27 Şubat 2010 Cumartesi

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Rize Spor Tarihi kitabı imza gününe büyük ilgi‏

Posted: 27 Feb 2010 03:00 PM PST

Rizespor haberleri

Uzun araştırmalar ve çalışmalardan sonra, araştırmacı gazeteci Fatih Sultan Kar'ın beş yıl gibi bir sürede yazdığı "Bütün yönleriyle Rize Spor Tarihi" isimli kitabı için düzenlenen imza günü büyük ilgi gördü.

Uzun araştırmalar ve çalışmalardan sonra, araştırmacı gazeteci Fatih Sultan Kar'ın beş yıl gibi bir sürede yazdığı "Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi" isimli kitabı için düzenlenen imza günü büyük ilgi gördü.

Rizespor'un yıldızları ordaydı

İstanbul Kartal'da faaliyet gösteren Seda Turizm'de Gazeteci Selahattin Bakır ve Recep Ali Aksoylu tarafından organize edilen imza gününe Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Çaykur Rizesporun Sportif As Başkanı Bekir Mete, Rizespor'a Yeşil-Mavi renkleri veren Dündar Akdeniz, Rizespor formasını bir dönem başarıyla taşıyan eski futbolcular Efsane futbolculardan kaleci Gırgır Ahmet, Papaz Aydın, Puşkaş Ergun, Zafer Numan  Kamburoğlu, Miraç, Ali Yavuz, Tuncay, Haşım, Sinan, İsmail Coşkun, Ergün Kolçak, Bahattin, Hüseyin Hemşinlioğlu, Turgut Aksoy ve çok sayıda davetli katıldı.

"Bütün yönleriyle Rize Spor Tarihi" isimli kitabı syfa sayfa inceleyen Fenerbahçe'nin ve Rizespor'un efsane futbolcularında Puşkaş Ergün Öztuna: Bu kitap sayesinde tarihi yolculuğa çıktım. Fatih zor bir işi başarmış, ortaya ölümsüz bir eser çıkmış, bu esere sahip çıkılmalıdır dedi

Ölümsüz bir eser

Rize spor camiasinin renkli isimleri imza günü vesilesiyle buluşma, hasret giderme ve Rizespor üzerine sohbet etme imkanı buldular. Bütün Yönleriyle Rize Spor Tarihi kitabına göz gezdiren Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan kitabın yazarı Fatih Sultan Kar ve yayıncısı Mustafa Karali'yi tebrik etti.

Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan : İyi bir cerrahim. Yanlışlara neşter vurmak için görevdeyim

Katılımcıların sorularını cevaplayan Kalkavan, ayrıca kitabı detaylı olarak inceledikten sonra Kulüp olarak gerekli desteği vereceklerini kaydetti. Ayrıca Çaykur Rizespor'un durumu ile ilgili açıklama yapan Başkan Kalkavan, Rizespor'un başarısı için mücadele ediyoruz.Taraftarımız galibiyet sonrası olduğu gibi yenilgi de de takımı yanlız bırakmamalı. Ben iyi bir cerrahim. Rizespor'da yanlışlara neşter vurmak için burdayım. Rize ve Rizesporu marka haline getireceğiz. Ulvi Suvarioğlu günah keçisi ilan ediliyor. Oysa o yönetim kurulu kararlarını uygulamaktadır dedi.

Kitabın yazarı Fatih Sultan Kar ve yayıncısı Mustafa Karali imza gününü düzenleyen Selahattin Bakır, Recep Ali Aksoylu  tüm emeği geçenlere, katılımcılara teşekkür ettiler…

"Bütün yönleriyle Rize Spor Tarihi" isimli kitabı için düzenlenen imza gününe Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Çaykur Rizesporun Sportif As Başkanı Bekir Mete'de katıldılar


Rizespor tarihi

Rizespor tarihi

İmza Gününe katılan Rizesporlu eski futbolcular hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Rizespor tarihi 1

Çaykur Rizespor Eski futbolcusu ve Teknik Direktörü Zafer Numan Kanburoğlu, Recep Ali Aksoylu, Rizesporlu Eski futbolcu Ergün Kolçak, Fatih Sultan Kar ve Rizespor Eski futbolcusu Ve Genel Menejeri İsmail Çoşkun

Rizespor tarihi 2

Kitabın yazarı Fatih Sultan Kar ve yayıncısı Mustafa Karali

rizespor

GetAttachment.aspx

Erdoğan’dan muhalefet fıkrası Canlı

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da ASKON’un 6. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Muhalefetin tutumunu işadamlarına şikayet eden Erdoğan, yaşananları fıkrayla anlattı.

Foto GaleriVideoyu izlemek için tıklayın

Muhalefetin bile en küçük bir olayı kriz gibi gösterme arayışlarının olduğu dönemde ASKON’un sağ duyusu memnun ediyor. Eleştiriye yapıcı olduğu sürece karşı değiliz. Eleştiride aşağılamayı öne çıkarırsak bunun faydası olmaz. Kimseden yüzde yüz destek beklemniyoruz.

Türkiye’de patinaj devrini aştı. 7 yıl öncesi bu ülkede milli gelir nerede idi, bu dönemde nerede? Bunun değerlendirmesini yapmayacak mıyız? İş adamları olarak kendinizi değerlendirin. Her atılan adıma karşı çıkmak ülke hayrına değildir. Ülke hayrına atılan adımlar muhalefetle karşılaşıyor.

Cin şişeden çıkmış sormuş ne istiyorsun? Yalnız demiş sana verdiğimin 2 katını komşuna vereceğim. Adam bir gözümü kör et demiş.Biz de muhalefet de böyle…

Muhalefet söylentilerle gensoru önergesi veriyor. Ben bunu ifade ettim. Gensoru Türkiye’de yalama oldu. Anamuhalefet diyor ki hukuk oldu. Hukuk yalama olmaz. Hukuk doğuştan gelen haklardır.

Biz bu gensıoruyu fırsat bilip yaptıklarımızı anlattık. Bizimle ilgili gensoru verenlerle karşılaştırma imkanı oldu.

Yılla önce kendi yaptıkları çıakrdıkları yasaya bugün karşı çıkıyorlar. Bu muhalafet tarzı bizim hayrımızadır. Ama bu ülkenin ya da dünyanın hayrına değildir.

Kriz tüm dünyayı etkiledi bizi de sarsıyor. Böyle dönemler yapıcı eleştirinin önemli olduğu dönemlerdir. Felaket telllallığı ile moral bozmak için her türlü yola başvuruluyor. Atılan bunca adımların hiçbiri muhalefet tarafından görünmez.Ekonomide en önemli unsur moraldir.

Biz iki yıldır IMF ile masadayız Stand By’ı yine imzalamadık ama işimize gelmezse yine imzalamayız. Kendi lehime kararla kalkarsam bu benim lehime olur. Ekonomide finansı bilgiyi insanı yönetmektir maharet.

Güçlü iseniz masadan kaçmazsınız.Masaya oturmaktan korkmaz mısın? Sonra biz IMF ortağıyız. Biz bunları ya bilmiyoruz ya da bilmemiz gerekir. Bizim büyümne tahminlerimiz orta vadeli programda hazır. Türkiye notu artırılan 17 ülke arasında yer aldı. Türkiye krizde karşı iyi bir sınav verdi.

Emek yoğun değin teknoloji yoğun istihdama gidiyoruz. İşsizlik artı bir miktar bizde de. 10,7 işsizlik’ten iktidarımızda 13,1′e çıktı. Başka ülkeler yüzde yüz arttı. Sanayi bizde büyümeye başladı.

2008′de Türkiye’de 49 bin 3 adet şirket açıldı. Muhalefet Türkiye’de hep kapanan şirket sayısını söylüyor. Açılan neden söylemiyor. Değerli arkadaşlar bu farkları görmeyeceğiz nasıl olsa eleştireceğiz. Açılanı söylemiyor kapananı söylüyor. Dünyada turizmde bütün ülkeler erimeye devam ederken bizde artış var.

Hükümet olarak ekonomiyi olumsuz etkileyecek girişime karşı taviz vermeyeceğiz. Birileri bu sorumluluğu taşımıyor olabilir. Birileri başarıları görmüyor olabilir. Ama biz yolumuza devam edeceğiz.

Tüm dünyada gıda krizi endişesi varken Türkiye  bir gıda tahıl ambarı olma yönünde ilerliyor. Türkiye’de tüm ülkeye bir umut hakim. Ülke yeni bir döneme çağa hazırlanıyor.

Bir çok ülke ile vizeleri kaldırdık. Şimdi işadamlarımız dünyanın birçok ülkesi ile kucaklaşıyor.

Kurumlar kendi içinde bir temizliğe tutuluyorsa bunun gerçekleştirilmesi lazım. Bunun bedelini torunlarımız ödeyecektir. Biz de yargı yasama yürütme ayrı olmalı ama değil. Hepsi bir kenara yarguı hepsinin silip atabiliyor. Şu anda yargı istediği şekilde yürtütmeye müdahele edebiliyor.Diğer taraftan da meclisin yüzde65′ine sahip bir parti kapatılabiliyor. Tüzel kişilere bedel ödetmek demokrasi değil. Biz bu işi millete götürüp çözeceğiz. Yargı diyor ki her şeyi biz yapalım.  

Yargı kendi içinde herhangi bir mensubunun yargılanmasına müsade ediyorsa bırakın yargı da kendine düzen versin. Biz yoksulun yetimin hakkını üzerimizde taşıyoruz. Bizi bu makama onları hayır duası getirdi. Onlarla devam ediyoruz. Biz onlara sırt dönemeyiz.

 AYRINTILAR GELECEK

Haber7

Adnan Polat: 2.’lik başarısızlıktır

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, lider olmalarına rağmen, futbol takımının durumundan memnun olmadığını söyledi. Alt yapının başına Tugay Kerimoğlu’nun getirildiğini belirtti.


Başkan Polat, sarı-kırmızılı kulübün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul toplantısında, kulüp faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Galatasaray Futbol Takımı’nda değişim süreci yaşadıklarını dile getiren Polat, ”İki sene önce şampiyon olduk. Şu anda ligde lideriz. Ancak aldığımız neticelerden hiç memnun değiliz. Atletico Madrid’e elendik. Geçen sezon UEFA Kupası’nda final oynayacakken 12 sakat nedeniyle Hamburg’a elenmiştik. Florya’da ahenkli bir çalışma ve kolej havası var. Güzel bir ortam var. Ama arzu ettiğimiz yerde değiliz” dedi.

Adnan Polat, Galatasaray için Türkiye Ligi ve kupa şampiyonluğunun olağan olduğunu vurgulayarak, ”İkincilik dahi bizim için başarısızlıktır. Arzu ettiğimiz durumda değiliz. Ancak bu sezon şampiyon olmak istiyoruz. Olabileceğimize de inanıyorum. Gelecek sezon bizim yeni stadımızda Şampiyonlar Ligi’ni yaşamamız lazım” şeklinde konuştu.

Bu sezon büyük transferler yaptıklarını ve bunlara 5-7 milyon dolarlık bonservis bedelleri ödediklerini anlatan Adnan Polat, belirli vadelerde yapılan bu transferlerde, oyuncuların kulüplerinin banka teminat mektupları istememesinin, Galatasaray’a olan güvenin göstergesi olduğunu söyledi.

”ALTYAPININ BAŞINA TUGAY’I GETİRDİK”

Başkan Polat, futbolda Barcelona modelini kendilerine örnek aldıklarını belirterek, bu nedenle altyapıya büyük önem verdiklerini kaydetti.

Altyapıda daha fazla şeyler yapmalarının gerektiğini kaydeden Polat, ”Bünyeden çıkan futbolcularımızdan birini buranın başına getirmemiz lazım. Çarşamba gününden itibaren Tugay Kerimoğlu, Galatasaray altyapısının başına gelecektir” dedi.

Başkanın bu açıklaması, salonda bulunan kongre üyelerinden alkış aldı.

”KULÜP, 5 SENE İÇİNDE ÜZERİNDEKİ YÜKTEN KURTULACAK”

Adnan Polat, Galatasaray’ın yol haritasını çıkardıklarını dile getirerek, mali yönetimin bir disiplin içinde yürütülmesi halinde kulübün 5 yıl içinde üzerindeki yükten kurtulacağını savundu.

Kulübün gelecek yıldan itibaren 150 milyon dolarlık gelire sahip olacağını kaydeden Polat, bu gelirlerle birlikte 5 yıl içinde kulübün özellikle profesyonel futbolda üst düzeyde yarışmacı bir hale geleceğini söyledi.

Galatasaray’ın kimsenin cebinden yönetilemeyeceğini anlatan Adnan Polat, ”Galatasaray kendi kaynaklarıyla ayakta durmalı. Yöneticilerin cebinden verilecek paralarla kulüp ipotek altına alınmaz. Bizim yönetim anlayışımız bu” ifadesini kullandı.

”155 MİLYON DOLARLIK SPONSOR”

Başkan Polat, kulübün sponsorluk gelirlerinin 55 milyon dolardan 155 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

Üç önemli projelerinin bulunduğunu hatırlatan Polat, GS TV, GS Bonus ve GS Mobile’dan bu yıl için 13 milyon dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini anlattı.

Adnan Polat, kulübe ait bazı şirketlerini pasif hale getirdiklerini, bazılarını ise sattıklarını belirterek, ”10 milyon dolar zarar eden Beylerbeyi A.Ş’yi sattık. Galatasaray Avrupa Gmbh’ı pasif hale getirdik. Sigorta A.Ş’yi, Galatasaray İletişim A.Ş. haline getirdik. Bu değişimlerle birlikte büyük giderlerden kurtulduk” dedi.

”SPORTİF A.Ş. İLE FUTBOL A.Ş. NİSAN AYI SONUNDA BİRLEŞECEK”

En büyük hedefleri olan Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş’nin birleştirme sürecinin başladığını anlatan kulüp başkanı Polat, bunun nisan ayı sonunda gerçekleşeceğini kaydetti.

Polat, bunun için bankalardan 70 milyon dolar kredi aldıklarını hatırlatarak, bu paranın başka bir yerde kullanılmayacağını vurguladı.

Galatasaray Bonus Kart’ın 45 bin satış rakamına ulaştığını belirten Polat, bankalarda kart kalmadığı için 40 kişinin şu anda kart beklediğini dile getirdi.

AA

Alzheimer hastası gölette ölü bulundu

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, 15 gündür haber alınamayan 86 yaşındaki alzheimer hastası, Karaçepiş köyü yakınlarındaki bir gölette ölü bulundu.


Alınan bilgiye göre, Karaçepiş köyü kayınlarındaki gölette bir ceset olduğunu gören köylüler, durumu jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemede, cesedin 12 Şubattan bu yana kendisinden haber alınamayan alzheimer hastası İsmail Keskici’ye (86) ait olduğu belirlendi.

Keskici’nin cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

AA

Poker sanal, para sanal, kavga gerçek!

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde iki genç internet kafede sosyal paylaşım sitesinin sanal poker salonunda oyun oynadı. Oyuncular arasında sanal (chip) para nedeniyle tartışma çıktı. Kavgada gençlerden biri ağır yaralandı.


Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde sanal ortamda poker oynayan iki kişiden biri bıçakla yaralandı.

Alınan bilgiye göre, O.G (16) ile V.E (23), Okullar Mahallesi’ndeki bir internet kafede sosyal paylaşım sitesinin sanal poker salonunda oyun oynadı. Oyuncular arasında sanal (chip) para nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine O.G, V.E’yi bıçakla ayağından yaraladı.

Bıçağın atardamara isabet ettiği öğrenilen V.E, Lüleburgaz Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. V.E’nin hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

O.G, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

AA

Olimpiyattan en güzel kareler ve madalya durumu

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Kanada’nın Vancouver kentinde devam eden 2010 Kış Olimpiyat Oyunları’nda dün akşam 7 dalda 21 madalya dağıtıldı. Madalya sıralamasında her gün değişiklik yaşanıyor. Olimpiyatlarda son durum şöyle:

Foto GaleriHaberin galerisi için tıklayın

Madalya sıralamasında 10 altın, 7 gümüş ve 4 bronz madalyası bulunan Kanada birinci sıraya yükseldi.

Madalya alan sporcular ve ülkeleri şöyle:

ALP DİSİPLİNİ

Bayanlar Slalom

Altın: Maria Riesch (Almanya)

Gümüş: Marlies Schild (Avusturya)

Bronz: Sarka Zahrobska (Çek Cumhuriyeti)

BİATHLON

Erkekler 4 x 7.5 kilometre bayrak yarışı

Altın: Norveç (Halvard Hanevold, Tarjei Boe, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjoerndalen)

Gümüş: Avusturya (Simon Eder, Daniel Mesotitsch, Dominik Landertinger, Christoph Sumann)

Bronz: Rusya (Ivan Tcherezov, Anton Shipulin, Maxim Tchoudov, Evgeny Ustyugov)

-CURLING-

Bayanlar

Altın: İsveç (Anette Norberg, Eva Lund, Cathrine Lindahl, Anna Le Moine, Kajsa Bergstroem)

Gümüş: Kanada (Cheryl Bernard, Susan O’Connor, Carolyn Darbyshire, Cori Bartel, Kristie Moore)

Bronz: Çin (Wang Bingyu, Liu Yin, Yue Qingshuang, Zhou Yan, Liu Jinli)

KISA MESAFE SÜRAT PATENİ

Erkekler 500 metre

Altın: Charles Hamelin (Kanada)

Gümüş: Sung Si-Bak (Güney Kore)

Bronz: Francois-Louis Tremblay (Kanada)

Erkekler 5 bin metre bayrak

Altın: Kanada (Guillaume Bastille, Charles Hamelin, François Hamelin, Olivier Jean, Francois-Louis Tremblay)

Gümüş: Güney Kore (Kim Seoung-Il, Kwak Yoon-Gy, Lee Ho-Suk, Lee Jung-Su, Sung Si-Bak)

Bronz: ABD (J.R. Celski, Simon Cho, Travis Jayner, Jordan Malone, Apolo Anton Ohno)

Bayanlar 1000 metre

Altın: Wang Meng (Çin)

Gümüş: Katherine Reutter (ABD)

Bronz: Park Seung-Hi (Güney Kore)

SNOWBOARD

Bayanlar Paralel Büyük Slalom

————-

Altın: Nicolien Sauerbreij (Hollanda)

Gümüş: Ekaterina İlyukhina (Rusya)

Bronz: Marion Kreiner (Avusturya)

MADALYA DURUMU

Ülke Altın Gümüş Bronz Toplam

————————————————-

1. Kanada 10 7 4 21

2. Almanya 9 11 7 27

3. ABD 8 13 13 34

4. Norveç 8 6 6 20

5. Güney Kore 6 6 2 14

6. İsviçre 6 0 2 8

7. Çin 5 2 4 11

8. İsveç 5 2 2 9

9. Avusturya 4 5 6 15

10. Hollanda 4 1 2 7

11. Rusya 3 5 7 15

12. Fransa 2 3 5 10

13. Avustralya 2 1 0 3

14. Çek Cumhuriyeti 2 0 4 6

15. Belarus 1 1 1 3

15. Slovakya 1 1 1 3

17. İngiltere 1 0 0 1

18. Polonya 0 3 1 4

19. Japonya 0 2 2 4

20. Slovenya 0 2 1 3

21. Letonya 0 2 0 2

22. İtalya 0 1 3 4

23. Finlandiya 0 1 2 3

24. Hırvatistan 0 1 1 2

25. Estonya 0 1 0 1

25. Kazakistan 0 1 0 1

AA

Giray Kaçar’ın hedefi milli formayı indirmemek

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Trabzonspor’un savunma oyuncusu Giray Kaçar, hedefinin sürekli milli takım forması giyerek, en iyi şekilde mücadele etmek olduğunu söyledi.


A Milli Futbol Takımı’nın 3 Mart Çarşamba günü Honduras ile oynayacağı özel maçın aday kadrosuna çağrılan Giray Kaçar, 1,5 yıldır Trabzonspor’da forma giydiğini, ancak sürekli oynamadığı için bugüne kadar milli takım kampına çağrılmadığını belirtti.

İlk olarak Gençlerbirliği OFTAŞ Spor formasıyla milli takıma çağırılan Giray, ”Son zamanlarda Trabzonspor ile olan çıkışımla milli takıma çağrıldım. Çok gurur duyuyorum. Hedefim sürekli milli takım forması giyerek, en iyi şekilde mücadele etmek” diye konuştu.

Giray, dün 1-1 berabere kaldıkları Antalyaspor maçına ilişkin olarak ise rakipleri karşısında çok gol pozisyonu bulduklarını, ancak bunları değerlendiremediklerini ifade ederek, ”Çok büyük şanssızlıklar var. Geçen hafta son dakikada kalecinin kafasından top döndü, bu hafta da net pozisyonlar kaçtı. İkinci yarı iyi oynadığımızı düşünüyorum. Pozisyonları da bulduk ama bunları atamazsak sonuç kaçınılmaz oluyor” ifadelerini kullandı.

AA

‘Adi parola’ya uçan balonlu cevap Video

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Erdek Deniz Üs Komutanlığı Mayın Filosu Komutanlığı’nda görevli bir astsubayın tutuklandığı ‘parola ve işaret’ talimatnamesi iddialarına tepki gösteren Kapadokya Platformu üyeleri gökyüzünde ilginç bir pankart açtı.


Erdek Deniz Üs Komutanlığı Mayın Filosu Komutanlığı’nda görevli bir astsubayın tutuklandığı ”parola ve işaret” talimatnamesi iddialarına tepki gösteren Kapadokya Platformu üyeleri, havalandırdıkları balondan, ”Parola: adam gibi adam, işareti: Başbakan, yürekli adam, sonuna kadar seninleyiz” yazılı dev pankart açtı.

Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin önde gelen sivil toplum kuruluşu Kapadokya Platformu üyeleri, hazırladıkları 15 metre uzunluk ve 3 metre genişliğindeki, üzerinde ”Parola adam gibi adam, işareti başbakan, yürekli adam, sonuna kadar seninleyiz” yazılı dev pankartla, sabahın erken saatlerinde Nevşehir merkeze bağlı Göreme beldesinde bir araya geldi.

Göreme Açık Hava Müzesi yakınındaki, balonların havalandığı alanda buluşan platform üyeleri, beraberlerinde getirdikleri dev pankartı açtı. Platform üyeleri daha sonra pankartı, içinde turistlerin de bulunduğu balona asarak Kapadokya semalarında dolaştırdı.

Platform üyelerinin, ”parola ve işaret” iddialarını protesto etmek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek amacıyla açtıklarını belirttikleri pankart, balonla yaklaşık 1 saat gökyüzünde kaldı.

”BAŞBAKANA SAYGI, ÜLKE ONURU VE ŞEREFİNİN BİR GÖSTERGESİDİR”

Kapadokya Platformu üyelerince yapılan basın açıklamasında ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğu vurgulanarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin her başbakanı, Türk vatandaşlarının değerli oyları ile demokratça seçimle gelir ve beğenilmezse aynı usulle gider denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’na saygı, ülke onuru ve şerefinin bir göstergesidir. Ülkesini seven her vatandaşın oy versin vermesin, sevsin sevmesin ülkesinin yöneticisi konumundaki başbakanına azami saygı göstermesi bir vatandaşlık gereğidir.

Bu ülkenin başbakanına edepsizlik ve saygısızlık, hiç kimsenin ya da hiçbir kurumun haddine değildir. Ülkemizin dünya nezdinde her geçen gün itibar kazandığı bu günlerde maalesef ülke adına onur kırıcı yaşanan olaylar, dünya kamuoyunda ülkemizi hiç de hak etmediği seviyesiz bir duruma düşürmektedir.

Bu onur kırıcı duruma ülkemizin göz bebeği olarak gördüğümüz ve her zaman gurur duyduğumuz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin adının karıştırılması bizleri ayrıca derinden üzmektedir.”

Bir gazetede yer alan ”parola ve işaret” iddialarını içeren haberle ilgili olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca başlatılan soruşturma kapsamında Erdek Deniz Üs Komutanlığı Mayın Filosu Komutanlığı’nda görevli bir astsubay üstçavuş, Gölcük’teki askeri mahkemece tutuklamıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erdek’teki ”parola ve işaret” iddialarıyla ilgili, talimatnamede imzası bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunmaları konusunda avukatlarına talimat vermişti.

AA

Kuşadası’nda toprak kayması devam ediyor

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, sağanak nedeniyle Kadınlar Denizi Bölgesi’nde dün meydana gelen toprak kayması devam ediyor.


Kadınlar Denizi minibüs son durağı ile Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nin bulunduğu Mercan Adası mevkisinde dün öğleden sonra başlayan toprak kayması, gece boyunca süren yağmur nedeniyle giderek artıyor. Minibüs durağı önündeki yol ile 5 dönümlük bir alanda oluşan çökme ve çatlaklarda derinleşme gözleniyor.

Bölgede yaşanan toprak kayması, Kadınlar Denizi minibüs esnafıyla çevre sakinlerinde endişeye yol açtı. İki villanın tedbir olarak boşaltıldığı, uygulama otelinde gerekli önlemlerin alındığı kayma nedeniyle bölge güvenlik şeridiyle çevrilmiş durumda bulunuyor.

Kadınlar Denizi Minibüs Kooperatifi Başkanı Sabri Aydıngün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün başlayan toprak kaymasının, gece devam eden yağışla ilerlediğini ifade ederek, ”Gece 01.30 sıralarında yağmur yağarken durakta bekleyen bekçi telefonla yeniden göçük olmaya başladığını bildirdi. Hemen durağa gelerek göçük olan bölgedeki park halinde duran minibüsleri uzaklaştırdık. İlk etapta 10 santimetre kadar kayan toprak, gecenin ilerleyen saatlerinde 1.5 metreyi buldu” dedi.

TAPU KAYITLARINDAKİ ADI ”GÖÇÜKLÜK”

Tapu kayıtlarında bölgenin adının ”göçüklük” olarak geçtiğini belirten Aydıngün, yaklaşık 10 yıl önce de bu bölgede heyelan meydana geldiğini ve o dönemde burada bulunan bir su parkı işletmesinin tamamen zarar gördüğünü anlattı.

Kuşadası’nda 17 gün önce de şiddetli sağanak sonucu Kuşadası Türkmen Mahallesi’ndeki Marina Tuntaş Sitesi ile Kadınlar Denizi Mahallesi’ndeki Işıkkent Sitesi ve Nurgül Apartmanı’nın bulunduğu bölgelerde heyelan meydana gelmiş ve bazı binalarda çökmeler oluşmuştu.

AA

Sivas açık cezaevinde kavga: 1 mahkum öldü

Posted: 27 Feb 2010 05:33 AM PST

Sivas Açık Cezaevinde 4 gün önce çıkan kavgada ağır yaralanan 2 mahkumdan biri, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Alınan bilgiye göre, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumunda 23 Şubatta 3 mahkum arasında çıkan kavgada kesici aletle yaralanan Cabir Bulut (40), tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde öldü.

Tahliyesine az süre kala yaşamını yitiren Bulut’un cenazesinin, otopsi işleminin ardından toprağa verileceği belirtildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde 26 Ocak 2003′te 2 grup arasında çıkan, 2 kişinin ölümü, 1 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından tutuklanarak hüküm giyen evli ve 3 çocuk babası Bulut’un tahliye tarihinin 6 Mart 2010 olduğu öğrenildi.

Bu arada, cezaevindeki kavgada yaralanan Sivas olayları hükümlüsü E.D’nin tedavisinin sürdüğü bildirildi.

OLAY

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumunda 23 Şubatta kantin bölümünde çıkan kavgada mahkumlardan M.G. (34), kantinde ekmek kesmek için kullanıldığı belirtilen kesici aletle, aynı cinayet davasından birlikte hüküm giydiği Cabir Bulut’u boğazından, Sivas olayları hükümlüsü E.D’yi ise göğsünün sol kısmı ve sol kolundan yaralamıştı.

Kavganın ardından polis ekiplerine direnen M.G, ekiplerce etkisiz hale getirildikten sonra savcılık talimatıyla kapalı cezaevine konulmuştu.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder