25 Ocak 2010 Pazartesi

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


TEHLİKELİ SULARA GİRDİK

Posted: 25 Jan 2010 05:23 AM PST

selimserdardeniz@hotmail.com

selim01Boluspor maçı Ç.Rizespor için yeni bir şeylerin başlangıcı olabilirdi. Ancak ne yeni birşey başladı ne de kötü gidiş sona erdi. Karadeniz'in iki köklü takımının mücadelesinden Batı Karadeniz takımı Boluspor, Doğu Karaneniz takımı Ç.Rizespor'umuzu yenerek bizi elimiz bir kez daha boş olarak evimize gönderdi. Ç.Rizespor en son deplasmanda 15 Ekim'de oynadığı Çanakkale Dardanel maçında puan aldı. Bu maçtan sonra çıktığımız deplasmanlardan bırakın puan almayı, gol bile atamamıştık. Aradan 3 ay geçti; ne değişti derseniz? Bu deplasmanda gol attık; bu da başarı sayılır!..

Ç.Rizesporun S.O.S veren kötü futbolu Bolu'da da devam etti!

Son 9 haftada 6. mağlubiyetini alan yeşil mavili takımımız Bolu deplasmanında da alışık olduğumuz görüntü içerisindeydi. Ç.Rizespor bu maçta da yine ruhsuz ve motive olmadan maça başladı ve maç sonu bir acı mağlubiyet ile sevenlerini bir kez daha üzmeyi başardı! Haa bunu ben demiyorum arkadaşlar, bunu maç sonu basın toplantısında Hocamız Mehmet Şansal diyor. Şansal hoca maç sonu oynanan kötü futboldan dert yandı ve ilave etti; "Gereken önlemleri alacağız ve ilerleyen haftalarda Ç.Rizespor'u hak ettiği yere taşıyacağız" dedi. Kim inandı derseniz? Ç.Rizepor tesislerinin arkasında ağaçlar var; o ağaçlara konan kuşlar var, belki onlar inanmıştır!..

Maça geçecek olursak; ilk önce rakip Boluspor'un maç öncesi net 10 futbolcusu sakat ve cezalı… Böyle bir takımı eksik yakaladın mı, beşlik edeceksin. Geçen yıl Bolu takımı bizi böyle yakaladı ve Rize'de farklı bir yenilgi tattırdı bize. Hava şartlarından bahsetmiyorum. Çünkü, iki takım da aynı şartlarda mücadele etti.

Ev sahibi Boluspor bizim maça defansif özelikli 7 topçuyla çıktı, yani önce bu ağır sahada oynatmamayı hedefledi, doğrusu da bu… Saha ağır, mücadele gücü yüksek topçuları sahaya sürdü. Bizim hocanın sahaya çıkardığı 11'e baktım, tam tersi. Bu ağır sahada 7 tane çıt kırıldım; pres yapmayan, rakiple boğuşmayan, top ayağında iken oynayan; tabiri caizse halı saha futbolcularını sahaya sürmüş. Kim bunlar? Solda Erhan Küçük, sağda Mehmet Sedef, ileri ikilide Özgürcan ve Ribeiro, arkalarında Mithat ve Engin… Yetmedi ikinci devre birde yeni transfer santrfor Halil'i aldı. Bir futbol maçına hele de bu kadar ağır bir sahada bu kadar forvetle çıkarsan, oyunu rakibe kaptırırsın, pozisyon bile bulamazsın. Bir futbol maçında fazla forvetle oynamak fazla gol atacağım anlamına gelmez. Nasıl ki, fazla seks yapmak fazla çocuğum olacak anlamına gelmediği gibi…

Boluspor bulmuş böyle halı saha takımı oda bir sürü eksik oyuncusu olmasına rağmen affetmedi. 70. ve 82. dakikalarda Serdar Samatyalı'nın kullandığı köşe vuruşlarından, önce Boluspor'un stoperi Cemil ve ardından Erman Ergin kafa vuruşuyla durumu 2-0'a getirdi. 86'da takımımız 3 ay üstüne deplasmanda tek golünü Mithat'ın aşırtma vuruşuyla kaydetti. Durum şimdi 2-1. Maçın bitmesine uzatma dahil 10 dakika var: "Bizim hoca ne yaptı?" derseniz; 'şimdi gol lazım, belki bir puan alırız ya'; o gitti, santrfor Özgurcan'ı dışarı aldı, yerine ön libero Mustafa Çiçek'i kurtarıcı olarak sahaya sürdü!..

Ç.Rizespor'un armatörlerden kurulu yönetiminin, sezon başı şampiyonluk hedefiyle yola çıkardığı gemi, sezon ortasında ligde tutunmaya çalışan bir görüntüye büründü. Şu anda tehlikeli sularda gezinen Ç.Rize gemisi, sezon sonunu batmadan çıkarabilecek mi? Önümüzdeki hafta sahamızda yapacağımız Adanaspor maçı bu sorunun cevabının da alınacağı bir maç olacak…

SELİM DENİZALP

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder