22 Ocak 2010 Cuma

Siemens Enerji Verimliliği Danışmanlığı Yetki Belgesi aldı

 
 
 
Siemens, Enerji Verimliliği Danışmanlığı yetki belgesini aldı22.01.2010

Siemens A.Ş., Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketi (EVD) yetki belgesini alarak, Enerji Verimliliği Kanunu'nda tanımlanan hizmetleri sunmaya hak kazandı. Teknolojinin birçok alanında dünya lideri olan Siemens, Türkiye'de bu alanda tam yetkiye sahip en büyük firma oldu.Belge , Siemens'e üretim tesislerinde ve işletmelerde enerji etüdü ve verimlilik artırıcı proje hazırlama, proje uygulama ve danışmanlık yapma, enerji verimliliği yöneticiliği eğitimi düzenleme gibi konularda yetki tanıyor. Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketi olarak 'enerji yöneticisi' eğitimleri de düzenleyecek olan Siemens, enerji alanında kariyer edinmek isteyen uzmanları bünyesinde yetiştirecek.

Enerji verimliliğinin artırılması ve sahip olduğumuz yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanılması, sadece küresel iklim değişikliği politikalarına uyum için değil, aynı zamanda ülkenin birincil enerji kaynaklarında %75'e ulaşan dışa bağımlılığının azaltılması, istihdam katkısı, hava kirliliğine bağlı sağlık problemlerinin azalması gibi çok yönlü faydalar yaratıyor.

Ülkemiz genelindeki enerji yoğunluğunun OECD ülkeleri ortalamasına indirilmesi, böylelikle fosil enerji kaynağı ithalatının ve sera gazı emisyonlarının azaltılması hedefiyle Enerji Verimliliği (ENVER) Kanunu 2007 Mayıs ayında çıktı. Kanun Türkiye Enerji Verimliliği piyasasının altyapısını oluşturması ve sorumluluk alanlarını belirlemesi açılarından önem taşıyor.

EVD yetki belgesi ile birlikte birçok ülkede başarıyla uyguladığı enerji optimizasyon hizmetlerini Türkiye'de başlatan Siemens, firmalara özel çözümlerle şirketlerin enerji yoğunluklarını düşürmelerine yardımcı oluyor. Siemens Türkiye Enerji Verimliliği Koordinatörü Hakan Yıldırım, endüstride enerji verimliliği için motorların iyi bir başlangıç noktası olduğunu belirtiyor:

Enerji verimliliği projeleri için kredi başvurularında avantaj

Türkiye'ye verimlilik artışı projelerinde kullanılmak üzere gelen finansal kaynakların bulunduğunu, bu kaynakların kullandırılması noktasında proje fizibilite çalışmalarının daha da önem kazanıyor. Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketi olarak sunulan en önemli avantajlardan biri, hazırlanılan fizibilite çalışmalarının kredi başvurularında ve kredilerin temin edilmesinde önemli rol oynaması olarak gösterilebilir.

Enerji verimliliği danışmanlığı kapsamında neler yapılacak?

Elektrik, ısı, basınçlı hava, buhar, bakım, işletme, izleme, sera gazı emisyonları, yönetim bilinci, teşvikler vb. enerji ile ilgili tüm süreçleri ve tüm enerji formlarını dikkate alarak sunulan Siemens Enerji Optimizasyon Hizmetleri şu başlıklar altında sıralanabilir:

  • Enerji Sağlık Taraması,
  • Tesislerin A'dan Z'ye verimlilik potansiyellerinin değerlendirilmesi,
  • Enerji yönetimi konusunda tesisin rakipleri ile ve sektör ortalamasıyla karşılaştırılması,
  • Tüketimi azaltıcı proje fizibilite çalışmaları ve
  • Anahtar teslim projeler

Siemens'in enerji verinliliği danışmanlığı kapsamında verdiği hizmetler hakkında daha detaylı bilgi www.siemens.com.tr/eos ve www.siemens.com.tr/enerjiverimliligi adreslerinden elde edilebilir.

Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş.

İletişim Adresi:
Siemens San. ve Tic. A.Ş.
Yakacık Caddesi No: 111
34870 Kartal, İstanbul Türkiye
Tel: 0216 459 37 70
E-Mail: endustriyelhizmetler@siemens.com
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder