29 Ağustos 2011 Pazartesi

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Genelkurmay Başkanlığı 5 günde öldürülen terörist sayısı

Posted: 29 Aug 2011 02:08 PM PDT

Öldürülen terörist sayısı 145 ila 160 arasında…

Genelkurmay Başkanlığı, 17-22 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılan sınırötesi harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısının 145-160 olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı

Genelkurmay Başkanlığı

Açıklamada, söz konusu tarihteki harekâtta daha önce 90-100 olarak bildirilen etkisiz hale getirilen terörist sayısının, 145-160 olduğu, yaralı terörist sayısının ise 100'den fazla olduğunun öğrenildiği bildirildi.

Genelkurmay’ın açıklaması şöyle:

“1. ctarafından, 17-22 Ağustos 2001 tarihleri arasında Irak'ın Kuzeyi ve Kandil Dağı bölgesine icra edilen hava harekatının ve ateşle taarruzların sonuçları kamuoyu ile paylaşılmıştır.

2. 23-24 Ağustos 2011 tarihlerinde yapılan keşif ve hedef analizi sonuçlarına istinaden, Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 25-28 Ağustos 2011 tarihlerinde Zap ve Gara bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefler 21 sorti ile etkili olarak vurulmuştur.

3. 25-28 Ağustos 2011 tarihleri arasında icra edilen hava harekâtı ile koordineli olarak ateş üslerinde konuşlu topçu birliklerince 38 hedef yoğun olarak ateş altına alınmıştır.

4. Hava harekâtı ve topçu atışlarında, bölücü terör örgütüne ait olduğu kesin olarak teyit edilen hedefler seçilmiştir. Genelkurmay Başkanlığınca daha önce de açıklandığı gibi, bölgedeki sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

5. Devam eden hasar ve zayiat tespiti kapsamında, çeşitli kaynaklardan elde edilen ilave bilgilerden, 17-22 Ağustos 2011 tarihlerindeki harekâtta 90-100 olarak bildirilen etkisiz hale getirilen terörist sayısının, 145-160 olduğu, yaralı terörist sayısının ise 100'den fazla olduğu öğrenilmiştir.

6. Ayrıca bu süreçte yurt içindeki terörist yuvaları da havadan ve karadan ateş altına alınmıştır.

7. Harekâtın sonuçlarına ait kesin değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılmaya devam edilecektir. Bu bakımdan bilgi ve belgelere dayanmayan, ayrıca Genelkurmay Başkanlığınca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

8. Bölücü terör örgütünün faaliyetleri Irak'ın kuzeyi ve yurt içinde yakından izlenecek, hava ve kara operasyonlarına kararlılıkla devam edilecektir.

Cengiz Yavilioğlu Özelleştirme zarar ettiriyor!

Posted: 29 Aug 2011 01:31 PM PDT

AK Parti'li vekilin bürokrat olduğu dönemde hazırladığı rapora göre, özelleştirilen pek çok şirket zarar etti.

Özelleştirme zarar ettiriyor!

Özelleştirme zarar ettiriyor!


AKP milletvekili seçilen Finansman ve Fon Dairesi Başkanı Cengiz Yavilioğlu'nun hazırladığı "Dünyada ve Türkiye'de Özelleştirme Uygulamaları" başlıklı rapor, özelleştirme uygulamalarının çarpıklıklarını ortaya koydu.

Cumhuriyet gazetesinden Murat Kışlalı‘nın haberine göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) bürokratlarının katkılarıyla, sonradan AKP milletvekili seçilen Finansman ve Fon Dairesi Başkanı Cengiz Yavilioğlu'nun hazırladığı "Dünyada ve Türkiye'de Özelleştirme Uygulamaları" başlıklı rapor, Türkiye'deki özelleştirme uygulamalarının çarpıklıklarını ortaya koydu. Uygulamalarda özelleştirme öncesi kâr eden ve kamuya gelir payı (temettü) sağlayan pek çok şirketin özelleştirme sonrası zarar ettiği, pek çok sektörün istihdamında da azalma olduğu anlaşıldı. ÖİB'nin pek çok firmayla ilgili de özelleştirme sonrası bilgiye ulaşamadığı dikkat çekti.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) bağlı olduğu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önsözüyle sunulan raporda, Türkiye'nin birçok değerli KİT'inin özelleştirmeler sonrası içine düştükleri durum, şu ifadelerle yer aldı:

Demir-çelik: Özelleştirme öncesinde Erdemir'den yıllık ortalama 16.4 milyon dolar temettü sağlanmış, yıllık ortalama 6.4 milyon dolar kaynak aktarılmıştır. Sektörde toplam 1361 kişilik bir istihdam azalmasının olduğu görülmüştür.

Çimento: Özelleştirmeden önce kâr eden Ankara, Gaziantep, Ladik, Şanlıurfa, Bartın çimento sanayi şirketleri özelleştirmeden sonra zarara geçmiştir. Özelleştirme sonrası çimento sektöründe 1693 kişilik bir personel azalması olduğu görülmektedir.

Petrol ve ürünleri: Özelleştirme öncesinde TÜPRAŞ'tan yıllık ortalama 90 milyon dolar, POAŞ'tan 45.7 milyon dolar, Petkim'den 40.8 milyon dolar temettü elde edilmiştir. TÜPRAŞ'a ortalama yıllık 12.4 milyon dolar, POAŞ'a 10 milyon dolar, Petkim'e de 1.5 milyon dolar aktarılmıştır. Petkim'in özelleştirme öncesi net kârı, özelleştirildiği yıl 2008'de zarara dönüşmüştür.

Bankalar: Sümerbank ve Etibank özelleştirme öncesinde yıllık ortalama net kâr eden bankalar olmalarına karşın özelleştirme sonrasında net zarar açıklamışlardır.

Gıda: Süt Endüstrisi Kurumu (SEK) ve Et Balık Kurumu'nun (EBK) özelleştirme sonrası net kâr/zararları ve alıcı firmalar tarafından yatırım yapılıp yapılmadığıyla ilgili veri elde edilememiştir. SEK'e ait 32 işletmeden 25'i özelleştirme sonrasında kapatılmış, 2 adet işletmeden de bilgi alınamamıştır. EBK'ye ait 16 adet et kombinasından ise 9 adedi kapatılmıştır.

Tekel: Alkollü İçkiler Sanayi'nin özelleştirme sonrası net kârı özelleştirme öncesine göre daha düşük olmuştur.

Madencilik: Konya Krom Magnezit özelleştirme öncesinde kâr eden bir şirket olmasına karşın, özelleştirme sonrasında zarar ettiği anlaşılmıştır.

Çaykur Rizespor-Trabzonspor Maçı Bilet Fiyatları Belli Oldu

Posted: 29 Aug 2011 01:23 PM PDT

Trabzonspor ile 4 Eylül Pazar günü yapacağı özel maç ile sezon açılışını yapacak Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da, yönetim kurulu bilet fiyatlarını belirleyerek satışa çıkardı.

Çaykur Rizespor-Trabzonspor Maçı Bilet Fiyatları Belli Oldu

Çaykur Rizespor-Trabzonspor Maçı Bilet Fiyatları Belli Oldu

Yeşil-mavili kulüpten yapılan yazılı açıklamada, ”4 Eylül Pazar günü saat 19.00′da Yeni Rize Şehir Stadyumunda oynanacak Çaykur Rizespor-Trabzonspor sezon açılışı hazırlık müsabakası bilet fiyatları aile tribün biletleri 5 lira, kale arkası ve misafir takım 10 lira, maraton 20 lira, A ve B tribün 40 lira VIP protokol tribün ise 150 lira olarak belirlenmiştir” denildi.

Açıklamada, biletlerin Yeni Şehir Stadı’nda bugün satışa çıkarıldığı da belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder