21 Kasım 2009 Cumartesi

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Giresun’un yağlıdere ilçesinde göçük: 2 ölü, 2 yaralı

Posted: 21 Nov 2009 03:49 PM PST

Giresun Yağlıdere

Giresun Yağlıdere

Giresun'un Yağlıdere ilçesinin Kanlıca köyünde heyelan nedeniyle bir evde aynı aileden 4 kişi göçük altında kaldı. Heyelan altında kalan anne ve baba kurtarılırken, 2 kızları toprak altında kalarak hayatlarını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 2 gündür bölgede etkili olan sağanak yağış sonucu ilçenin Kanlıca köyü Hanyanı Mahallesi’nde toprak kayması sonucu 5 ev heyelan altında kaldı. Gece boyunca 4 evin toprak kayması endişesi ile boşaltıldığı öğrenilirken, Mustafa Özdemir’e ait evde 4 kişi göçük altında kaldı. Yığılan toprakların altında kalan Mustafa Özdemir kendi imkanları ile kurtulurken, eşi Fadime Sivil Savunma ve AKUT ekiplerinin yardımı ile kurtarılarak Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Göçük altında kalan kızları Sultan ve Seher Özdemir ise göçük altında kalarak hayatlarını kaybettiler.

Kendi imkanlarıyla göçük altından çıkan Mustafa Özdemir, Yağlıdere Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Özdemir’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Öte yandan Giresun Valisi Mustafa Yaman’da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. 1(iha)

Ovit’te mutlu son: 18 kişi kurtuldu

Posted: 21 Nov 2009 02:56 PM PST

Ovit

Ovit

Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü yakınlarında Ovit Geçidi’nde çığ düşmesi sonucu 30 saati aşkın bir süredir mahsur durumda bulunan 18 kişiye ulaşıldığı bildirildi.

Mahsur kalan araca, Rize yönünden giden ekiplerin ulaştığını, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bildirdiği belirtildi. samanyolu

Kurtarma ekibi bulundu

Posted: 21 Nov 2009 01:20 PM PST

Rize Erzurum

Erzurum’dan Rize’ye giderken Ovit’te mahsur kalan üniversite öğrencilerine ulaşmaya çalışırken kaybolan 5 kişilik ekip bulundu…

İspir Belediye Başkanı Osman Çakır, İspir’den Rize’ye gitmek için dün saat 17.00′de yola çıkan ve çığ düşmesi sonucu Ovit Geçidi’nde mahsur kalan midibüsteki yolcuları kurtarma çalışmasına katılan ve kendilerinden bir süredir haber alınamayan 5 kişilik kurtarma ekibine ulaşıldığını açıkladı.(objektifhaber)

Sarıkamış’ta Ekmek Fırını Açılışında Vatandaşlara Hamsili Ekmek İkram Edildi

Posted: 21 Nov 2009 12:41 PM PST

Kars Sarıkamış

Kars Sarıkamış

Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Uyy Karadeniz Ekmek Sarayı Adlı Fırının Açılışında Vatandaşlara Hamsili Ekmek İkram Edildi.

Karadeniz bölgesine ait tüm unlu mamullerin üretildiği UYY Karadeniz Ekmek Sarayı’nın açılışını Sarıkamış Belediye başkanı İlhan Özbilen yaptı. Özbilen, böyle güzel, temiz yerlerin açılmasının önemli olduğunu söyleyerek, “İnşallah bu güzellikleri hep bir arada yaşayacağız. Mühim olan ekmeğin tadıdır, güzelliğidir, kullanılan malzemesidir. İnşallah bunları en güzel şekilde yapacağınızdan eminim.” diye konuştu.

Daha sonra davet edilen vatandaşlara hamsili ekmek ikramı yapıldı. Fırın sahibi ve aynı zamanda ekmek ustası Yaşar Güney, Sarıkamış halkını ilk defa hamsili ekmekle tanıştırdıklarını belirterek, “Sarıkamışlıların bundan sonra Trabzon’dan, Rize den ekmek ısmarlamalarına gerek yok. Burada aradıkları her şeyi bulabilirler. Destek onlardan hizmet bizden hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Hamsili ekmeği doyasıya yiyen vatandaşlar da, böyle bir fırının burada açılmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler. Hizmete giren UYY Karadeniz taş fırınında Trabzon ekmeği, mısır ekmeği, hamsili ekmek, pasta, çörek, simit ve benzeri ürünlerin tamamının her gün vatandaşların hizmetine sunulacağı bildirildi. (cihan)

Kurtarmaya Giden 5 Kişi de Kayıp

Posted: 21 Nov 2009 12:36 PM PST

Ovit Dağı

Ovit Dağı

Ovit Dağı’nda Mahsur Kalan 18 Yolcuyu Kurtarmak İçin Dün Gece Yola Çıkan 5 Kişi de Kayboldu

Erzurum- Rize seferini yaparken Ovit Dağı’nda şiddetli tipi ve çığ nedeniyle bir seyahat firmasına ait otobüs içerisinde mahsur kalan 18 kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, 5 kişinin de kayıp olduğu ortaya çıktı. Mahsur kalan otobüsün ortaklarından bir kişi, firma sahibinin 2 oğlu, İspir Belediyesi’ne ait bir iş makinesinin 2 operatörünün aralarında bulunduğu 5 kişinin dün gece otobüsü ve içindekileri kurtarmak için İspir’den yola çıktığı, ancak kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.
Dün gece saatlerinde otobüsün mahsur kaldığını öğrenen otobüsün ortaklarından Alaattin Ege(45), firma ortaklarından Şafak Nayir(27) ile AK Parti İspir Belediye Meclis Üyesi ve otobüs firmasının ortağının oğlu Macit Nayir(28), kendilerine ait beyaz bir cip ile Ovit’e doğru yola çıktı. Bu sırada İspir Belediyesi’ne ait bir iş makinesiyle Köksal Yazıcı(37) ve Burhanettin Dağ(40) da kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

5 kişilik gruptan dün geceden beri haber alınamadığı öğrenildi. Kayıp şahısların yakınları akşam saatlerinde İl Kriz Merkezi ile kaymakamlığa resmi müracaatta bulunarak, yakınlarının bulunmasını istedi.

Bu arada İspir Kaymakamlık görevine vekaleten bakan Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, ilçeye gelen kurtarma birliklerini koordine ediyor.

Arama ve kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği, ancak gün boyunca etkili olan yoğun sisin çalışmaları zaman zaman aksattığı dile getirildi. Bu arada otobüsün yakıtının bittiği ve yolcular ile birlikte araç kaptanının kurtarma ekiplerini beklediği öğrenildi.(cihan)

Trabzon’da toprak kayması: 2 kişi enkaz altında

Posted: 21 Nov 2009 02:28 AM PST

Trabzon Kaymaklı Mahallesi

Trabzon’da Üzerine Kaya Düşen Evde Yaşayan Karı Kocanın Cesedine Ulaşıldı.

Trabzon Belediyesi Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Değirmendere Mahallesi Acele Sokak’ta üzerine kaya düşen evde yaşayan Turan Kurt (58) ile eşi Ayşe Kurt’un cesedine ulaşıldığını söyledi.

Aydın, çiftin cansız bedenlerine ulaşmanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, ”Maalesef karı koca kayanın altında kalarak yaşamlarını yitirdiler. Cesetlerin kayanın altından çıkarılabilmesi için sürdürülen kırım çalışmaları tamamlandı. Şimdi kırılan kaya parçalarını hava yastıklarıyla birlikte kaldırarak altından vatandaşlarımızın çıkarılmasına çalışılıyor” dedi.

Belediyenin tüm ekipleri ile Sivil Savunma ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları büyük özveriyle sürdürdüklerini vurgulayan Aydın, ”Tahmin ediyorum ki yaklaşık en fazla yarım saat içinde cesetleri kayanın altından çıkarmış olacağız. Yaşanan bu olaydan dolayı çok üzgünüz” diye konuştu.(AA)

Mesut Yılmaz ameliyat oldu

Posted: 21 Nov 2009 01:28 AM PST

Mesut Yılmaz

Mesut Yılmaz

Eski Başbakan, DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, prostat ameliyatı oldu.

Eski Başbakan, DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, şiddetli bel fıtığı ağrıları nedeniyle MESA Hastanesi’ne gitti. Hekimler, Yılmaz’a, bel fıtığı rahatsızlığı için fizik tedavisi önerisinde bulundu. Samanyolu Haber’in haberine göre, ancak, tetkikler sırasında Yılmaz’ın prostat rahatsızlığı tespit edildi. Bunun üzerine Yılmaz, acil olarak prostat ameliyatına alındı. Hastane yetkilileri, ameliyat sonrasında Yılmaz’ın sağlık durumunun iyi olduğunu, bugün taburcu edilmesinin planlandığını söyledi. yenisafak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder