25 Nisan 2011 Pazartesi

* Televizyonla namaz

27 Nisan 2011, Çarşamba

Televizyonla namaz

.

 

Sual: Merkezi sistemle ezan okunduğu gibi, bazı camilerde cemaat imamı görsün diye, duvarlara televizyon ekranı konmaya başlandı. Bu da bid'at değil mi?

CEVAP

Buna benzer uygulamalar Hindistan'da da başlamıştı. Bu, sanki Hindistan'da olduğu gibi, küçük camilerdeki imamları kaldırıp merkezi camilerdeki imamlara uymaya hazırlık yapıldığı hissini veriyor.

Hindistan'da, bazı camilerde, Vehhabilerin imamsız olarak cemaatle namaz kıldıkları bildiriliyor. Bu camilerin, büyük camiye elektrikle bağlı olduğu, oradaki imamın sesini hoparlörle işiterek, o imama uyulduğu bildirildi. Hoparlör sesiyle ve televizyondaki imama uyarak kılanların namazlarının sahih olmadığı, Hindistan âlimlerinin Kerala'da çıkardıkları El-Muallim mecmuasının Rebiul-evvel 1406 ve Aralık 1985 tarihli sayısında uzun yazılıdır. 1981'de Pakistan'da çıkan Süyuf-ullahil-ecille kitabında da, hoparlörle namaz kıldıran imama uymak caiz olmadığı yazılıdır. (S. Ebediyye)

Pakistan'da Camia-i habibiyye üniversitesi dekanı, müderris Habib-ür-rahman, 1981'de hacca gidince, Vehhabi imamın hoparlörle namaz kıldırdığını görüp, namazlarını ayrı kıldığı için, ellerine kelepçe takılarak hapsedilmiş, hac yapmasına mani olunarak, geri gönderilmiştir. (İ. Ahlakı)

 

Bugünkü şiirimiz:

· Mezara doğru

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·
Hiç Bulunmaz Akranın

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder