30 Ağustos 2011 Salı

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Çifte bayramınız kutlu olsun!

Posted: 29 Aug 2011 10:06 PM PDT

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı ve Ramazan Bayramı'nı bugün birlikte kutluyoruz…

Çifte bayramınız kutlu olsun!

Çifte bayramınız kutlu olsun!


Bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ile Ramazan Bayramı’nın bir arada kutluyoruz. Zafer Bayramı’nın 89. Yıldönümü kutlama törenleri, Ankara’da bugün 07.00 ile 24.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Saat 07.00′da başlayacak Zafer Bayramı kutlamaları, 08.30′da Atatürk Anıtlarına çelenk konulması ile devam edecek. Saat 08.45′te Anıtkabir’de gerçekleştirilecek törenin ardından saat 09.45′te Genelkurmay Başkanlığı’nda bir ilk gerçekleşecek ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Başkomutan olarak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlarıyla beraber tebrikleri kabul edecek. Saat 11.00′de de ise AKM’de geçit töreni yapılacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, 89 yıl önceki milli mücadele azmine ve ruhuna atıfta bulunularak birlik mesajları verilirken, terörle mücadele konusunda da kararlı bir duruş sergilendi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül
30 Ağustos Zaferi, aynı zamanda Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ilanı, millet-ordu bütünleşmesinin göz kamaştıran sonucudur. İnanıyorum ki Türkiye, ekonomisiyle demokrasisiyle ordusuyla istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunması, halkımızın huzur ve esenliğinin sağlanması için yüksek bir vazife şuuruyla görevini yapan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının, bu mücadeledeki fedakârlıkları takdire şayandır.

Başbakan Tayyip Erdoğan
Tarihten silinmek istenen milletimizin, bilakis tarihe yön vermeye devam edeceğinin en açık mesajlarından biri olan bu zafer, milli belleğimizden asla silinmeyecektir. Bugün hepimize düşen görev, cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Nitekim, Türkiye bugün demokraside, ekonomide, ulaşımda, eğitim ve sağlıkta katettiği mesafelerle; adalete, hukuk devleti ilkesine, insan hak ve hürriyetlerine olan bağlılığıyla muasır medeniyetlerin üzerine çıkma hedefine her zamankinden çok daha yakındır.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek
Bağımsızlık mücadelesinin ardından kurulan Cumhuriyetimiz, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Dünyanın güçlü ve etkin ordularından birine sahip olan Türkiye, milli bütünlüğümüze ve güvenliğimize yönelik tehlikeleri bertaraf edecektir. Kahramanlığı ve cesaretiyle tarihte özel bir yer edinen askerimiz bölgesinde ve dünyada barış ve istikrarın güvencesidir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
30 Ağustos ruhuna ve azmine bugün de büyük bir ihtiyaç vardır. Ne var ki, bu kutlu zaferin anlamına ve sonuçlarına bütünüyle nüfuz etmek yerine, tüm dikkatler 30 Ağustos'taki tebrigatı kimin kabul edeceği hususuna odaklanmıştır. Dönemsel güçlerinden dolayı şuurları kapanarak milletimizin anlam kaynaklarını heba eden gafiller, elbette er ya da geç haklarında verilen milli hükümden kurtulamayacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder