28 Aralık 2010 Salı

* Gayrimüslimlerle dostluk

Açıklama: Açıklama: Açıklama: www.dinimizislam.com

Açıklama: Açıklama: Açıklama: bilgi@dinimizislam.com

29 Aralık 2010, Çarşamba

Gayrimüslimlerle dostluk

.

 

Sual: Hristiyanlar düşman bilinip, onlara kâfirsiniz denirse, onlarla savaşılırsa, onlara dinimizi nasıl anlatabiliriz? Müslüman olmaları için, onlara hoş davranıp, dinlerine saygı göstermek gerekmez mi?

CEVAP

Dinimizi anlatmak için, diğer kâfirler değil de, niye özellikle Hristiyanlar tercih ediliyor? Sanki aralarında iş bölümü yapılmış gibi, başkaları da Yahudileri şirin göstermeye çalışıyor.

Gayrimüslimlerin Müslümanların dostu olamayacağını Allahü teâlâ bildiriyor. Onları dost bilmeden, uygun şekilde emr-i maruf yapılır.

İslam dini yeni gelmedi. 1400 yıldır dünyada Müslümanlarla gayrimüslimlerin aynı ülkelerde beraber yaşadıkları da olmuştur. Osmanlılar ve onlardan önceki Müslümanlar, gayrimüslimleri dost bilmediler, fakat hepsiyle iyi geçinerek, onlara güler yüz göstererek, aynı yerde yaşadıkları gayrimüslimlere yaşayışlarıyla örnek oldular. Onlara kötü davranmadılar. Merhametli davranarak çoğunun Müslüman olmasına sebep oldular. Zaten yüzlerine karşı siz kâfirsiniz diye hakaret etmek, günah olur.

Cihad da, kâfirlerin şahsına karşı yapılmadı. Cihad, İslam devletinin, insanların İslam dinini işitmelerine, Müslüman olmalarına mani olan, zalim diktatörlerin ordularıyla savaşması demektir. Böylelikle fethedilen yerlerdeki gayrimüslimlerden bir kısmı, İslamiyet'in adaletini, güzelliğini, Müslümanların örnek hayatını görerek Müslüman oldular. Müslüman olmayanlar bile, bu adalet sayesinde dünyada rahat ve huzur içinde yaşadılar.

 

Allah olmayanlara da versin

Sual: ("Allah olmayanlara da versin" diye dua etmek caiz olmaz, çünkü bu Allah'ın işine karışmak olur) diyorlar. Böyle dua etmek caiz değil mi?

CEVAP

Gayet güzel bir duadır. Bu duaya Allah'ın işine karışmak denirse, o zaman her dua Allah'ın işine karışmak olur. Birkaç örnek verelim:

Ya Rabbi, beni zengin eyle veya komşuma bir ev nasip et demek.

Ya Rabbi, bana hayırlı uzun ömür ver veya falanca zalimi kahreyle demek.

Ya Rabbi, bana dünya ve ahiret saadeti nasip eyle demek.

Peygamber efendimiz de böyle dualar etmiştir. Dua etmek ibadettir, Allah'ın işine karışmak olmaz.

 

Ben müneccim miyim?

Sual: Birine bilinmeyen bir olay sorulunca, (Ben müneccim miyim, nereden bileyim?) diyor. Böyle söylemek caiz mi? Müneccim gaybı bilir mi?

CEVAP

Müneccimin iki anlamı var. Necm yıldız, müneccim de astronom yani gök ve yıldız bilimcisi demektir. Bunlar gaybı bilemez. İkincisi, yıldız falına bakan kimseler demektir. Falcılar da gaybı bilemez. Hangi anlamda kullanılırsa kullanılsın, neticede, (Gaybı müneccim bilir, ben bilemem) anlamında söylenirse küfür olur. Böyle tehlikeli sözlerden sakınmalıdır.

 

Düşünemez yarını

 

Gözünü hırs bürüyen,

Düşünemez yarını.

Kötü yolda yürüyen,

Düşünemez yarını.

 

Ahireti unutan,

Nefsini üstün tutan,

Günahlarla avutan,

Düşünemez yarını.

 

Ömrü geçerse gamla,

Evi süslüyse çamla!

Erirse damla damla,

Düşünemez yarını.

 

Büyüklere uymayan,

Doğru sözü duymayan,

Gözü gönlü doymayan,

Düşünemez yarını.

 

Günah içinde yüzen,

Mazlum olanı ezen,

Hoca, gafletle gezen,

Düşünemez yarını.

 

 

İnternet Radyomuz 24 saat yayındadır.

Dinlemek için tıklayın:

Dinimiz İslam İnternet Radyosu

 

Bugünkü ilahiyi

dinlemek için tıklayın:

·Kalbimdeki Yanan Ocak

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder