29 Mayıs 2011 Pazar

* Sadece Allah var demek

30 Mayıs 2011, Pazartesi

Sadece Allah var demek

.

 

Sual: Sadece Allah'ın varlığını ispat etmeye çalışan insanlar ve kitaplar var. Kimileri bu kitaplardan başka kitap okumuyor. Sadece Allah vardır demek ve Allah'ın varlığını bilmek Müslüman olmak için yeterli midir?

CEVAP

Birçok gayrimüslim, kâinata bakarak bunun bir yaratıcısı olduğunu rahatça anlayabiliyor, Allah vardır diyebiliyor. Böyle demekle Müslüman olamaz. Müslüman olmak için Amentü'de bildirilen altı esasa inanmak şarttır. Birini bile kabul etmeyen Müslüman olamaz. Hep Allah'ın varlığını ispat eden kitaplar okumak, hikmeti bilinmeyen bazı şeylerle karşılaşınca, bir şüphe hâsıl olmasına sebep olur. Bu da insanı küfre sürükler. Bu işlerle uğraşan yazarlar, (İslam düşüncesi, ilahi şuur, Allah'ın görüşü) gibi küfür sözleri söylemekten çekinmezler, çünkü bunlar, akaid ve fıkıh bilmezler. Küfre düşmeleri çok kolay olur. Böyle kitapları okuyan da, hangi sözlerle küfre düşüleceğini bilmez. Onun için fıkıh ve akaid bilgisini de öğrenmek şarttır.

Allah'a inanan, itikadını Ehl-i sünnete göre düzelttikten sonra, fıkhı iyi bilmelidir. Bilmezse ibadetlerini yanlış yapar, ibadetleri boşa gitmekle kalmaz, bid'at işler. Yanlışları ve bid'atleri onu küfre kadar sürükleyebilir.

Doğru Müslüman olmak için tasavvuf ilmini, ahlak bilgilerini öğrenmek de şarttır. Fıkıh ilminden habersiz, ahlak ilmini bilmeyen kimse, itikadı da Ehl-i sünnete uygun değilse, sabahtan akşama kadar, Allah vardır, birdir diye bağırsa, 99 delille Allah'ın varlığını ispata kalksa, hiç kıymeti olmaz.

İbni Sakka isimli bir âlim, Allah'ın varlığını akılla ispata kalkardı. Akla çok önem verirdi. Allah'ın varlığını, birliğini 99 delil ile ispat ederdi. Zamanla aklının almadığı konular da çıktı, şüpheleri arttı, bocalamaya başladı. Nizamiyye Medresesi'nde vaaz eden Yusuf-i Hemedani hazretlerine bir şey sordu. O da (Otur, senin sözünden küfür kokusu geliyor) buyurdu. İstanbul'a elçi olarak gidince, Hristiyan oldu. Hristiyan olduktan sonra da, 100 delil ile Allah'ın 3 olduğunu ispata kalkıştı. (F. Hadisiyye)

Günümüzde Allah'ın varlığını çeşitli delillerle ispata kalkanlar, İbni Sakka'dan farksızdır. Hristiyanlığı hak din biliyorlar. Papazları takva sahibi görüyorlar. Müslüman olmayan takva sahibi olur mu hiç? Ehl-i kitabın hepsi kâfirdir. Bir âyet-i kerime meali şöyledir:

(Ehl-i kitab [Yahudi ve Hristiyan] veya müşrik olan bütün kâfirler, Cehennemde ebedi kalırlar.) [Beyyine 6]

 

İhlâs Vakfı öğrenci yurtları

Sual: (Öğrenci yurtları bir otel, bir han gibidir. Otelci veya hancı, orada konaklayanların işlerine karışamaz. Niye namaz kılmıyorsun, niye içki içiyorsun, niye uyuşturucu madde kullanıyorsun diyemez. Bunun gibi yurt müdürleri de, öğrencilerin özel işlerine kesinlikle karışamaz. Çünkü onların âmiri değildir. Hiç kimse öğrencilerin uygunsuz görülen özel işlerini idareye bildiremez, bildirmesi gammazlık yani ispiyonculuk olur) deniyor. İhlâs Vakfı öğrenci yurtları da böyle midir?

CEVAP

Hayır. İhlâs Vakfı öğrenci yurtları, birer otel ve han değildir. Öğrenci eğitim merkezleridir. Maddî ve manevî yönden öğrencilerin iyi yetiştirilmesine, ahlaklı insan olmasına çalışılmaktadır. Müdür de, hancı değil, oranın âmiridir. İdarenin koyduğu kuralları öğrenciler çiğneyemez. Mesela (Yurtta sigara içilmez) denmişse öğrenci içemez. Hattâ (Burada kahve de içilmez) deniyorsa, kahve de içemez. Yurtta eğitimciler de bulunur. Bir eğitimci veya başka bir öğrenci, kahve içenleri veya kumar oynayanları, porno seyredenleri idareye bildirse, buna ispiyon denmez. Çünkü burası bir eğitim merkezidir, otel ve han değildir. Orada kalan herkes yurdun kurallarına uymak zorundadır. Uymayan yurttan ayrılır veya müdür, onları yurttan atabilir.

 

Bugünkü şiirimiz:

· Seadet-i Ebediyye

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·
Zikredelim Dost Seni

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder