25 Kasım 2009 Çarşamba

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Diyarbakır’da yol levhaları artık Kürtçe

Posted: 25 Nov 2009 08:22 PM PST

Onur Öymen’in Dersim katliamına sahip çıkan sözlerinin ardından Türkiye, Tunceli’nin adının ‘Dersim’ olarak değiştirilmesini tartışırken, DTP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım attı.


Ferit Aslan ve Serdar sunar’ın haberi

Hükümetin demokratik açılım çalışmalarının koordinasyonunu yürüten İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın ‘eski köy adlarının yeniden kullanılmasına sıcak baktıklarını’ açıklamasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, daha önce İl İdare Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda harekete geçti.

Belediye merkez ilçelere bağlı olan köylerin tabelalarını yeniledi. Yeni tabelalarda köylerin hem Türkçe, hem de Kürtçe isimleri yer aldı. Tabelalarda daha önce Türk alfabesinde bulunmadığı için davalara konu olan ‘x, q ve w’ harfleri de kullanıldı.

Köylüler çok memnun

Diyarbakır Büylükşehir Belediyesi’ne ait atölyelerde yaptırılan Türkçe- Kürtçe köy tabelaları köylüleri de sevindirdi. Köylüler, bölgelerindeki köy isimlerinin daha önce tabelalarda Türkçe olarak yer almasına rağmen köylerin hep Kürtçe ismi ile anıldığına dikkat çekti.

Gömmetaş (Sirim) köyünde yaşayan Halil Yıldız, duygularını şöyle anlattı: “Belediyenin hem Türkçe hem de Kürtçe isimler bulunan yeni tabelalar dikmesi çok iyi oldu. Biz zaten hep Kürtçe isimleri kullanıyorduk. Çoğu zaman Türkçe isminin ne olduğunu bilmiyorduk. Eğer devletin kanalı 24 saat Kürtçe yayın yapıyorsa, köy isimlerini de hem Türkçe hem de Kürtçe yazılması doğaldır. Böyle daha iyi oldu.”

haber/haber7/bigmanset//493420091126041312292.jpg’)”>kullan

‘Zaten Kürtçesi kullanılıyordu’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı İbrahim Altın da, belediyelere bağlı köylerin isimlerinin vatandaş tarafından hep Kürtçesinin kullanıldığını söyledi. Altın şöyle dedi:

“Türkiye’de demokratik açılım tartışılıyor. Bunun içinde yerleşim birimlerinin eski isimlerini kullanması da var. Sayın İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın açıklamaları var. Daha önce İl İdare Kurulu’nun bu konuda aldığı bir karar var. Biz de yeni tabelalar hazırlarken, köylerin Türkçe isimlerinin altına Kürtçe isimlerini de yazdık. Şu anda çok olumlu tepkiler aldık. Zaten yaptığımız şey kullanılan isimlerin tabelaya yazılması oldu. Herkes köyleri Kürtçe isimleri ile biliyordu.”

Tabelalarda yer alan köy adlarından bazıları şöyle:

Yeşildallı (Hewarê xas),
Talaytepe (Gırbelık),
Çölgüzeli (Gozeliyeçolê),
Cücük (Cucuk),
Körtepe (Kortepe),
Çiçekliyurt (İngici),
Develi (Develi)
Kabahıdır (Qubaxıdır),
Pirinçlik (Qırxali),
Gömmetaş (Sirim),
Topraktaş (Heste Qa Bahrê),
Kolludere (Qud).

Radikal

Telefon kırdıran çağrı merkezlerine ayar

Posted: 25 Nov 2009 08:09 PM PST

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu vatandaşın hem zamanını hem de parasını alan çağrı merkezlerine çeki-düzen vermek için harekete geçti. Yeni düzenlemeyle çağrılara yanıt için süre sınırı getirilecek..

haber/haber7/photos/794820091126035554634.jpg” border=”0″ />

Bankalar başta olmak üzere müşteri hizmetlerini arayanların dakikalarca bekletilip, yüksek telefon faturaları ödemek zorunda kalması ulaştırma bakanlığını harekete geçirdi. Vatandaşların şikâyeti üzerine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) çalışma yapmasını istedi. BTK, vatandaşın hem zamanını hem de parasını alan çağrı merkezlerine çekidüzen vermek için harekete geçti.

‘BEN DE MAĞDURUM’
BTK Başkanı Tayfun Acarer, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbet toplantısında çağrı merkezleriyle ilgili yapılan düzenlemeler hakkında bilgi verdi. “Birkaç kez ben de sorun yaşadım. Vatandaş olarak ben de mağdurum” diyen Acarer, başından geçen bir olayı şöyle anlattı: “Kredi kartıyla ilgili bir sorunu çözmem gerekiyordu. Yurtdışına da çıkacaktım. Ucuz olsun diye, cepten değil evden arayayım dedim. Aradım, abartmayayım ama operatöre ulaşmam 5- 6 dakika sürdü. Habire müzik. Biri bitiyor, başkası başlıyor. Uçağı kaçırıyordum. Çıktı ama konuşamadım ve kapattım.” Acarer bir arkadaşının ise uzun süre bekletildiği için sinirden telefonunu duvara çarparak kırdığını da söyledi.

SÜRE SINIRI GELİYOR
Çağrı merkezlerine çekidüzen vermek için yapılacaklar hakkında da bilgi veren Acarer, çağrı merkezlerini arayan vatandaşların belli bir süre içinde cevaplanması için süre sınırı getirileceğini bildirdi. Tayfun Acarer, belirlenen süre içinde abonenin müşteri hizmetleri görevlisine ulaşamaması durumunda, telefon görüşmesinin ücretlendirilmeyeceğini kaydetti. Acarer, “Bunlar çok ciddi ücretler. Şu anda arkadaşlar bu konu üzerinde çalışıyor” dedi. BTK Başkanı Tayfun Acarer “Yeni düzenlemede sıranın bildirilmesi de yer alabilir” ifadesini kullandı.

156 BİN CEP TELEFONU SUSTU
Bilgi ve belgelerinde eksiklik ve yanlışlık bulunan yaklaşık 156 bin GSM abonesinin haberleşme şebekesi ile bağlantısı kesildi. 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun Geçici 5. maddesi kapsamında, GSM mobil telefon hizmeti sunan işletmecilerdeki bilgi ve belgelerinde eksiklik ve yanlışlık bulunan abonelerin bilgilerini güncellemeleri için verilen süre 10 Kasım’da sona ermişti.

SABAH

Yunanistan, Türkiye için NATO’ya başvurdu

Posted: 25 Nov 2009 07:03 PM PST

Yunanistan’ın, NATO’dan, Türkiye ile olan hava sahası anlaşmazlıklarının çözümünde daha aktif bir tutum takınmasını istediği bildirildi.

haber/haber7/photos/792420090127124734334.jpg” border=”0″ />

Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Dimitris Droutsas, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile dün yaptığı görüşmede “ittifakın bu anlaşmazlığı pasif bir şekilde izlememesi gerektiğini” söylediğini, belirtti.

Droutsas, Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanlarının yaptığı bir toplantıya katılıyordu.

AA

Mozart uzmanı müzikolog öldü

Posted: 25 Nov 2009 07:03 PM PST

Klasik batı müziğinin en ünlü bestecilerinden Franz Joseph Haydn ve Wolfgang Amadeus Mozart konusundaki uzmanlığıyla tanınan Landon’ın 20 kasımda 83 yaşında hayata gözlerini yumduğu belirtildi.

haber/haber7/photos/890220091126025316732.jpg” border=”0″ />

Landon’un yaşamını sürdürdüğü Fransa’nın güneyindeki Rabastens kentinde yaşamını yitirdiği kaydedilen açıklamada, ölüm sebebi belirtilmedi.

ABD’de doğan Landon, 1940′lı yıllarda Haydn konusunda araştırma yapmak üzere Avrupa’ya gitmişti. Haydn’ı geniş kitlelere tanıtmak için çalışan ve 1955 yılında bestecinin 108 senfonisinden oluşan bir kitap yazan Landon, Haydn Derneği’nin kuruluşunda da önayak olmuştu.

Landon’un ”Mozart’ın Son Yılı” adlı bir kitabı da bulunuyor. (AA)

Nihayat Mustafa Denizli’nin de yüzü güldü

Posted: 25 Nov 2009 05:32 PM PST

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi (B) Grubu’nda İngiltere’nin önemli takımlarından Manchester United’ı deplasmanda 1-0 yenerek tarih yazarken, teknik direktör Mustafa Denizli de kendi adına tarih yazdı.

haber/haber7/photos/460920090929101509145.jpg” border=”0″ />
 Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın başında ”Devler Ligi” heyecanı yaşayan Denizli, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk galibiyetini Manchester United karşısında elde etti.

Fenerbahçe’de görev yaptığı 2001-2002 sezonunda ”Devler Ligi”nde puan dahi alamayan, Beşiktaş’ın başında çıktığı 3 maçta ise sadece 1 puanla yetinen Denizli, takımının Manchester United’ı 1-0 yenmesiyle ilk galibiyet sevincini yaşadı.

Mustafa Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2001-2002 sezonunda (F) Grubu’nda yaptığı 6 maçı da yitirerek, hiç puan alamadı. Grup maçlarını 3 gol atıp, 12 gol yiyerek son sırada tamamlayan Denizli yönetimindeki Fenerbahçe, aynı zamanda şimdiye kadar ”Devler Ligi”nde mücadele eden Türk takımları içindeki en kötü performansı sergiledi.

İLK PUANINI WOLFSBURG’DAN ALDI

Fenerbahçe kariyerinde galibiyetin yanı sıra puan alma başarısı da gösteremeyen Denizli, Beşiktaş döneminde ise daha başarılı oldu. Beşiktaş, grubundaki ilk iki maçta iki yenilgi alırken, grubundaki 3. karşılaşmasında deplasmanda Wolfsburg ile 0-0 berabere kalınca Denizli, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk puanına ulaşdı.

DENİZLİ, SİFTAHI DEV BİR TAKIMA KARŞI YAPTI

Puan alamama serisini Wolfsburg karşısında sona erdiren Denizli, Manchester United maçında da galibiyet özlemine son verdi. Beşiktaş, Tello’nun golüyle İngiliz devini kendi sahasında mağlup ederken, tecrübeli teknik adam da ilk galibiyetin sevincini yaşamış oldu.

”DEVLER LİGİ”NDEKİ KARNESİ

Şampiyonlar Ligi’nde kariyerindeki ilk galibiyetine Manchester United maçında ulaşan Denizli’nin, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın başında çıktığı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçları ve sonuçları şöyle:

Fenerbahçe - Barcelona (İspanya)............: 0 - 3  Fenerbahçe - Olympique Lyon (Fransa)........: 0 - 1  Bayer 04 Leverkusen (Almanya) - Fenerbahçe..: 2 - 1  Olympique Lyon - Fenerbahçe.................: 3 - 1  Fenerbahçe - Bayer 04 Leverkusen............: 1 - 2  Barcelona - Fenerbahçe......................: 1 - 0  Beşiktaş - Manchester United (İngiltere)....: 0 - 1  CSKA Moskova (Rusya) - Beşiktaş.............: 2 - 1  Wolfsburg (Almanya) - Beşiktaş..............: 0 - 0  Beşiktaş-Wolfsburg..........................: 0 - 3  Manchester United-Beşiktaş..................: 0 - 1 
 

Beşiktaş’ın gurubunda puan durumu

Posted: 25 Nov 2009 05:32 PM PST

Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 5. hafta maçları bu gece yapılan maçlarla tamamlanırken, (B) Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, Manchester United’ı 1-0 yenmeyi başardı.

haber/haber7/photos/662120091126124552989.jpg” border=”0″ />

Futbolda, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 5. hafta maçları bu gece yapılan maçlarla tamamlanırken, (B) Grubu’nda mücadele eden Beşiktaş, Manchester United’ı 1-0 yenmeyi başardı.

Devler liginin 5. hafta mücadelesinde Beşiktaş, güçlü rakibi Manchester United’ı Old Trafford’da 1-0 yenerek, UEFA Avrupa Ligi’ne katılma şansını sürdürdü.

Karşılaşmanın ilk yarısında Tello’nun attığı gole kadar kendi yarı sahasından çıkmakta zorlanan Beşiktaş, 20. dakikada Tello’nun sert şutuyla 1-0 öne geçmeyi başardı.

Siyah-beyazlılar ikinci yarıda da skoru korumayı başararak, karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonucun ardından Beşiktaş’ın son hafta İnönü Stadı’nda yapacağı CSKA Moskova maçı büyük önem kazandı.

Devler liginin son hafta karşılaşmalarında (B) Grubu’nda 8 aralık salı günü Beşiktaş-CSKA Moskova ve Vfl Wolfsburg-Manchester United karşılaşmaları yapılacak.

(B) GRUBU PUAN DURUMU

TAKIMLAR                        O   G   B   M   A   Y  AV   P  --------------------------------------------------------------  1. Manchester United            5   3   1   1   7   5   2  10                   2. Vfl Wolfsburg                5   2   1   2   8   5   3   7  3. CSKA Moskova                 5   2   1   2   8   9  -1   7  4. Beşiktaş                     5   1   1   3   2   6  -4   4

Beşiktaş İngiltere’de Manchester’ı devirdi

Posted: 25 Nov 2009 05:32 PM PST

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde İngiliz devi Manchester’ı 26 maç sonra yenen ilk takım oldu. Grupta 4 puan ulaşan Kara Kartallar, grupta 4 puana ulaştı ve UEFA Avrupa Ligi için iddiasını devam ettirdi.

Foto GaleriHaberin galerisi için tıklayın

M.UNITED 0-1 BEŞİKTAŞ

STAT: Old Trafford

HAKEM: S. Lannoy (Fransa)
  
M.UNITED: Foster, Neville, Vidic, Brown, Rafael, Obertan, Gibson, Anderson, Park, Macheda, Wellbeck

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Ferrari, İbrahim Kaş, Erns, Fink, İsmail Köybaşı, Tello, Ekrem, Bobo

MAÇTA İLK YARI

DK 1: Beşiktaş maça başladı..

DK 2: Manchester United atağında Obertan sağ kanattan topla ilerledi, ceza sahası içine sert bir orta yaptı ve top doğrudan kimseye değmeden taca çıktı.

DK 5: Manchester United atağında Welbeck ceza sahası içinde topla buluştu, dönerek şut vurmak istedi ve savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

DK 6: Manchester United atağında Ji Sung Park ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top kaleci Rüştü’den sekti sonrasında seken topu Macheda tamamlamak istedi ama hakem öncesinde Macheda için ofsayt kararı verdi.

DK 9: Beşiktaş atağında İsmail sol kanatta topla buluştu, bekletmeden arka direğe ortaladı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.

DK 12: İsmail cezasahası dışından kaleyi yokladı.. Yandan aut..

DK 13: Tehlikeli geldiler. Kornere Vidic çıktı. Kafa vuruşu. sonuç yok..

DK 15: Gibson cezasahasına girerken şutunu çekti. Kavisli gelen top yandan auta çıktı.

DK 18: Maçta 0-0′lık eşitlik sürüyor..

DK 19: Macheda soldan topu sürdü. Cezasahası önüne geldi. Vuruşunu yaptı. Az farkla auta çıktı.

haber/haber7/photos//911620090211094023938.gif’)”>kullan DK 20: Tello attı… Beşiktaş hızlı çıktı. Tello kaleye yaklaşık 25 metreden vurdu. Rakibine de çarpan top kaleciyi yanıltı. Ancak top ağlarda..

Gol sonrası az sayıdaki Beşiktaş taraftarı müthiş sevinç yaşadı..

DK 21: Manchester United atağında Neville sağ kanattan ileriye doğru uzun oynadı, Obertan hareketlendi ve savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

DK 25: Manchester United atağında Welbeck sağ kanattan korner çizgisine indi, ceza sahasına girdi, yerden altıpas içine pas atmak istedi ama kaleci Rüştü topu kornere çeldi.

DK 30: Obertan sağdan girdi. Vuruşunu yaptı. Rüştü yine başarılı.

DK 34: Beşiktaş yine hızlı çıktı. Ekrem sağdan ortaladı. Kafa ile kornere yolladılar..

DK 35: Orta geldi. Kalabalık içinde kaleci topa sahip oldu.

DK 39: İbrahim Üzülmez’le geldik. Soldan gelişen atak da Gibson yerinde müdahale ile topu kaptı.

DK 41: Bobo’nun pası. Fink tek vuruş yaptı. Top sol kale direğinden aua gitti.

DK 43: Obertan paslaştı. Sağ çaprazdan topu ayağına ladı. Vuruşunda sonuç yok.

Maçta ilk yarı sounçlandı..

MAÇTA İKİNCİ YARI

DK 46: İkinci yarıya M.U başladı..

DK 47: Manchester United atağında Rafael sol kanattan korner çizgisine indi, ceza sahası içine yerden ortasını yaptı ve savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

DK 51: Beşiktaş serbest vuruşu kullandı. Defans karşıladı..

DK 55: Yine serbest vuruş kazandık. Bu kez Tello topun başında. Doğrudan kaleye vurdu. Üstten auta gitti.

DK 57: Manchester United atağında Anderson sol kanata doğru uzun oynadı, Park hareketlendi ama top doğrudan auta çıktı.

DK 60: Maçta 1-0 üstünlüğümüz sürüyor..

DK 61: Obertan cezasahasına girmeden vurdu. Rüştü parmak uçlarıyla kornere çeldi.

DK 63: Yine Obertan aşırmta bir vuruş yaptı. Az farkla üst ağlarda kaldı.

kullan DK 66: İbrahim Üzülmez sakatlandı. Erhan Güven oyunda.

kullan DK 69: Park da yerini Oven’a bıraktı..

DK 70: Anderson ve Erhan mücadelesi. Faul Manchester’ın..

DK 71: Gibson serbest vuruşu kullandı. Rüştü başarılı..

kullan kullan DK 74: Gibson da çıktı Carrick oyunda.. Rafael da çıkıyor.. Evra oyunda..

DK 75: Manchester United atağında Obertan sağ kanattan topla ceza sahasına girdi ama topu ayağında kontrol edemeyince top auta çıktı.

kullan DK 75: Kafa topu mücadelesinde yerde kalan Tello da çıktı. Giren oyuncu Uğur İnceman..

DK 79: M. Unidet atağı. Evra sola bıraktı. Macheda ortaladı. Fink kafa ile karşıladı..

DK 80: Manchester bu dakikalarda yükleniyor. Carrick serbest vuruş kullandı. Sonuç yok..

DK 82: Erhan sağdan topu sürdü. Son çizgiye doğru indi. İçeri çevirdi kimse yok..

DK 84: Beşiktaş’ta bir değişiklik daha gelecek. Batuhan oyunda. Çıkan oyuncumuz Bobo..

kullan DK 85: Batuhan ilk girdiği pozisyonda rakibine faul yaptı. Sarı kartı gördü.

DK 86: Evra yerde kaldı. Penaltı beklentisi var. Ama hakem devam dedi.

DK 88: Maçta 1-0 üstünlüğümüz sürüyor..

DK 89: Evra soldan geldi. Cezasahası içine girdi. Topu ayağından fazla açtı. Aut..

DK 90: Obratan sağdan getirdi. İçeri gönderdi. Ferrari uzaklaştırdı.

+5 dakika uzatma işareti..

DK 90+2: M.Unidet ayağı. Carrick cezasahası dışından vurdu. Üstten auta gitti.

DK 90+3: Ekrem topu aldı. Batuhan içeri kaçtı. Ekrem’in pasında isabet yok.

DK 90+3: Rüştü’den iki  muhteşem kurtarış.. Önce Welberg’in kafasını kornere çeldi. Orta geldi. Yine Rüştü kurtardı..

Ve maçta son düdük. Beşiktaş, İngiliz devini evinde 1-0 mağlup etti ve gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Haber 7

Doğan Grubu’na uzlaşma için gün verildi

Posted: 25 Nov 2009 05:32 PM PST

Doğan ve Maliye arasında pazarlık dün sonuçsuz kalmıştı. Doğan Gazetecilik A.Ş, Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri tarafından şirkete tebliğ edilen yılların incelemesi raporları ile ilgili gün verildiğini açıkladı.

haber/haber7/photos/502820090330113614675.jpg” border=”0″ />

Doğan Gazetecilik A.Ş, Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri tarafından şirkete bugün tebliğ edilen 2004, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait vergi inceleme raporları ile ilgili olarak ”tarhiyat öncesi uzlaşma” görüşmesi için 11 Aralık 2009 tarihine gün verildiğini bildirdi.

Doğan Gazetecilik A.Ş’nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketin 2004, 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait vergi inceleme raporlarının, Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri tarafından bugün şirkete tebliğ edildiği belirtildi.

Söz konusu raporların, 10 milyon 92 bin 6,82 lira tutarında vergi aslı, 11 milyon 157 bin 960,72 lira tutarında vergi ziyaı cezası ve 171 bin 941,68 lira tutarında özel usulsüzlük cezası içerdiği, raporlarla ilgili olarak ”tarhiyat öncesi uzlaşma” görüşmesi için 11 Aralık 2009 tarihine gün verildiği duyuruldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Vergi inceleme raporlarında eleştiri konusu yapılan uygulamalarımızın, yasal düzenlemelere ve Maliye Bakanlığının tebliğ, sirküler ve muktezalarına uygun olduğu düşünülmekte olup, söz konusu raporlarda yer alan iddialara karşı, uzlaşma dahil, her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır.

Vergi inceleme raporlarında yer alan vergi aslı, vergi cezası ve özel usulsüzlük cezası ile ilgili olarak, finansal tablolarımızda karşılık ayrılıp, ayrılmayacağına veya hangi tutarda karşılık ayrılacağına ilişkin bilgi, yapılacak değerlendirmelerin ardından, bağımsız denetimden geçecek 1 Ocak 2009-31 Aralık 2009 hesap dönemine ait konsolide finansal tablo ve dip notlarında yer alacaktır.”

 AA

Gecenin kahramanı ‘Yaşlı Kurt’ Rüştü

Posted: 25 Nov 2009 05:32 PM PST

Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber, bir kez daha Manchester United forvetlerine kalesini kapatarak İngiliz devini ikinci kez hayal kırıklığına uğrattı!..

haber/haber7/photos/805920091126125646745.jpg” border=”0″ />
Beşiktaş forması altında zaman zaman çok eleştirilen, ancak kritik maçlarda yaptığı kritik kurtarışlarla tecrübesini konuşturan Rüştü Reçber, Manchester United zaferinin en büyük mimarlarından biri oldu.
 
Ancak bu Rüştü’nün Manchester Uinted’a karşı ilk zaferi değil. Tecrübeli file bekçisi, bundan tam 12 yıl önce, 1996-1997 sezonunda, bu kez Fenerbahçe formasıyla Old Trafford’da akıllara kazınmıştı. Fenerbahçe, Boliç’in golüyle İngiliz devinin evindeki 40 yıllık yenilmezlik serisini bitirirken; ManU’nun üstüste akınlarında kaleyi kapatan Rüştü Reçber olmuştu.
  
Başarılı eldiven, bu kez Beşiktaş formasıyla, son saniyelerde çıkardığı iki net gol pozisyonuyla bir kez daha kalitesini İngilizlere hatırlattı. (Ligtv)
 

Rize Meydanda Bayramlaşacak

Posted: 25 Nov 2009 02:03 PM PST

Rize Meydanda Bayramlaşacak

Rize Meydanda Bayramlaşacak, Bayramlaşmada Pilav Ve Kavurma İkram Edilecek….

Bayram ile ilgili yapılan üst düzey toplantıdan "ortak bayramlaşma" kararı çıktı. Cumhuriyet Meydanında kurulacak Bayram Çadırında yapılacak bayramlaşma programının ev sahipliğini Rize Valiliği yapıyor. Çadır organizasyonun tamamıyla ise Rize Belediyesi ilgileniyor.

Bayramın 2. günü (28.11.2009 Cumartesi) 10.00 – 13.00 saatleri arasında yapılacak "ortak bayramlaşma" törenine Rize Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, Rize Belediye Başkanlığı, Rize Üniversitesi, Tüm Kamu Kuruluşları, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Rize Halkı katılacak.

Bayramlaşma programının yapılacağı çadır Cumhuriyet Meydanında kurulmaya başladı. Kurulumu yerinde takip eden Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Bakırcı; "Göreve geldiğim günden bu yana her kurumun kendi bünyesinde bayramlaşma programı yaptığını gördüm. Eski valimiz Kasım Esen döneminde belediyemizde bir bayramlaşma programı gerçekleştirmiştik. Bu yıl, iklim şartları da göz önüne alınarak vatandaşımızın daha rahat ulaşabileceği tek nokta olarak Cumhuriyet Meydanını kararlaştırdık.

300 m2 olacak olan çadırımızı ileriki bayramlarda da kullanmayı düşünüyoruz. Bu yılki bayramlaşmada halkımıza kavurma ve pilav ikramımız olacak. Önümüzdeki bayramlarda bu bütünleşmeyi daha iyi sağlayacağımıza inanıyor ve tüm halkımızı davet ediyorum "dedi.

Bakırcı ayrıca kurban kesim konusunda da açıklama yaptı. Kurban kesimi için uygun alanı bulunmayanlara Rize Belediyesinin alan oluşturduğunu belirten Başkan Bakırcı vatandaşların mezbaha ve Belediye atölyesi avlusunda cüzi bir ücret karşılığı kesim yapabileceklerini, kendinin de 2 alandan birinde kurban kestiğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder