5 Temmuz 2021 Pazartesi

* Tevbe edilen günah ve küfür, muhakkak af olur

                                                                                                 

5 Temmuz 2021, Pazartesi

 

Tevbe edilen günah ve küfür, muhakkak af olur

 

 

 

Sual: Müslüman, yapacağı işin İslamiyete uyup uymadığını öğrenmesi gerekir mi? Bilmeden İslamiyete uymayan iş yapan günaha veya küfre düşer mi? İslamiyette avret mahalli yoktur diyen, kâfir mi olur?

Cevap: Müslüman olduğunu söyleyen bir kimsenin, yapacağı her işin, İslamiyete uygun olup olmadığını bilmesi lâzımdır. Bilmiyorsa, bir Ehl-i sünnet âliminden sorarak veya bu âlimlerin kitaplarından okuyarak öğrenmesi lâzımdır. İş, İslamiyete uygun değil ise, günah veya küfürden kurtulamaz. Her gün hakiki tevbe etmesi lâzımdır. Tevbe edilen günah ve küfür, muhakkak af olur. Tevbe etmezse, dünyada ve Cehennemde, azabını, yani cezasını çeker. Bu cezalar, kitabımızın muhtelif yerlerinde yazılıdır. Büyük günah işleyen Müslüman, günahı kadar yandıktan sonra, Cehennemden çıkarılacaktır. Allahü teâlâya inanmayan ve İslamiyetin yok olması için çalışan kâfir, zındık, Cehennemde sonsuz yanacaktır.

Erkeklerin ve kadınların namazda ve her yerde örtmesi lâzım olan yerlerine (Avret mahalli) denir. Avret mahallini açmak ve başkasının avret mahalline bakmak haramdır. İslamiyette avret mahalli yoktur diyen, kâfir olur. İcma ile, yani dört mezhepte de avret olan bir yerini açmağa ve başkalarının böyle avret mahalline bakmağa helal diyen, ehemmiyet vermeyen, yani azabından korkmayan kâfir olur. Kadınların avret yerini açmaları ve erkekler yanında şarkı söylemeleri ve mevlid okumaları böyledir. Erkeklerin diz ile kasıkları arası, Hanbeli mezhebinde avret değildir. (Herkese Lâzım Olan Îmân s. 18)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için

Üye olmak için  |  Üyelikten ayrılmak için

 

Google mail grubu sayfası

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder