31 Ocak 2011 Pazartesi

* 32- Sorgu melekleri yokmuş

Açıklama: Açıklama: cid:image001.jpg@01CBB7E0.0743C3F0

Açıklama: Açıklama: cid:image002.gif@01CBB7E0.0743C3F0

Bozuk din kitabı - 32

01 Şubat 2011, Salı

Sorgu melekleri yokmuş

.

 

Reformcu yazar diyor ki:

(Azrail diye bir melek olmadığı gibi, kabirde sorgu melekleri diye bir şey de yoktur. Aslında kabir sorgusu ve kabir azabı da yoktur. Bunlar birer hurafe, birer masaldır.)

CEVAP

Reformcunun burada da Mutezile tarafı ağır basmıştır. İki hadis-i şerif meali:

(Münker - Nekir melekleri, sual cevaptan sonra mümin ölüye, “Cehennemdeki yerine bak, Allahü teâlâ değiştirip, sana Cennetteki yeri ihsan eyledi” derler. Ölü bakıp ikisini de görür.) [Buhari]

(Namaz, Melek-ül-mevte şefaatçidir. Kabirde ışıktır. Münker ve Nekir’e cevaptır. Sıratı yıldırım gibi geçiricidir. Cennetin anahtarıdır.) [Miftah-ül Cennet]

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:

Ehl-i sünnet âlimleri, dinimizin bildirdiklerini, akıl ersin ermesin, ispat ettiler. Bu bilgilerden hiçbirine, akıl ermediği için karşı gelmediler. Böylece kabir azabına, kabirde Münker ve Nekir denilen iki meleğin sual soracaklarına, Sırat köprüsüne, kıyametteki teraziye hemen inandılar. Akıl ermediği için olmaz demediler, çünkü bu büyükler, Kur’an-ı kerime ve hadis-i şeriflere uydular. Aklı bu iki temel kaynağa bağladılar. Anlayabildiklerini anlattılar. Anlayamadıklarına öylece inandılar. Anlamadıklarına, aklımız ermediği için anlayamadık dediler. Eski Yunan felsefecileri gibi yapmadılar. Onlar, akıl eren şeylere inanıp, akıllarının ermediklerine, anlayamadıklarına inanmadılar ve Allahü teâlânın beğendiği şeylerden çoğuna akıl eremeyeceği için, Peygamberler gönderildiğini bilemediler. (3/44)

Mevlana Halid-i Bağdadi hazretleri buyuruyor ki:

Her insanın hayır ve şer, bütün işlerini yazan, ikisi gece, ikisi gündüz gelen dört meleğe, Kiramen kâtibin veya Hafaza melekleri denir. Hafaza meleklerinin, bunlardan başka olduğu da, bildirilmiştir. Sağ taraftaki melek soldakinin âmiridir ve iyi işleri ve ibadetleri yazar. Soldaki kötülükleri yazar. Kabirlerde, kâfirlere ve asi Müslümanlara azap edecek melekler ve kabirde sual soracak melekler vardır. Sual meleklerine Münker ve Nekir denir. Müminlere soranlara Mübeşşir ve Beşir de denir. (İtikadname, H. L. O. İman)

 

Bugünkü şiirimiz:

· İmdat eyle Allah’ım

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·
Kıl Beş Vakit Namazı

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder