31 Mayıs 2010 Pazartesi

* "Bu maili herkese gönderin!" (Mehmet Ali Demirbaş'ın 01.06.2010 tarihli yazısı)

logo.gif

bilgi@dinimizislam.com

01 Haziran 2010, Salı

 “Bu maili herkese gönderin!”

 

Sual: Birçok mailde, “bu maili, şu kadar kişiye gönderin” gibi ifadeler oluyor. Özellikle bayanlar arasında çok rağbet görüyor. Mesela deniyor ki:

1- Bu maili şu kadar kişiye gönderirseniz bir mucizeyle karşılaşacaksınız, göndermezseniz başınıza şu felaketler gelir.

2- Şehitlerimiz için Fatiha ve salevat zinciri oluşturuyoruz, bu maili alan herkes bu zincirin parçası olmuş demektir ve 3 Fatiha ile 5 salevat okuyup 15 kişiye göndermek zorundadır.

3- Allah’ın isimlerinin yazılı olduğu bu mesajı 9 kişiye gönderirseniz, yarın güzel haber alırsınız, eğer göndermezseniz şanssızlık 9 sene peşinizi bırakmaz. Allah’ın adı geçti, artık göndermek zorundasınız.

4- Resulullahı rüyada gördüm, bunu herkese duyurun! Duyuran şu nimetlere kavuşur, inanmayan belalara maruz kalır, çünkü Peygamberimiz, (Bir cümle de olsa, benden duyduğunuz her şeyi iletin) demiştir.

5- Bu duayı 7 veya 13 kapıya dağıtanın muradı hâsıl olur, inanmayan ise musibete uğrar. 1251 yılında birinin eline geçmiş, 7 veya 13 kapıya dağıtmış, zengin olmuş. Sonra bir fakirin eline geçmiş, inanmamış, evi yanmış ve çocuğu ölmüş.

6- Lösemi hastası olan kızımın ilaç parası için yardıma ihtiyacım var. Lütfen yardım edin ve bu maili herkese gönderin. Bu maili başkalarına iletmeyenlere yazıklar olsun!

7- Yakında bazı mail adresleri paralı olacak, ancak bu maili şu tarihe kadar, şu kadar kişiye gönderirseniz o zaman sizinki ücretsiz olacak. [Her sene farklı tarihler verilerek gönderiliyor.]

8- Bu maili ileten herkes için Microsoft, 245 Euro verecektir. Ne kadar çok kişiye gönderirseniz, o kadar çok para kazanırsınız. Doğru olmasa da ne kaybın olacak ki?

9- Bir hacker rekor için Türkiye’deki bütün kullanıcıların adreslerini imha edecektir. Sakın listenize rea adlı bir msn adresi kabul etmeyin! Virüs tuzakları da dur durak bilmiyor. Aslı olmasa da, bu uyarıyı bütün sevdiklerinize gönderin! Çünkü tedbirli olmakta fayda var.

10- Birisi, “Şu firmadan arıyoruz, telefonunuzu kontrol etmek zorundayız. Bunun için 9090’ı aramanız gerekiyor” derse siz de ararsanız, bütün kimlik bilgilerinize ulaşır ve kendi telefon görüşmelerini sizin hesabınıza geçirir. Bu maili yakın dostlarınıza ulaştırın! (Devamı var)

 

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder