1-1 berabere kaldı. Ligde 18. haftanın son maçında yarın Wigan Athletic ile Bolton Wanderers karşı karşıya gelecek.

DROGBA VE DEFOE 13 GOLLE ZİRVEDE

Gol krallığı yarışında Chelsea’nin yıldız futbolcusu Didier Drogba ile Tottenham Hotspur’lu Jermain Defoe 13 golle ilk sırada yer alıyorlar. Bu futbolcuları 12 golle Wayne Rooney (Manchester United), 11 golle Fernando Torres (Liverpool) ve 10 golle de Louis Saha (Everton) ile Darren Bent (Sunderland) izliyor.

PUAN DURUMU

TAKIMLAR                  O  G  B  M  A  Y  P ---------------------------------------------- 1.Chelsea                 18 13 2  3 43 15 41 2.Manchester United       18 12 1  5 37 17 37 3.Arsenal                 17 11 2  4 44 20 35 4.Aston Villa             18 10 5  3 29 14 35 5.Tottenham Hotspur       18 10 3  5 40 22 33 6.Manchester City         17  7 8  2 33 27 29 7.Birmingham City         18  8 4  6 19 18 28 8.Liverpool               18  8 3  7 34 25 27 9.Fulham                  17  7 5  5 23 17 26 10.Sunderland             18  6 3  9 25 28 21 11.Stoke City             17  5 6  6 15 20 21 12.W. Wanderers           18  5 4  9 17 31 19 13.Blackburn Rovers       18  5 4  9 17 32 19 14.Burnley                18  5 4  9 21 37 19 15.Everton                17  4 6  7 23 31 18 16.Wigan Athletic         17  5 3  9 20 38 18 17.Hull City              18  4 5  9 17 37 17 18.Bolton Wanderers       16  4 4  8 23 33 16 19.West Ham United        18  3 6  9 26 35 15 20.Portsmouth             18  4 2 12 17 26 14
AA

Abdullah Gül, İsrail’e bir şartla gidecek!

Posted: 20 Dec 2009 09:33 PM PST

Kopenhag’daki iklim zirvesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres bir araya gelmişti.. Gül, Peres’in İsrail’e davetini geri çevirmedi. Ancak Gül’ün bir şartı var..


İsrail ve Türkiye ilişkilerinde uzun süredir devam eden gergin hava, geçen cuma günü iki ülke cumhurbaşkanının iklim zirvesi için gittikleri Kopenhag’da bir araya gelmeleriyle yumuşamıştı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ilişkileri yeniden güçlendirme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Görüşmede Peres’in Gül’ü İsrail’e davet ettiği de açıklanmış ancak Gül’ün yanıtı belirtilmemişti. İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesi Gül’ün Peres’in davetine “Ancak Gazze’deki durumu düzeltmeye yönelik adımlar atarsanız İsrail’e giderim” yanıtını verdiğini yazdı. Peres geçen hafta kendisine güven mektubu sunan yeni İsrail Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a da “Sayın Gül’ü ağırlamak isteriz” demişti. (Vatan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder