17 Şubat 2021 Çarşamba

* Nimet gelince şükür, dert gelince, istiğfar ve sabretmelidir

17 Şubat 2021, Çarşamba

 

Nimet gelince şükür, dert gelince, istiğfar ve sabretmelidir

 

 

 

Sual: Şükretmek ve istiğfar etmenin önemi nedir?

Cevap: Bir çocuk ve bir hayvan yavrusu dünyaya gelir gelmez, bütün azaları ve his organları çalışmağa başlıyor. Bunların ahenkli, muntazam çalışmalarıyla yaşamağa devam ediyor. Bu hâl, bütün akıl sahiplerini, bütün ilim adamlarını hayrette bırakıyor. Bu organları var eden ve böyle çalıştıran sonsuz kuvvet sâhibinin ismi (Allah)dır. Allahın var olduğunu anlamayan kimse yoktur. İnsanların gözünde kuvvet olsaydı, kendisini görürlerdi. Her insana, her iyiliği, her rahatlığı gönderen ve her derdi, her sıkıntıyı gönderen Allahdır. Nimet gelince şükür, dert gelince, istiğfar ve sabretmelidir. Dertler, nimetin kıymetinin anlaşılmasına sebep olmaktadır. İstiğfarın ve sabrın sevabı pek çoktur. Dünyadaki dertler, ahirette çok sevap verilmesine sebep olmaktadır. (Hak Sözün Vesikaları s. 302)

 

Muhammed Masum hazretlerinin 2.ci cildi, 80.ci mektubundaki hadîs-i şerifte buyuruldu ki, (İstiğfar duasına devam edeni, Allahü teâlâ dertlerden kurtarır ve ummadığı yerden rızıklandırır). Bu fakir, her gün, farz namazlardan sonra, üç kere istiğfar duası okuyorum. İstiğfar duası, (Estagfirullahel’azîm, ellezî lâ ilâhe illâ huv, elhayyel kayyûme ve etûbü ileyh.)dir.

Bu duayı okuduktan sonra, yalnız istiğfar (Estagfirullah) okuyarak yetmişe tamamlıyorum. Ölümden başka, her dertten kurtarır. Eceli gelenin de, ağrısız, sıkıntısız ölmesine yardım eder.

İstiğfar duasından sonra, Lâ ilâhe illâ ente sübhâneke innî küntü minezzâlimîn ve ene abdin zâlimin li nefsihî lâ yemlikü li nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Hasbünallah ve ni’mel vekîl, ni’mel mevlâ ve ni’men nasîr. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm! okunur. (Hak Sözün Vesikaları s. 400)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için

Üye olmak için  |  Üyelikten ayrılmak için

 

Google mail grubu sayfası

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder