26 Kasım 2009 Perşembe

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Liverpool ve Arsenal’in Arda savaşı

Posted: 26 Nov 2009 05:15 PM PST

Galatasaray Kaptanı Arda Turan için Arsenal ve Liverpool gibi dev kulüplerin Galatasaray’a teklif sunacakları iddia edildi.

haber/haber7/photos/446420090609091130139.jpg” border=”0″ />

Galatasaray Kaptanı Arda Turan hakkındaki transfer haberlerinin arkası kesilmiyor… İngiliz spor sitelerinin iddiasına göre Arsenal Arda için 13 milyon pound ödemeye hazır.  Liverpool ise oyuncu+para teklifiyle Galatasaray’ın kapısını çalabilir.

NTVspor’un haberine göre, İngiliz kaynaklı spor siteleri Arda Turan’ın menajeri  Ahmet Bulut’un açıklamalarına dayandırdıkları haberlerde  genç futbolcunun Arsenal ve Liverpool’un gündeminde olduğunu iddia etti.

 Ahmet Bulut’un “Galatasaray  yaz döneminde Arsenal’ın teklifini geri çevirmişti. Ancak önümüzdeki temmuz ayında transfer gerçekleşebilir” sözlerine yer veren siteler  Arsene Wenger’in Arda konusundaki ısrarından vazgeçmediği görüşünde…  Londra ekibinin aynı mevkide benzer oyunculara sahip olması ise Arda’nın İngiltere yolundaki en büyük engel olarak gösteriliyor.

İslam karşıtı Wilders Türkiye’ye geliyor

Posted: 26 Nov 2009 05:15 PM PST

Geert Wilders; İslam karşıtı ve bu nedenle Türkiye’nin AB üyeliğine sonsuza dek karşı. Türkiye’ye gelme hazırlığında olan Hollandalı parlamenter, mesaj yolladı: Hoşlanmasanız da dinlemelisiniz…

haber/haber7/photos/107417.jpg” border=”0″ />
Miray AKDAĞ’ın ropörtajı

Yabancı düşmanlığıyla tanınan, İslam karşıtlığını her fırsatta dile getiren ve bu nedenle Türkiye’nin AB üyeliğine karşı çıkan Hollandalı parlamenter Geert Wilders, Türkiye’ye yapmayı düşündüğü ziyaret öncesi NTV’ye konuştu.

Hollanda’da Özgürlük Partisi’nin liderliğini yapan Wilders, ocak ayında Hollanda Parlamentosu’ndan bir grup milletvekiliyle birlikte Türkiye’ye bir ziyaret yapmayı planlıyor.

Bu ziyaretin engellenmemesi gerektiğini söyleyen Wilders, Türkiye’de ilk kez NTV’ye konuştu: “Müslümanlarla değil İslam ideolojisiyle sorunum var. 200 milyon yıl geçse de Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı fikrim değişmeyecek…”

‘Fitne’ adlı filmiyle İslam dünyasının tepkilerini çeken Hollandalı ırkçı siyasetçi, NTV’den Miray Akdağ’ın sorularını yanıtladı:

MA: Ziyaretinizle ilgili Türkiye’de çok fazla tartışma yürütülüyor. Ziyaretle ilgili son kararınız nedir?

GW: Türkiye’ye gelerek ülkenizi ziyaret edebileceğimi umut ediyorum. Ancak sanıyorum ki, ülkenize girmeme izin verilip verilmemesi konusunda kuşkulara sahip olan hükümetin kendisi.

MA: Diğer milletvekilleri için durum nedir? Siz gelmeseniz de onlar gelecek mi?
GW:
Bu konuda hâlâ resmi bir karar almamız gerekiyor. Hükümetten resmi bilgi geldiği takdirde bu komiteyle bir toplantı daha yapacağız ve gidilip gidilmeyeceğine karar vereceğiz. Ancak şu ana kadar söylenen, benim gitmeme izin verilmediği takdirde diğerlerinin de gitmeyeceği yönünde.

MA: Beklentileriniz neler? Ne gibi işaretler alıyorsunuz?
GW: Türkiye’ye yapılacak bu ziyaretin bir parçası olabilmeyi umut ediyorum çünkü Türkiye’ye gitmek,, Türk halkıyla ve Türk hükümetiyle diyalog kurmak istiyorum. Evet, onlar benim söyleyeceklerimden hoşlanmayabilirler ama konuşma özgürlüğü, aynı fikirde olmadığınız insanlar için de geçerlidir. Hatta onlar için daha da fazla geçerli olmalıdır. Dolayısıyla hâlâ Türkiye’ye gidip ziyaretimi gerçekleştirebileceğimi umut ediyorum.

MA: Türkiye’ye gelirseniz ne nasıl bir konuşma yapacaksınız? Örneğin medyaya…
GW: Eğer ülkenize gelirsem Türk halkıyla ilgili bir sorunum olmadığını, Türkiye’nin NATO içerisinde saygın bir müttefik olduğunu ve Türkiye’yle iyi ilişkilerimizin olması gerektiğine inandığımı söyleyeceğim.

Ama aynı zamanda, iyi bir komşu olmakla aynı ailenin fertleri olmanın aynı şey olduğuna inanmıyorum. Onun için de Türkiye’nin Avrupa’nın iyi bir komşusu olmasını istiyorum ama asla 200 milyon yıl geçse de, İslami bir ülke olarak Avrupa Birliği üyesi olmasını istemiyorum. Ve bunu söylemek benim hakkım.

Neden böyle düşündüğümü, neden Hollanda’da ve pek çok Avrupa ülkesinde Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılmasına karşı olan bir çoğunluğun olduğunu da açıklamak istiyorum. Türkiye’ye ya da Türk halkına karşı nefret dolu ya da benzer duygular içerisinde değiliz. Türk halkıyla ilgili bir sorunum yok, benim İslam’la ilgili bir sorunum var ve her ne kadar sizde din ve devlet ayrılmış olsa da, Türkiye’de hâlâ İslami kültür egemen. (NTV)

Bakanların tercihi Hatay oldu

Posted: 26 Nov 2009 05:15 PM PST

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Kurban Bayramı’nı geçirmek için ailece Hatay’a geldi.

haber/haber7/photos/32142.jpg” border=”0″ />

Bakanları havaalanında Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Vedat Çolak, Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu ve AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal karşıladı.

Bakanların resmi programları bulunmadığı, dinlenmek amacıyla Hatay’a geldikleri, 30 Kasım Pazartesi gününe kadar kentteki Termal Ottoman Otel’de konaklayacakları öğrenildi.

Bu arada, bakanlarla aynı uçakta bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile Anayasa Mahkemesi üyeleri Recep Kömürcü, Cafer Şat ile Serdar Özgüldür de aynı otelde konaklamak için Antakya’ya geldi.

Bakan Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte herhangi bir programları bulunmadığını belirterek, ”Tatil yapmak bizim de hakkımız, ayrıca bayram. Birkaç gün dinleneceğiz” dedi.

AA

Bursaspor’un konuğu Galatasaray

Posted: 26 Nov 2009 05:15 PM PST

Galatasaray ile Bursaspor, yapacakları maçla birlikte, ligde 81. kez karşı karşıya gelecek. Bursa’da oynanacak maç zirveyi de yakından ilgilendiriyor..

haber/haber7/photos/549920091105091827326.jpg” border=”0″ />

Galatasaray, 1967-1968 futbol sezonunda ilk kez Birinci Lig’e yükselen Bursaspor ile bugüne dek yaptığı karşılaşmalardan 43′ünü galibiyetle kapatırken, rakibine 17 kez yenildi. İki takım arasındaki 20 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılılar, 80 maçta rakip filelere toplam 138 gol atarken, Bursa ekibi 65 golle karşılık verebildi.

İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Bursa’da Bursaspor, İstanbul’da da Galatasaray 2-1′lik skorlarla galip geldi.

BURSA’DAKİ MAÇLAR
Bursaspor, kendi evinde Galatasaray ile yaptığı maçlarda galibiyetlerde 14-12 üstünlük sağladı.
Bursa’da yapılan 14 karşılaşma da beraberlikle sonuçlanırken, Galatasaray’ın 45 golüne karşın, Bursaspor 40 gol attı.

FARKLI SKORLU GALİBİYETLER
Galatasaray, Bursaspor karşısında ligdeki en farklı skorlu galibiyetini 1999-2000 sezonunda kendi sahasında rakibini 6-0 yenerek aldı. ”Cim Bom” ayrıca, 1998-1999 sezonunda da 5-0′lık galibiyet elde etti.

Bursaspor ise Galatasaray karşısında en farklı skorlu galibiyetini, 2001-2002 sezonun ilk yarısında Bursa’da yapılan karşılaşmada 5-0′lık skorla aldı.

Danıştay’dan bir iptal kararı daha

Posted: 26 Nov 2009 05:15 PM PST

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Kuşadası Limanı için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı onayıyla yapılan imar planı, Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildi.

haber/haber7/photos/646220091112105801339.jpg” border=”0″ />

Kuşadası Eski Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Altınsoy ve Nilgün Öğünçlü’nün başvurusunu değerlendiren mahkeme, 1/1000 ölçekli Kuşadası Limanı Uygulama İmar Planı ve Plan Notları’nın iptaline oy birliğiyle karar verdi.

İptal kararında, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının gereken şartları taşımadığı, planlama tekniklerine uygun olmadığı, noktasal müdahale ile yapıldığı belirtilerek planın Kuşadası’nın doğal görünümünü, kentsel siluetini, kültürel ve tarihsel kimliğini değiştirecek nitelikte olduğu, Güvercinada’nın önünün kapatılarak kentin tarihsel, kültürel simgesinin kent siluetinden yok edildiği ifade edildi.

Kararda, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve plan notlarının şehircilik ilkelerine ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığının anlaşıldığı belirtilerek, dava konusu plan ve plan notlarının iptaline oy birliği ile karar verildiği kaydedildi.

Limanın 2003 yılında yapılan ihale sonucu işletme hakkını alan Ege Liman İşletmeleri A.Ş., Özelleştirme İdaresi tarafından hazırlanan ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın onayladığı imar planına dayanarak liman içinde iş yerleri yapmıştı.

Kararla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ege Liman İşletmeleri Genel Müdürü Aziz Güngör, hukuksal sürecin işlediğini belirterek, ”Kuşadası limanında hukuk dışı ya da hukuka aykırı hiçbir şey yapılmadı. Temyiz yolları açık. Gerekli hukuksal işlemler devam edecek” dedi.

AA

Facebook halka açılacak

Posted: 26 Nov 2009 05:15 PM PST

Dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi Facebook, yeni şirket yapısı ile işlemleri tamamlayarak halka açılacak.

haber/haber7/photos/440620090101111004983.jpg” border=”0″ />

Google dahil pek çok özel şirket firması gibi halka açılmadan önce şirket üzerindeki kontrolü elinde tutacak yapıyı kuran Facecook yeni yatırımlar peşinde koşacak.

300 milyondan fazla üyesi bulunan şirketin halka açılarak bundan sonra daha da fazla para  kazanma yolunda hızla ilerleyeceği belirtiliyor.

Facebook sözcüsü Larry Yu, “mevcut hissedarların belli konularda oy hakkının korunması şartıyla halka açılacak şirketin iki ayrı hisse yapısı ile uzun vadede daha büyük yatırımlar yapma hakkının elinde bulunmasını istiyor” dedi.

Çorum Sungurlu’da kaza: 3 ölü 6 yaralı

Posted: 26 Nov 2009 05:15 PM PST

Çorum’un Sungurlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybederken 6 kişi de yaralandı.

haber/haber7/photos/368120081103115217496.jpg” border=”0″ />

Edinilen bilgilere göre kaza dün akşam saatlerinde Sungurlu-Ankara karayolunun 14. kilometresinde meydana geldi. Kurban Bayramı ziyareti için için Ankara’dan Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan akrabalarına gidenleri taşıyan Mahmut Oktar (23) yönetimindeki 06 ETR 33 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. İlk önce refüje bindiren otomobil daha sonra bölünmüş yolun karşı şeridine geçerek Çorum’dan Ankara istikametine gitmekte olan olan Yunus Kula (39) yönetimindeki 06 EYV 10 plakalı kamyona çarptı.

Kazada otomobilde yolcu olarak bulunan Aynur Tufan (44), Sibel Küsmez (32) ve Gül Nida Küsmez (7) araçta sıkışarak feci şekilde can verdi. Kazada yaralanan sürücü Mahmut Oktar (23) ve araçta yolcu olarak bulunan Murat Oktar (19), Murat Tufan (13), Ayşe Rüveyda Küsmez (8) ve Halil İbrahim Küsmez (3) ise olay yerine gelen ambulanslarla ilk önce Sungurlu Devlet Hastanesi’ne burada yapılan ilk müdahalelerinin ardından daha sonra Çorum Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındılar. Yaralılardan Aytekin Küsmez (40) ise Sungurlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Kaza nedeniyle Sungurlu-Ankara karayolu yaklaşık bir saat süre ile trafiğe kapatıldı. Kazada araç içerisinde sıkışarak hayatını kaybeden Aynur Tufan (44), Sibel Küsmez (32) ve Gül Nida Küsmez’in (7) cansız bedenleri itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonunda hurdaya dönen otomobilden çıkarıldı. Kazada hayatını kaybeden 3 kişinin cesedi Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaza hakkında Cumhuriyet savcısına bilgi veren Kamyon sürücüsü Yunus Kula, ”Kendi şeridimde normal hızla seyrediyordum. Önce bir toz bulutu gördüm. Ardından kontrolden çıkan otomobil önce refüje bindirdi daha sonra ordan gelip kamyona çarptı” şeklinde konuştu.

Kazada hayatını kaybeden 2 kişinin AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan’ın yeğenleri oldukları öğrenildi.

İHA

Hakeme küfreden Colin Kazım yandı!

Posted: 26 Nov 2009 05:15 PM PST

Süper Lig’te geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde maçın hakemine küfreden ve sportmenliğe aykırı davranışlarda bulunan Colin Kazım’a PFDK’dan ağır ceza geldi.

haber/haber7/photos/518820091126072545908.jpg” border=”0″ />

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş-Fenerbahçe derbisindeki eylemleri nedeniyle Fenerbahçeli futbolcu Kazım Kazım’a 4 maç ceza verdi.

Yapılan açıklamada, derbi karşılaşmada müsabaka hakemine yönelik hakareti ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı eylemleri nedeniyle, Fenerbahçeli futbolcu Kazım Kazım’a 4 resmi müsabakadan men cezasının verildiği kaydedildi.

Derbi maçta Beşiktaş Kulübü, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 40 bin TL, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de 40 bin TL olmak üzere toplam 80 bin TL para cezasına çaptırılırken, Fenerbahçe Kulübü’ne ise taraftarlarının sebep olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin TL, zaman çizelgesine uyulmaması nedeniyle de 5 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL para cezası verildi.

Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü idarecisi Hasan Çetinkaya da derbi maçta statüye aykırı şekilde yeşil zeminde yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle ihtar cezası aldı.

AA

Katliam köyünde keşif yapıldı

Posted: 26 Nov 2009 04:16 PM PST

Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili davada, olay gecesi ile benzer hava özellikleri taşıyan bu gece hakim ve savcı keşif yaptı.

haber/haber7/photos/550720091126101314597.jpg” border=”0″ />
Güvenlik gerekçesiyle Çorum’da görülmesi kararlaştırılan davanın ikinci duruşması 14 Ekim tarihinde yapılmış, mahkeme heyeti 9 sanığın tutukluluğunun devamına karar verdiği duruşmayı 20 Kasım’a ertelemişti.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Ekim’de görülen duruşmada saldırı tarihindeki hava şartlarına benzer bir günde Bilge köyünde keşif yapılarak, dosya kapsamındaki ifadelerin doğruluğunun araştırılmasını kararlaştırmış, bu kapsamda Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden olay gecesiyle benzer özellikleri taşıyan tarihlerin belirlenmesini istemişti.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nin Mazıdağı Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği talimat üzerine saldırı gecesiyle benzer hava şartlarını taşıyan bu gece saat 17.53′de köye gelen heyet, saldırının gerçekleştirildiği evde keşif yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köye gazeteciler alınmazken, köydeki vatandaşların ve görgü tanıklarının eve sık sık girip çıktıkları görüldü.

4 Mayıs 2009 tarihinde meydana gelen olayda 7’si çocuk 44 kişi ölmüş, 4′ü çocuk 10 kişi yaralanmıştı.

İHA

Efes, gruptaki 2. galibiyetini aldı

Posted: 26 Nov 2009 04:16 PM PST

ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu’nda yer alan Efes Pilsen, 5. maçında son sırada yer alan Fransız takımı Entente Orleanaise’yi 13 sayı farkla 77-64 yenerek, grubundaki ikinci galibiyetini aldı.

haber/haber7/photos/95265.jpg” border=”0″ />

Salon: Ayhan Şahenk

Hakemler: Fabio Facchini (İtalya) xxx, Apostolos Kalpakas (İsveç) xxx, Anna Cardus (İspanya) xxx

Efes Pilsen: Kerem Tunçeri x, Sinan xx 8, Thornton xx 8, Kaya xx 7, Kasun xx 8, Nachbar xxx 12, Ender xx 7, Rakocevic xxx 9, Smith xx 8, Santiago xx 6, Shumpert x, Ermal xx 4

Entente Orleanaise: Banks xx 12, Curti x 3, Dobbins x 2, Coville xx 8, Doellman xx 9, Vaty xx 4, Nichols xxx 16, Moerman x 2, Herve xx 5, Sadiku x 3, Casseus x

1. Periyot: 20-14
Devre: 40-29
3. Periyot: 58-44

Maça kötü başlayan Efes Pilsen, 3. dakikada 7-4 geriye düştü. Thornton’un basketleriyle oyuna tutunan lacivert-beyazlı ekip 6. dakikada Kaya’nın smaç basketiyle 10-10 beraberliği yakaladı. Sinan’ın 3 sayılık basketiyle bir dakika sonra 13-10 öne geçen Türk temsilcisi, Nachbar ile yine 3 sayılık basket buldu ve 1. periyotu 20-17 önde geçti.

İkinci periyotta üstünlüğü tamamen eline alan Efes Pilsen, rakibin potasını adeta üçlük bombardımanına tuttu. Smith, Ender ve Nachbar ile dışardan sayılar üreten ev sahibi takım, farkı artırmaya başladı. Rakocevic ile basketlerine devam eden lacivert-beyazlı takım, 17. dakikada 21 sayılık fark (40-19) yakaladı. Yakaladığı farkın ardından motivasyonu düşen Efes Pilsen, kalan 3 dakikada hücumlardan boş dönünce Etente Orleanaise farkı azalttı ve mücadelenin ilk yarısı 40-29 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

Efes Pilsen, konsantrasyon eksikliğini ikinci yarının başlarında da yaşayınca Etente Orleanaise, Curti’nin 3 sayılık basketiyle 22. dakikada farkı 6 sayıya (40-34) indirdi. Durgunluğunu üstünden çabuk atan lacivert-beyazlı ekip, iyi savunma yapıp hücumda da skorer kimliğini göstermeye başladı ve tekrar farkı açarak 15. dakikada 49-34 üstünlük yakaladı. Ev sahibi takım, 3. periyotu da 58-44 önde geçti.

Son periyotta oyunun kontrolünü elinde bulunduran Efes Pilsen, karşılaşmayı da 77-64 kazandı.

Etene Orleanais’de Austin Nichols, 16 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Efes Pilsen de ise en fazla sayıyı Bostjan Nachbar (12) yaptı. Efes Pilsen, asistlerde de rakibine 23-9 üstünlük sağladı.

MAÇTAN NOTLAR

Efes Pilsen, 8 yıl aradan sonra Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda bir Avrupa Ligi maçına çıktı.

Lacivert-beyazlı takım, bu salondaki son maçını 7 Kasım 2001 yılında İspanya’nın Unicaja Malaga takımı ile oynamış ve rakibini 75-71 mağlup etmişti.

Hafta içinde gribal enfeksiyon geçiren Igor Rakocevic de Fransız takımı karşısında forma giydi.

İki takım oyuncuları, özel olimpiyatlara yönelik tişörtlerle sahaya çıkarken, Efes Pilsen takım kaptanı Ender Arslan, bir mesaj okudu. İki takım, özel olimpiyatlar takımı oyuncularıyla berabere görüntü verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder