27 Kasım 2009 Cuma

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Cim Bom’un devre arası kamp programı

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

Galatasaray’da, Turkcell Süper Lig’e verilecek arada yapılacak kampın programı belli oldu.Cim Bom kampa Antalya’da girecek.

haber/haber7/photos/69107.jpg” border=”0″ alt=”" />
Galatasaray’da, Turkcell Süper Lig’e verilecek arada yapılacak kampın programı belli oldu.

Galatasaray Kulübü’nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Turkcell Süper Lig’de 20 Aralık Pazar günü sona erecek ilk yarı maçlarının ardından futbol takımının, devre arası hazırlık kampı çalışmaları için 4 Ocak 2010′da Antalya’ya gideceği bildirildi.

Antalya’da Concord Otel’de konaklayacak sarı-kırmızılı ekibin kampının, 9 Ocak tarihinde sona ereceği belirtildi.

Galatasaray’ın 9 Ocak’ta Antalya’dan Samsun’a hareket edeceği, 10 Ocak’ta Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubu 2. maçında Orduspor ile karşılaştıktan sonra İstanbul’a döneceği ifade edildi.

AA

Şırnak’ta 2 terör örgütü üyesi yakalandı

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri Ulaş köyündeki bir eve düzenledikleri operasyonda, terör örgütü PKK üyesi 2 kişiyi mühimmatlarıyla birlikte yakaladı.

haber/haber7/photos/14556.jpg” border=”0″ />

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 2 terörist yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Ulaş köyündeki bir eve düzenledikleri operasyonda, terör örgütü PKK üyesi 2 kişiyi yakaladı.

Evde saklanan teröristlere birlikte uzun namlulu 2 silah ile 9 şarjör, 2 el bombası, 1 el dürbünü, 1 flaş bellek, 1 hafıza kartı ve 1 ses kayıt cihazı ele geçirildi.

Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen 2 terörist tutuklandı.

AA

Çöken Dubai Türkiye’yi de vurabilir

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

Dubai Şeyhi El Maktum adını Türkiye İETT arazisi ile duydu. Türkiye yatırımları için 5 milyar dolardan söz ediliyordu. Ancak şu sıralar ülkesi Dubai çöküşün eşiğinde; Türkiye’de ise icralarla boğuşuyor.

haber/haber7/photos/63539.jpg” border=”0″ />

Dinçer Gökçe’nin haberi

Olağanüstü zenginliğiyle bir çekim merkezi haline gelen Dubai, iflas tehlikesiyle karşı karşıya. Dubai kaynaklı kaygılar, dünya piyasalarının sert şekilde düşmesine neden oluyor.

Dubai ve şeyhi El Maktum Türkiye için de oldukça tanıdık isimler… Zira İETT arazisinin alımı ile gündeme gelen El Maktum’un şirketi Sama Dubai, Dubai’nin yaşadığı krizin benzerini Türkiye’de de yaşıyor.

Levent’te yapacağı Dubai Towers Projesi ile yankı uyandıran Dubai Şeyhi El Maktum’un şirketi Sama Dubai İstanbul için 28 Temmuz’da icra takibi başladı. 

Şirketin, Kanyon’daki ofisinin de boşalttığı ortaya çıkmıştı. İstanbul Levent’te yapmayı planladığı Dubai Towers ile gündeme gelen Sama Dubai’ye iflas istemiyle dava açıldı.  KG Mimarlık tarafından 28 Temmuz 2009′da 6. Asliye Ticaret Mahkeme’sinde Sama Dubai İstanbul AŞ aleyhine iflas istemiyle açılan davanın ilk celsesi 6 Ekim 2009′da yapıldı.

239 BİN LİRALIK İCRA TAKİBİ

Davacı KG Mimarlık’ın hukuk danışmanlığını yürüten Av. Münci İnci, müvekkili KG Mimarlık’ın Sama Dubai’nin İstanbul ofisinin dekorasyon ve tadilat işlerini gerçekleştirdiğini belirterek, yapılan işler karşılığı söz konusu şirketin gerekli ödemeleri yapmaması nedeniyle dava açtıkları bilgisini vermişti.

Sabah  Gazetesi’ne Sama Dubai’nin Finans Müdürü Mohammed Al Khodi ile firma aleyhine icra takibi açmadan önce defalarca görüştüklerini anlatan İnci, ödemenin yapılmaması nedeniyle 239 bin 616 TL için İstanbul 4. İcra Müdürlüğüne iflas yolu ile icra takibi açtıklarını ve bu takibin kesinleştiğini açıklamıştı.

‘DOLANDIRILDIK’

İnci, müvekkili olan firmanın, alacaklarının garanti edilmesi üzerine Sama Duba-i’nin ofislerini devredeceği iki yabancı firmanın da dekorasyon ve tadilat işlerini yaptığını belirterek, bu işlerden de yaklaşık 62 bin TL alacağı olduğunu söyledi.

Sama Dubai’den alacaklarını tahsil etmek için her türlü girişimde bulunduklarını belirten İnci, “Olumlu sonuç alamadık. Bu gelişmeler nihayetinde de İstanbul 6. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2009/556 Esas sayılı dosyası ile 28.07.2009′da Sama Dubai aleyhine iflas davası açtık” dedi.

İnci, “Müvekkilim KG Mimarlık, Sama Duba-i tarafından dolandırılmıştır” diyerek firma hakkında taksirli ve hileli iflastan dolayı da suç duyurusunda bulunucaklarını söylemşiti.

İETT ihalesini 750 milyon dolar ile kazandı

İstanbul Levent’teki İETT arazisi için açılan ihaleyi 705 milyon dolara Sama Dubai İstanbul AŞ kazanmıştı. Sama Dubai, araziye biri 70 diğeri 94 katlı 300 metrelik Dubai Towers projesini yapmayı planlıyord

2005′TE TANITILDI

İETT’ nin Levent’teki arazisine yapılacak Dubai Towers Kuleleri, 24 Ekim 2005′te Dubai Holding İcra Kurulu Başkanı Muhammed El Gergayi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın katıldığı Çırağan Sarayı’ndaki basın toplantısı ile tanıtılmıştı.

‘Krizi gerekçe gösterdiler’

Müvekkili KG Mimarlık’ın alacakları ile ilgili olarak, Sama Dubai Finans Müdürü Mohammed Al Khodi ile temasa geçtiklerini anlatan İnci, “Al Khodi her görüşmede ödeme yapacaklarını söyledi. Ekonomik kriz nedeniyle firmalarının da zor durumda olduğunu belirttiler ve söz konusu meblağda herhangi bir indirim uygulanması halinde parayı hemen bankaya yatıracaklarını belirttiler.

Gereken kolaylıklar sağlandı. Ödemenin yapılması için evrakların şirket CEO’sunun onayına sunulduğu onay verilince hemen ödeme yapacaklarını belirttiler, ancak ödemediler. CEO’ya faxla durumu bilidrdik herhangi bir cevap alamadık” dedi.

2006′da kurulan şirket ofisi kapattı, sessizliğe gömüldü

Sama Dubai İstanbul AŞ, Dubai Şeyhi Raşid El Maktum’un sahibi olduğu Dubai Holding’e bağlı Sama Dubai’nin Türkiye’deki yatırımlarını gerçekleştirmek üzere kuruldu.

2006 Ağustos’ta ‘Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul AŞ’ adıyla İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) kayıt yaptıran şirket 50 bin TL sermayeyle kurulmuştu.

İTO kayıtlarına göre şirketin Yönetim Kurulu Başkanı F.A Mohammed Faraidooni, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı W Basel Wasfi Abughazaleh.

Alp Çiçekdağı da şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görülüyor. Saba Dubai İstanbul AŞ’nin Kanyon Ofis Binasının 2. Katındaki ofisinin kapalı olması ve telefonlarının yanıt vermemesi Sama Dubai’nin İstanbul operasyonuna son verdiği şeklinde yorumlanıyor.

Levent’e Dubai Towers’ı dikecekti

Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş, 21 Mart 2007′de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce (İBB) toplam 46 bin 241 metre kare ticaret ve konut alanına sahip İETT garajı arazisi satış ihalesi 705 milyon dolara kazanmıştı.

Daha önce Karayolları Arazisi için Zorlu Gayrimenkul ile yarışan ve ihaleyi kaptıran Sama Dubai, İETT arazisinde 35 tur sonunda Zorlu’yu geride bırakmıştı.

Sama Dubai İstanbul AŞ’nin talebi üzerine İBB, ilgili davalar netlik kazanıncaya kadar ihale sürecini askıya almıştı.

5 milyar dolarlık yatırım anlaşması…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Dubai Holding, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Dubai Emiri El-Makdum ve Başkan Kadir Topbaş’ın da katıldığı bir törenle 7 Eylül 2005′te 5 milyar dolarlık dev gayrimenkul yatırım ortaklığı protokolüne imza atmıştı.

Müeahitler akın akın Dubai’ye gidiyordu

Birleşik Arap Emirleri`nin 7 emirliğinden biri olan Dubai, yüksek binalar, alışveriş merkezleri, otel, tatil köyü, iş merkezleri ile  tam bir şantiye şehir görünümündeydi.

Dünyadaki tüm kule vinçlerin yüzde 30`una sahip olduğu söylenen Dubai’de, en önemli projelerden biri 15 yılda 46 milyar doların harcanacağı Palm projesiydi.

Ancak ülke krizi ile birlikte bu proje de durdu.  Dubai’deki büyük projelerden Türkiye firmaları da pay alıyor. Uluslar arası havaalanı, Palm, International City Türkiye firmalarının iş üstlendiği projelerin başını çekiyor. Baytur, Nurol, Güriş, TAV, STFA ise bu önemli projelerde yer alan Türkiye şirketleri.

Dubai’de 5 bin firmanın bulunduğu, bin firmanın ise yer kiralamak için sıra beklediği Jebel Ali Free Zone’da ise 55 Türkiye şirketi vardı.

Türk müteahhitlerin en büyük projeleri

Yapı Merkezi`nin Japon ortakları ile birlikte almış olduğu Dubai Metrosu(3,4 Milyar $); ENKA`nın Bechtel ile birlikte aldığı Romanya`daki Brasov-Cluj-Bors Otoyolu(2,7 Milyar $) ; ENKA`nın Moskova Havaalanı Projesi(420 Milyon $) , TAV (Tepe-Akfen)`ın Kahire Havaalanı Projesi(347 Milyon $) ve Baytur’un Doha’daki Katar Milli Kütüphane Projesi(245,6 Milyon $) ile Dubai`deki Palm City`de aldığı 150 milyon dolarlık konut projesi.

Cafesiyaset

İstihbarat Binbaşı gözaltına alındı

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

ERZİNCAN İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı N. E Ergenekon davası kapsamında gözaltına alındı.

haber/haber7/photos/531920090422022450568.jpg” border=”0″ />

ERZİNCAN İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı N. E Ergenekon davası kapsamında gözaltına alındı.

ERZİNCAN İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı N.E. Ergenekon davası kapsamında gözaltına alındı. Binbaşıyı Erzurum’dan giden özel yetkili savcının sorguladığı belirtildi.

Erzincan’da  İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli İstahbarat Şube Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin E. ile yine aynı birimde görevli Başçavuş Orhan O. Ergenekon soruşturması kapsamında 18 Kasım’da gözaltına alınmış, 20 Kasım’da tutuklanarak Erzurum Askeri Cezaevi’ne konulmuştu.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili savcı tarafından sorgulanan İsthbarat Şube Müdürü N.E.’nin de 25 Kasım’da gözaltına alındığı bildirildi.

Hürriyet

Yabancı bankaların milyonlarca doları tehlikede!

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

Dubai’nin iki şirketinin borçlarını ertelemesini istemesi üzerine dünden bu yana özellikle Orta Doğu bölgesine yatırım yapan bankaların hisseleri önemli ölçüde değer kaybetti.

haber/haber7/photos/792220081105022416656.jpg” border=”0″ />
Dubai’nin iki şirketinin borçlarını ertelemesini istemesi üzerine dünden bu yana özellikle Orta Doğu bölgesine yatırım yapan bankaların hisseleri önemli ölçüde değer kaybederken, bu bankalar milyarlarca dolar zarar etme riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Birçok banka risk altındaki kredilerinin miktarına ilişkin açıklama yapmazken, Avrupa’nın en büyük bankası HSBC, 2008 yılı sonu itibariyle 17,03 milyar dolar olan kredi miktarının, Haziran ayı sonu itibariyle 15,9 milyar dolara indiğini bildirdi.

BAE Bankalar Derneği’nin verilerine göre, 2008 yılı sonu itibariyle Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) 10 yabancı bankanın risk altındaki kredi tutarları şöyle sıralanıyor:

HSBC                     17,03 milyar dolar Standard Chartered        7,77 milyar dolar Barclays                  3,58 milyar dolar ABN AMRO                  2,24 milyar dolar Arab Bank                 2,09 milyar dolar Citigroup                 1,92 milyar dolar Bank of Baroda            1,78 milyar dolar Bank Saderat Iran         1,74 milyar dolar BNP Paribas               1,69 milyar dolar Lloyds                    1,57 milyar dolar 

AA

20 bin kişiyi işten çıkaracak

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

Alman çelik devi ThyssenKrupp, çalışan sayısını 20 bin kişi azaltmayı planlıyor.

haber/haber7/photos/30634.jpg” border=”0″ />

Merkezi Duesseldorf’da bulunan ThyssenKrupp, 30 Eylül’de sona eren 2008-2009 mali yılında 1,87 milyar avro zarar ettiğini açıkladı. Şirket, zararın küresel ekonomik krizin çelik endüstrisindeki olumsuz etkileri ve bir dizi yeniden yapılanma maliyetlerinden kaynaklandığını bildirdi. Şirket, 2007-2008 mali yılında 2,3 milyar avro kar etmişti.

Şirketin önceki mali yılda 53,4 milyar avro olan gelirleri ise yüzde 24 azalışla, 2008-2009 mali yılında 40,5 milyar avroya geriledi.

ThyssenKrupp Üst Yöneticisi Ekkehard Schulz, gazetecilere, şirketin 5 bin kişiyi işten çıkarmayı ve 15 bin kişiyi istihdam eden bazı birimlerini de satmayı planladığını söyledi.

Şirket, dünya ekonomisinin, resesyonun en kötüsünü geride bıraktığının görüldüğünü, 2009-2010 mali yılında en iyi ihtimalle düşük ekonomik düzelme olacağını belirtti.

AA

Dikkat! Türkiye’de 2030 acemi kasap var

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

Bu gün Kurban Bayramı ve yurdun dört bir yanında kurbanlar kesildi, kimi kaçan kurbanlıkla uğraştı kimi kendi acemi kasaplılığıyla. Şimdiye kadar toplam 2030 kişi kendini kurban keserken yaraladı.

haber/haber7/photos/216520081208044019224.jpg” border=”0″ />

Foto GaleriHaberin galerisi için tıklayın

KOCAELİ

Kocaeli’de kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 33 kişi Kocaeli Devlet Hastanesine, 8 kişi ise SEKA Devlet Hastanesine müracaat etti.

Yaralanan 41 acemi kasabın bir bölümü ayaktaki tedavisinin ardından taburcu edilirken, bazıları da genel cerrahi ve ortopedi servislerine gönderildi.

Kesmeye çalıştığı boğanın üzerine devrilmesi sonucu sol bacağı kırılan bir kişi de Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Kocaeli Devlet Hastanesine sevk edildi.

Kurban keserken yaralananlardan Tezcan Tekindal, kesmek için koçu yere yatırdığını, komşusunun kıblenin terste kaldığını söylemesi üzerine hayvanı çevirmeye çalıştığını, bu sırada bıçakla elini kestiğini söyledi.

Tekindal, ”Elimi kestikten sonra 3 koç daha kestim, sonra da hastaneye geldim. Kasap arkadaşlara daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Kurbanlık hayvanın başıyla vurması sonucu yeğeninin omuriliği zedelenen Ahmet Şahin ise yeğeni Halil İbrahim Bingül’e kurbanlıklarını usta kasabın kesmesini tavsiye ettiğini ancak dinletemediğini belirtti.

Öğleden önce genelde yaralanan erkeklerin hastanelere geldiğini belirten yetkililer, öğleden sonra da kurban etlerini doğrarken yaralanan kadınların gelebileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Öte yandan, kurban için aldığı hayvanı kaçıran bazı vatandaşlar polisi arayarak yardım istedi.

SİVAS

Sivas’ın Esentepe Mahallesi’nde Mustafa Karslı (75), kurban kesimine başladığı sırada rahatsızlandı. Yakınlarının yardımıyla Numune Hastanesine getirilen Karslı’nın beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Karslı, ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Öte yandan, Hilmi Özdemir’in (80) üzerine keseceği tosun düştü. İbrahim Uyumaz’ın ise kurban kestiği sırada eline dolanan ip, bir parmağının kopmasına neden oldu.

Özdemir ve Uyumaz, ilk müdahalelerinin ardından CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Sivas Numune Hastanesi Acil Servisine kurban kesmeye çalışırken yaralanan 115 kişi, Sivas Devlet Hastanesine 10, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine de 20 kişi başvurdu.

DENİZLİ

Denizli’de kurban kesimi sırasında yaralanan 110 kişi, hastanelerin acil servislerine geldi.

Denizli ve Servergazi Devlet Hastaneleri, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile diğer sağlık kuruluşlarına el, parmak ve ayak kesiği nedeniyle başvuranların sayısı 110′a ulaştı.

Yaralıların çoğu ayakta tedavi edildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de kurban keserken yaralanan 47 kişi Eskişehir Devlet Hastanesine, 28 kişi Yunusemre Devlet Hastanesine, 5 kişi de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

Yaralanan 80 kişinin büyük bölümünün, ilk kez hayvan kesmeye çalıştıklarını söyledikleri öğrenildi.

ERZURUM, KARS, ERZİNCAN, ARDAHAN, IĞDIR VE BİNGÖL

Erzurum, Kars, Erzincan, Ardahan, Iğdır ve Bingöl’de kurban keserken yaralanan toplam 66 kişi, hastanelere müracaat etti.

Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde 9, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 10 ve Palandöken Devlet Hastanesinde 7 kişi olmak üzere 26 kişiye acil servislerde gerekli müdahale yapıldı.

Kars Devlet Hastanesinde 18, Erzincan Devlet Hastanesinde 12, Ardahan Devlet Hastanesinde 7, Iğdır Devlet Hastanesinde 2 ve Bingöl Devlet Hastanesinde de 1 kişi tedavi edildi.

Yetkililer, bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, yaralananların genellikle kesim ve deri yüzme sırasında el ve kollarını kestiklerini bildirdi.

SAMSUN

Samsun’da bayram namazı sonrasında kurbanlarını kesmek isterken yaralanan 52 kişi, Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma, Samsun Gazi Devlet ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine geldi.

Kesim sırasında elini, kolunu ve bacağını kesmeleri sonucu yaralanan acemi kasaplar, ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Hastane yetkilileri, bayram süresince kurban keserken yaralananların sayısının yüksek olacağını tahmin ettiklerini, bunun için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

ADAPAZARI

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde kurban keserken yaralanan 18 kişiye, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahale edildi.

Bu kişilerin bazılarının ayakta tedavi edildiği, bazılarının tedavisinin sürdüğü bildirildi.

RİZE

Rize’nin Çayeli ilçesi Çilingir köyünde oturan Ahmet Balcı (62), kurban kestikten sonra kalp krizi geçirdi.

Yanındakiler tarafından Çayeli İsakoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Balcı, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KAYSERİ

Kayseri’de kurbanlık hayvanları keserken yaralanan 97 kişi, hastanelerde tedavi altına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, bayram namazının ardından kurban keserken yaralanan çok sayıda kişi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi gelmeye başladı.

Genellikle kurbanlık tosun ve ineklerin yere yatırılması sırasında yaralananlar ile kesim ve deri yüzme sırasında bileğini, kolunu, elini kesen acemi kasapların tedavileri yapılıyor.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üriversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kesi ve kırık nedeniyle toplam 97 acemi kasap getirildiği bildirildi.

Acemi kasapların bir bölümü ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, bazıları da genel cerrahi ve ortopedi servislerinde tedavi altına alındı.

AYAĞI KIRILDI

Sağ ayağı kurbanlık tosunun tepmesi sonucu kırılan acemi kasaplardan Mehmet Tuncay, AA muhabirine ”Keşke kurbanlığı kasaba kestirseydim. Hayvan tepince ayağımı kırdı. 40 gün ayağım alçıda kalacak” dedi.

Albulkadir Akpınar adlı kişi de kurbanlık hayvanın üzerine devrilmesi sonucu ayağının kırıldığını söyledi.

Ahmet Uçaner adlı diğer acemi kasap ise kurbanın boğazını keserken bıçakla sol kolunu kestiğini anlattı.

Hastane yetkilileri, acil servislere gelenlerin büyük bölümünün darbeye bağlı kırık ve kolda kesi sonucu yaralandığını ifade ettiler.

Yurdun çeşitli yerlerinden kurban kesmeye çalışırken yaralanan 318 kişi, hastaneye başvurdu.

Bolu’da bayram namazının ardından kurban kesmek isteyen acemi kasaplar kendilerini yaraladı. Çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplardan birçoğu kendi imkanları ile hastanelerin acil servislerine başvururken, bazıları da 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü.

Bolu’da 220 kişinin kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralandığı bildirildi.

ZONGULDAK, BARTIN VE KARABÜK

Zonguldak, Bartın ve Karabük’te kurbanlıklarını kesmeye çalışan 19 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kesilmek istenen dananın üzerine düşmesi sonucu yaralanan bir kişi de Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bartın’da, kendi imkanlarıyla kurbanlıklarını belirledikleri yerlerde kesmek isteyen 12 kişi kullandıkları kesici aletlerin vücutlarına isabet etmesiyle yaralanırken, bir kişi keseceği dananın darbesiyle yaralandı.

Karabük’te ise kurban kesimi sırasında 4 kişi yaralandı. Kestiği hayvanının derisini yüzmek için asmak istediği askılı çengele kafasını çarparak yaralanan bir kişi hastanede müşahede altına alındı.

KÜTAHYA

Kütahya’da kurban keserken yaralandıktan sonra Devlet ve Evliya Çelebi Devlet Hastanelerine gelen yaklaşık 40 kişi, tedavileri yapılarak taburcu edildi.

YOZGAT

Yozgat’ta kurban keserken yaralanan 23 kişi hastaneye başvurdu. Tedavi altına alınan acemi kasaplarının ayakta yapılan tedavilerinin ardından evlerine gönderildiği bildirildi.

TRABZON

Trabzon’un Of ilçesinde, akrabalarına ait evin önünde kurbanlık için alınan ineği kesmeye çalışan Ömer Faruk Doğanay (25), ineğin altında kaldı. Koluna ve başına aldığı darbelerle ağır yaralanan Doğanay, kaldırıldığı Rize 82. Yıl Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından, Rize Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

MALATYA

Malatya, Konya, Aydın, Düzce, Tekirdağ, Isparta ve Muğla’da kurban kesmek isterken çeşitli yerlerinden yaralanan 424 kişi hastanelere başvurdu.

Malatya’da hayvanları keserken yaralanan 120 kişi, Malatya Devlet ve Beydağı’ndaki devlet hastaneleri ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine başvurdu.

Acemi kasapların bir bölümünün ayakta tedavi edildiği, bazılarının ise genel cerrahi ve ortopedi servislerinde tedavi altına alındığı bildirildi.

KONYA

Konya Numune, Meram Eğitim ve Araştırma ile Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hastanelerine el, parmak ve ayak kesiği nedeniyle 100 kişi başvurdu. Yaralıların çoğu ayakta tedavi edildi.

Öte yandan, merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde oğulları kurban kestiği sırada rahatsızlanan Musa Verim (76), Konya Numune Hastanesine kaldırıldı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen Verim, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

AYDIN

Aydın’da kurban kesimi sırasında kendini yaralayan ve kurbanlıklar tarafından yaralanan 80 kişiye, Aydın ve Atatürk Devlet hastanelerinde müdahale edildi.

Bu kişilerin tedavisinin, acil servislerde yapıldığı bildirildi.

DÜZCE

Düzce’de çeşitli yerlerinden yaralanan 47 kişi, Atatürk Devlet Hastanesine başvurdu.

Parmağını derin kesen bir kişi plastik cerrahi, gözünün hemen üzerinden bıçakla yaralanan kişi de göz hastalıkları servisinde tedavi altına alındı.

Öte yandan, bir kişi de kurbanlık hayvanın ayağına düşmesi sonucu yaralandı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ ve ilçelerinde kurban keserken yaralanan 30 kişi, hastanelere müracaat etti.

Tekirdağ’da 5, Çorlu’da 8, Çerkezköy’de 15, Malkara’da ise 2 kişinin elleri ve kollarından yaralandığı belirtildi.

Acemi kasaplar, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ISPARTA

Isparta’da yaralanan 28 kişiye, Isparta Devlet, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gülkent Devlet hastanelerinde müdahale edildi.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

MUĞLA

Muğla ve Fethiye’de 19 kişi, kurban kesmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralandı.

Acemi kasaplardan birçoğu kendi imkanlarıyla hastanelerin acil servislerine başvurdu. Bazıları da 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Yaralılar, Muğla ve Fethiye Devlet hastanelerinde tedavi edildi.

İSTANBUL

İstanbul’da bayramın ilk günü kurban kesimi sırasında yaralanan 538 kişi hastanelere başvurdu.

AA muhabirlerinin derlediği bilgilere göre, kentte kurban kesimi sırasında çok sayıda kişi bıçak, satır gibi kesici aletlerle, bazıları da kurbanlıkların darbeleriyle yaralandı.

Bayramın ilk gününde akşam saatlerine kadar Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 25, Bayrampaşa Devlet Hastanesinde 10, Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesinde 35, Sultançiftliği Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesinde 30, Kağıthane Devlet Hastanesinde 15, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 50, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde 11, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 15, Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 75, Eyüp Devlet Hastanesinde ise 10 yaralıya müdahale edildi.

Ayrıca, yaralanan 10′ar kişi Büyükçekmece ve Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Silivri Devlet hastanelerine, 20 kişi İÜ Tıp Fakültesi Hastanesine, 13 kişi de Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

ANADOLU YAKASI

Kentin Anadolu yakasında da Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 35 yaralı tedavi gördü. Bu kişilerden biri, elinde tendon kesiği olması nedeniyle Acil Cerrahi bölümünde tedavi altına alındı. Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesinde 9, Paşabahçe Devlet Hastanesinde ise 15 yaralı tedavi oldu.

Pendik Devlet Hastanesine başvuran 15 kişiye el ve kol kesikleri nedeniyle dikiş atıldığı belirtildi.

Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine 25 kişi başvurdu. Buraya gelenlerden birinin, elindeki tendon kesiği nedeniyle Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği bildirildi.

Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine 100 yaralı müracaat etti. Bu yaralılardan 5′inin kol ve bacaklarında derin kesikler bulunduğu ve hastanede gözetim altına alındığı, 20’sinin ise ellerinde tendon kesiği bulunduğu öğrenildi.

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 5 kişi tedavi edilirken, hastane yetkilileri, yaralılardan çoğunun tedavisinin ayakta yapıldığını bildirdi.

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince kentin Avrupa yakasında 7, Anadolu yakasında ise 3 büyükbaş hayvan kaçması olayına müdahale edildiği öğrenildi. Kaçan kurbanlıkların uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirildikten sonra yakalandığı ve sahiplerine teslim edildiği belirtildi.

 

 

AA

UAEK tasarısına İran’dan sert tepki

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumundaki (UAEK) Daimi Temsilcisi Ali Asker Sultaniye, UAEK yönetim kurulu toplantısında kabul edilen, ülkesine yönelik karar tasarısına sert tepki gösterdi.

haber/haber7/photos/807920090925040042488.jpg” border=”0″ />

İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumundaki (UAEK) Daimi Temsilcisi Ali Asker Sultaniye, UAEK yönetim kurulu toplantısında kabul edilen, ülkesine yönelik karar tasarısına sert tepki göstererek, “Bu tür karar tasarılarının İran ile UAEK arasındaki olumlu işbirliğini zahirlemeye yönelik olduğunu” söyledi.

UAEK yönetim kurulu toplantısına Almanya’nın sunduğu, İran’ın nükleer programına yönelik karar tasarısı, toplantının bugünkü oturumunda 25 lehte oyla kabul edildi.

Karar tasarısında İran yönetimi, taraf olduğu Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması (NPT) ve kapsamlı nükleer güvence denetimleri anlaşmasına aykırı hareket ederek Kum kenti yakınında uranyum zenginleştirmek üzere inşa ettiği yeni bir nükleer tesisin varlığını UAEK’ya zamanında bildirmemekle suçlanıyor.

Karar tasarısında ayrıca, İran yönetiminin BM Güvenlik Konseyi’nin 1737, 1747, 1803 ve 1835 sayılı kararlarına da bugüne kadar yapılan tüm uyarılara rağmen uymayarak uranyum zenginleştirme faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğü ifade ediliyor.

UAEK yönetim kurulu toplantısında bugün kabul edilen karar tasarısının BM Güvenlik Konseyi’ne sunulmayacağını belirten diplomatik kaynaklar, Almanya tarafından sunulan karar tasarısının İran’ın nükleer programına ilişkin UAEK ve uluslararası toplumla şeffaf işbirliği sağlamaya yönelik olduğunu bildirdi.

Tasarının yönetim kurulunda kabul edilmesine sert tepki gösteren İran heyeti başkanı büyükelçi Sultaniye, tasarının hazırlanması ve sunulmasına öncülük eden ABD ve Almanya’yı, “UAEK’yı siyasallaştırmak istemekle” suçladı.

Ülkesinin nükleer programının “barışçıl olduğunu” yineleyen Sultaniye, Kum kenti yakınında inşa edilen yeni nükleer tesisin varlığının da iddiaların aksine UAEK’ya zamanında bildirildiğini savundu.

Almanya’nın sunduğu ve ABD’nin de desteklediği yeni karar tasarısının “barışa hizmet etmediğini” söyleyen Sultaniye, “Bu tür karar tasarılarının İran ile UAEK arasında mevcut anlaşmalar çerçevesinde sürdürülen şeffaf işbirliğini zehirlemeye hizmet ettiğini” ifade etti.

Basına açıklama yaparken öfkeli olduğu gözlenen İran heyeti başkanı Sultaniye, ABD, Almanya ve müttefiklerine de uyarıda bulunarak, “Ülkesinin tamamen barışçıl ve insani amaçlar için uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sürdüreceğini” söyledi ve “İran halkı ve devleti dışarıdan gelecek baskılara hiçbir zaman boyun eğmeyecektir” dedi.

BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi ABD, Rusya, Fransa, İngiltere, Çin ile Almanya’nın yer aldığı 5 artı 1 görüşmelerini İran yönetiminin bizzat talep ettiğini savunan Sultaniye, “Uzun süre sekteye uğrayan 5 artı 1 görüşmelerini biz ısrarla istedik ve nükleer programımıza ilişkin tartışmaları noktalamak üzere görüşme masasına döndük” diye konuştu.

Ülkesinin tıp alanında insani amaçlar için nükleer yakıta ihtiyaç duyduğunu anlatan Sultaniye, tüm uğraşılarına rağmen parasını ödeyerek dahi dışarıdan nükleer yakıt alamadıkları için uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

İran temsilcisi Sultaniye, taraf oldukları NPT antlaşması gereğince nükleer enerjiyi barışçı amaçlarla kullanma hakkına sahip olduklarını ifade ederek, “Bu haklarını kullanmaktan kendilerini kimsenin alıkoyamayacağını” kaydetti.

-ABD TEMSİLCİSİ: “KARAR TASARISI HAKLI GEREKÇELERE DAYANIYOR”-

İran’ın nükleer programına yönelik Almanya’nın sunduğu karar tasarısına destek veren ve oylama öncesi yoğun kulis faaliyetlerinde bulunan ABD heyeti başkanı büyükelçi Glyn Davies de basına yaptığı açıklamada, “UAEK yönetim kurulunda kabul edilen karar tasarısının haklı gerekçelere dayandığını” söyledi.

İran’ı “ısrarla cezalandırmak gibi bir amaçları olmadığını” ifade eden Davies, “Biz, İran’ın insani amaçlar için kullanacağı nükleer yakıtı batılı ülkelerden temin etmesi önerisinde bulunduk” dedi.

İran’ın taraf olduğu anlaşmalara uygun olarak UAEK ile şeffaf ve dürüst işbirliği yapmasını istediklerini ifade eden Davies, “İran’a sundukları seçeneklerin kazan-kazan sistemine uygun olduğunu ve tek taraflı olmadığını” savundu.

ABD heyeti başkanı büyükelçi Davies, İran’a, uranyum zenginleştirmek ve nükleer yakıt temin etmek konusunda, UAEK Başkanı Muhammed El Baradei’nin geçen ay yaptığı öneriyi ciddiye alması ve olumlu yanıt vermesi çağrısında bulundu.

El Baradei, geçen ay Viyana’da ABD, Rusya, Fransa ve İran arasında yapılan görüşmede, İran’ın sahip olduğu düşük düzeyde zenginleştirilmiş 1200 kilogram uranyumu zenginleştirmek üzere Rusya’ya vermesini ve Fransa’dan nükleer yakıt alması öneresinde bulunmuştu.

Görüşmeye katılan ABD, Rusya ve Fransa bu öneriye kısa sürede olumlu yanıt verirken İran yönetimi, Fransa’ya “güven duymadığını” ima ederek öneriye bugüne kadar olumlu bir yanıt vermedi.

Kurumun Viyana’daki merkezinde dün başlayan UAEK yönetim kurulu olağan toplantısının bu akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor.

AA

Tüzmen: Açılımı engellemek isteyen var

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Tüzmen, demokratik açılım süreciyle ilgili olarak, ”Bu açılımı engellemek isteyen taraflar var. Sonuçta birtakım provokasyonlar oluyor, milletimizin çok uyanık ve sağduyulu olması lazım” dedi.

haber/haber7/photos/228120090302020100965.jpg” border=”0″ />

Kurbanını kesmek üzere Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki bir çiftliğe gelen Tüzmen, vatandaşlarla da bayramlaştı ve bir süre onlarla sohbet etti. Tüzmen, kasabın kestiği büyükbaş kurbanının yüzülmesi ve parçalanması işini kendisi yaptı.

AA muhabirine, demokratik açılım çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Tüzmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sorunların üstesinden gelebilecek çok samimi bir el uzattığını belirterek, uzatılan bu elin bir şekilde kucaklanması ve istismar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Demokratik açılım ve benzeri çalışmalarda bir takım sıkıntı ve engellemelerle karşılaşmalarına rağmen zorlukları aşacaklarına inandıklarını ifade eden Tüzmen, ”Sonuçta tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet. Bunlar hep bize yönelik. Anayasamızın ilgili maddeleri ile ilgili zaten açıklamalar yeterince yapıldı. Burada bir kavram kargaşasına gerek yok. Hep beraber bu ülkeyi en güzel noktaya taşımak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Demokratik açılım sürecini engellemek isteyenlerin olduğunu savunan Tüzmen, şunları kaydetti:

”Bu açılımı engellemek isteyen taraflar var. Sonuçta birtakım provokasyonlar oluyor. Milletimizin çok uyanık ve sağduyulu olması lazım. Çalışmalara içtenlikle destek verilmesi lazım. Çünkü Türkiye’nin bir şansıdır bu. Yani bu şansı en iyi bir şekilde kullanırsa Türkiye, sorunları aşar ve gerçekten hak ettiği yere gelir.

Provokasyonlar neden çıkıyor? Bu bazı kesimlerin işine gelmiyor. Bu çalışmayı yapıp önümüzdeki döneme Türkiye’yi hazırlamamız ve daha iyi noktalara getirmemiz lazım. Bazı konuşulan sorunlar bitirilmiş olacak bu da bazılarının işine gelmiyor. Görüyorsunuz DTP’nin ciddi bir istismarı oldu. Hakikaten hiç yakışmayan çok çirkin görüntülerdi.”

AA

Kurbanlık peşindeyken kayalıktan düştü

Posted: 27 Nov 2009 09:58 AM PST

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde kaçan kurbanlığın peşine düşen kişi kayalıktan düşerek hayatını kaybetti.

haber/haber7/photos/667820081121035300433.jpg” border=”0″ />

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde kaçan kurbanlık koyunu yakalamak isterken kayalıklardan düşen kişi, öldü.

Alınan bilgiye göre, Hüseyin Köse (26), Yeşildere köyünde kurbanlık koyununu eve götürmek isterken elinden kaçırdı.

Bir süre koyunun peşinden koşan Köse, kayalık alana geldiğinde koyunu yakalamak isterken dengesini kaybederek düştü.

Çevredeki vatandaşlar tarafından kayalıklardan çıkarılan Köse’nin cesedi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder