29 Aralık 2014 Pazartesi

[Güncel Haberler, Haber, Haberler] [Güncel Haberler, Haber, Haberler] [Güncel Haberler, Haber, Haberler] [Güncel Haberler, Haber, Haberler] [Güncel Haberler, Haber, Haberler] Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon

Çay Haber.Com | Karadeniz Haber Rize, Artvin, Trabzon


Alzheimer hastalığı için yeni umut

Posted: 29 Dec 2014 01:05 PM PST

Beynin yön bulma duygusunu yöneten noktası keşfedildi. Biliminsanlarının yeni keşfi, alzheimer ve demans hastalıkları için tedavi umudu olabilir.

YÖN BULMA DUYGUSUNU KONTROL EDEN BÖLGE BULUNDU

Bilim insanları beyinde yön bulma duygusunu kontrol eden bölgeyi tespit etti. Buna göre, söz konusu bölgede beyin sinyalleri daha kuvvetli olan insanların, yön duyguları da güçlü oluyor.

Current Biology dergisinde yayımlanan çalışmada, yön duygusunu yöneten kısım “Beyin içi pusula” olarak adlandırılıyor. İnsanlar, beyin içi pusulaları yavaşladığında kayboluyor. Ayrıca, işleri doğrultusunda yön bulan kişilerin beyninde entorhinal korteksin bir bölgesinde sinyallerin arttığı gözlemlendi.

ALZHEIMER HASTALARINA UMUT IŞIĞI

Beyindeki sinyaller kuvvetlendikçe, kişilerin yollarını daha kolay bulduğu anlaşıldı. Londra’da taksi şoförleri üzerinde yapılan çalışmalar, onların yola çıktıkları zaman önce hangi yöne gideceklerini hesapladıklarını ortaya koydu. Bu hesapların entornihal kotekste yapıldığı ve yön duygusu güçlü şoförlerin daha çok sinyal yaydığı belirlendi. Bu keşif alzheimer, demans gibi hastalıklara umut ışığı olabilir. Zira bu hastaların yön bulma duygusunun neden kötüleştiği sorusu henüz netlik kazanmış değil.

Kelliğe çözüm bulundu

Posted: 29 Dec 2014 01:04 PM PST

Kansere çare bulmaya çalışan İspanyalı bilim insanları farkında olmadan kanser yerine kelliğin çaresini buldular.

İspanya Kanser Araştırmaları Merkezi’nde araştırma yapan uzmanlar, farelere anti-enflamatuvar ilaçlar verdi. Çalışmada enfeksiyonlarla savaşmak için bağışıklık sistemi güçlendirilirken ölü dokuların temizlendiği ortaya çıktı.

Dr. Mirna Perez-Moreno’ya göre makrofaj denilen ve kök hücrelerin yanında bulunan bölgelerin saçın büyümesinden sorumlu olduğu anlaşıldı. Bu demek oluyor ki saç nakline gerek olmadan foliküller beslenerek saçların yeniden uzaması sağlanabilir.

PLOS Biology isimli bilimsel dergide yayınlanan makalede makrofaj denilen bölümün kök hücrelerin gelişiminde önemli rol oynadığı belirtildi. Henüz sadece fareler üzerinde denenmiş bir tedavi olsa da ilerleyen dönemlerde insanlar üzerinde de saçların gelişimi konusunda deneneceği açıklandı.

Reçetesiz antibiyotiklere dikkat

Posted: 29 Dec 2014 01:02 PM PST

Doç. Dr. Semil Selcen Göçmez, soğuk algınlığı, viral kökenli hastalıklar, ağrı kesmek, ateş düşürmek için de antibiyotiğin kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Morfoloji binasında düzenlenen seminerde reçete yazma rehberi, ilaç seçimi, optimizasyon analizi, hastanın eczacıdan ve hemşireden beklentilerinin yanı sıra ilaç kullanımına ilişkin doğru bilinen yanlışlar konusuna değinen Doç. Göçmez, bilinçsiz antibiyotik kullanımının yaygın olduğuna dikkat çekerek, “Ülkemizde antibiyotikler de dahil birtakım ilaçların eczaneden reçetesiz olarak alınmaktadır.

Bu davranış ciddi anlamda yanlıştır. Doktora başvurulduğunda o sırada kullanılan ya da daha önce kullanılmış olan ilaçlar hakkında bilgi verilmesi gerekmektedir.

Birçok ilacın aynı anda kullanımını ancak doktor kontrolünde uygulanabilir. Bunun yanı sıra ilaç saklama koşulları da çok önemlidir. 2013 yılında ülkemizde 1.78 milyar kutu ilaç kullanılmıştır. Eş, dost, akraba önerisi ile değil doktor kontrolünde ilaç kullanılması gerekmektedir. Avrupa ülkeleri arasında antibiyotik kullanımında birinci sıradayız. Antibiyotiğin alınmamasını gerektiren rahatsızlıkların başında soğuk algınlığı, viral kökenli hastalıkları gelir ve ağrı kesmek, ateş düşürmek için antibiyotiğin kullanılmaması gerekmektedir” dedi.

Şeker hastalığı tedavisinde yeni çözüm

Posted: 29 Dec 2014 01:01 PM PST

Şeker hastalığı tedavisinde yeni bir ameliyat yöntemiyle artık yüzde 90 iyileşme görüldüğü tespit edildi.

Op. Dr. Hasan Ofluoğlu ve Op. Dr. Mustafa Aydın, ‘Ileal Interpozisyon’ ameliyatıyla şeker hastalığını yüzde 90 oranında çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Dünyada, Brezilya, Japonya, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Türkiye'de 10 cerrah tarafından yapılan Ileal Interpozisyon ameliyatı, günümüzde hızla yayılmaya başlayan şeker hastalığını ortadan kaldırmayı hedefliyor. Diyabet ve Obezite Cerrahisi'nden Op. Dr. Hasan Ofluoğlu ve Obezite Cerrahisi'nden Op. Dr. Mustafa Aydın, en yaygın görülen diyabet formu 'Tip 2' hastaları için geliştirilen 'Ileal Interpozisyon' ameliyatıyla şeker hastalığını yüzde 90 oranında çözüme kavuşturduklarını açıkladı. Ameliyat olan hastaların, insülin tedavisini bıraktığını ve hap kullanmadığını belirten Ofluoğlu ve Aydın, diyabet hastalarının karaciğer, böbrek ve gözlerini kaybetmekten kurtulduklarını da vurguladı.

"ŞEKER HASTALIĞIYLA MÜCADELE ETMEK GEREKİR"

Genellikle 30 ve 40'lı yaşlarda başlayan şeker hastalığının tedavi edilmediği takdirde organlara hasar verdiğini belirten Op. Dr. Hasan Ofluoğlu, "Körlüklerin en önemli sebebi diyabet hastalığıdır. Diyabetin gözde oluşturduğu hasarlar, görme kaybına kadar ilerleyebilir. Diyalize giren hastaların yüzde 50'si diyabet hastasıdır. Hatta ayak kesilmelerine kadar giden kayıplara sebep olabilir. Ayrıca şeker hastalığına bağlı, karaciğer yağlanması ve siroz da ortaya çıkabilir. Bu nedenle şeker hastalığıyla ciddi bir şekilde mücadele etmek gerekir" dedi. Hasta sayısının her geçen gün arttığını da vurgulayan Op. Dr. Ofluoğlu, "Ileal Interpozisyon için çekinceleri olan hastalar, ameliyatla tedavi olan hastalardaki iyileşmeleri gördükçe bu ameliyata hazır olduklarını söylüyorlar" diye konuştu.

"BAŞARI ORANI ÇOK YÜKSEK"

Ameliyatta başarının ne olduğunu çok iyi tanımlamak gerektiğini ve Ileal Interpozisyon'da yüzde 90'a varan başarı elde ettiklerini vurgulayan Op. Dr. Hasan Ofluoğlu, "Yüksek ünitelerde insülin ve yüksek miktarlarda ilaç kullanmak zorunda olan hastalarının, ameliyat sonrasında insülin ve ilaç kullanma miktarlarında ciddi oranlarda düşüş var. Bazı hastalar, insülini bırakarak çok düşük miktarlarda ilaçla hayatlarına devam ediyor. Bunu da başarılı sayarsak, başarı oranı yüzde 100'e çıkıyor" dedi.

TİP 2 ŞEKER HASTALARI İÇİN GELİŞTİRİLDİ

Ileal Interpozisyon ameliyatının sadece Tip 2 şeker hastaları için geliştirilmiş bir yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Mustafa Aydın ameliyat hakkında şu bilgileri verdi: "Ameliyat iki aşamada gerçekleşiyor. Öncelikle midenin belirli bir kısmı gerektiği kadar dışarıya alınıyor. Bu işlemin amacı midedeki gıdaların alınımını azaltmak ve hastaların hızlıca tükettiği öğünlerin önüne geçmektir. İkinci aşamada ise ince bağırsakta değişiklikler gerçekleştiriliyor. İnce bağırsaklarda duyarsızlık oluşunca insülin salgılanamıyor ve daha duyarlı olan alt kısım çıkarılıp diğer bölüme takılıyor. Sonuç olarak insülin salınımında denge sağlanıyor" şeklinde konuştu.

Büyük cerrahi grubundaki Ileal Interpozisyon ameliyatının, orta ameliyat grubundaki kapalı yöntemle yapılan safra kesesi ameliyatında oluşacak komplikasyonlardan daha az problem oluşturduğuna dikkat çeken Op. Dr. Mustafa Aydın, "Hastalarımızın yüzde 80'i şişman. Bu nedenle şişmanlığa bağlı risk faktörlerini barındırıyor. Ancak, Ileal Interpozisyon ameliyatı neredeyse orta ameliyat grubundaki kapalı yöntemle yapılan safra kesesi ameliyatında oluşacak komplikasyonlardan bile daha az problem çıkarıyor" dedi.

"AMELİYATTAN SONRA YENİDEN DOĞDUM!"

Ileal Interpozisyon ameliyatı geçirdikten sonra sağlığına kavuşan ve 117 kilodan 93 kiloya düşen Ayhan Sirek ise hastalık teşhisinden ameliyat sonrasına kadar yaşadıklarını şöyle özetledi: "6 sene önce bir gece acile gittim ve yapılan tahliller sonucunda yüksek derecede şeker hastası olduğumu öğrendim. Önceleri ilaç kullanmak istemedim. Fakat bu süreç devam ettikçe rahatsızlıklarım da sürdü ve ilaç kullanmaya başladım. İlaçla beraber şekerim düzeldi ve kilo vermeye başladım. Ama tekrar irademi kaybedip sporu ve diyeti bıraktım. Dolayısıyla şekerim yeniden başladı. 5 seneye yakın yüksek dozlarda 7 farklı ilaç kullandım. İlaçlıyken bile şekerim, 250-300'lerde geziyordu. Bu süreç içerisinde organlarım oldukça zarar gördü. Böbrek ameliyatı geçirdim, göz arkasındaki damarlarda ve ayak damarlarımda tıkanıklık başladı. Midemde Atrofik Gastrit çıktı. Sonrasında ise daha çok genç olduğumu ve 2 çocuğumu düşündüm. Hayatı tekrar kazanmalıydım ve bu nedenle araştırmaya başladım. Karar verirken çok zorlandım ama ilaçlardan kurtulmak için yapmak zorundaydım. Ameliyat olduktan sonra yeniden doğmuş gibi oldum. Artık şekerim normal değerlerde çıkıyor. Herkes gibi yiyip içebiliyorum. Ameliyata 117 kilo girdim, şu an 93 kiloyum. Bu da bana mutluluk veriyor."

İnsan vücudunun körelmiş organları

Posted: 29 Dec 2014 12:59 PM PST

Üçüncü bir göz kapağımız olduğunu, çok eski zamanlarda cinselliğe ilişkin iletişimi sağladığımız “Jacobsen Organı” adlı körelmiş bir yapıyı bedenimizin bir yerlerinde taşıdığımızı biliyor muydunuz?

Elbette bedenimizde hala duran ama artık bir işlevi olmayan organlarımız bunlarla sınırlı değil. Cnntürk’ün haberine göre işte insanda bulunan 10 körelmiş organ…

Üçüncü Gözkapağı

Eğer bir kedinin göz kırpmasını izlerseniz, beyaz bir zarın gözü kapladığını görürsünüz, bu üçüncü göz kapağıdır. Memelilerde oldukça nadir görülen bu yapı, kuşlar, sürüngenler ve balıklarda ortak. Biliminsanlarına göre, insanlarda da kullanım dışı olan bir üçüncü gözkapağı kalıntısı mevcut. İnsanlarda oldukça küçülmüş bu organ, bazı topluluklarda diğerlerine oranla daha belirgin. Primat türleri içinde üçüncü gözkapağını fonsiyonel olarak kullanan tek primat ise Batı Afrikada yaşayan Calabar angwantibo.

Apandis

Apandisin modern insanlarda bilinen hiçbir kullanımı yok ve enfeksiyon kaptığında sıksık alınır. Orijinal kullanımı ile ilgili spekülasyonlar mevcut olmakla birlikte, bilim insanlarının çoğu Darwinin öngördüğü şekilde, bu organın işlevinin, bir zamanlar bol miktarda yaprak ihtiva eden gıdalarımızdaki selülozun işlenmesine yardımcı olduğu görüşünde. Evrim doğrultusunda, gıdalarımız değişmiş ve apandise daha az gerek duyulmuş. Bilim insanlarına göre, benzer şekilde kullanım dışı olan ve nihayetinde kaybolacak olan ayak serçe parmağının aksine, apandis muhtemelen uzun süre kalacak ve herhangi bir şey yapmadan sallanmayı sürdürecek.

Darwin’in Noktası

Darwin’in noktası memelilerin çoğunda bulunuyor ve insanlar da buna dahil. Hayvanlarda büyük ihtimalle seslere odaklanmak için kullanılıyor ancak insanlarda artık herhangi bir fonksiyonu yok. İnsanların sadece yüzde 10.4ünde geçmişimize ait bu kalıntı görünür durumda fakat muhtemelen insanların çok daha fazlası bu kulak yumrusunu üreten, ancak belirgin olmasını herzaman sağlamayan geni taşıyor. Bu nokta küçük kalın bir yumru ve kulağın yukarı ve orta bölümlerinin birleştiği yerde bulunuyor.

Plantaris Kası

Plantaris kası hayvanlar tarafından, nesneleri ayakları ile tutmak ve kontrol etmek için kullanılıyor. Bu kas insanlarda da aynı şekilde mevcut ancak o kadar az gelişmiş ki, vücudun diğer bölümlerinden herhangi birinin yeniden oluşturulmasında dokuya ihtiyaç olduğunda, doktorlar tarafından yerinden alınarak kullanılıyor. Bu kas insan vücudu için öylesine önemsiz ki, insanların yüzde 9′u bu kasa sahip olmadan doğuyor.

Twitter’a analytics uygulaması geliyor

Posted: 29 Dec 2014 12:57 PM PST

Twitter, kullanıcılarının yaptıkları paylaşımlarla ne kadar etkili olduklarını görmelerini sağlayan yeni bir uygulama başlattı.

Daha önce 'analytics.twitter.com' adresi sayesinde Twitter kullanıcılarına paylaşımlarının kaç kişi tarafından görüldüğünü raporlayan Twitter, benzer bir uygulamayı ilk defa mobil cihazlar için devreye soktu.

Twitter uygulamasını iOS işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazlarında kullananlar, uygulamanın içinde bulunan ‘View Analytics Details’ kısmından twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarının aldığı etkileşimi görebilecek.

Benzer bir hizmet sunan 'analytics.twitter.com'u geçtiğimiz aylarda kullanıma sunan Twitter, bu uygulamanın ilk etapta sitede İngilizce, Fransızca, Japonca ve İspanyolca dillerinde paylaşımlarda bulunan kişilerin kullanımına sunulacağını duyurmuştu.

Bu hizmeti akıllı telefon kullanıcılarının hizmetine sunan ABD merkezli şirketin bu uygulaması ise şu an için sadece iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlarda çalışıyor. Şirketin bu uygulamayı Android ve benzeri platformlarda ne zaman kullanıma sunacağı henüz bilinmiyor.

Whatsapp’ın sesli arama özelliği

Posted: 29 Dec 2014 12:55 PM PST

Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp'a sesli arama özelliği geleceği neredeyse 1 yıl önce duyuruldu. AndroidWorld'ün ele geçirdiği ekran görüntüleri, söz konusu özelliğin nasıl görüneceğini şimdiden gözler önüne seriyor.

Hollanda merkezli web sitesi AndroidWorld, WhatsApp'ın kendi sitesinde sesli arama özelliğiyle ilgili yayınladığı metin ve görsel kodlarını "ayıkladı" ve ortaya bu görüntüleri çıkardı. Hollandalı ekip, özelliğin yüzde 99,9 oranında bu şekilde görüneceğini iddia ediyor.

Görsellere göre sesli arama özelliği, tıpkı WhatsApp'ın ana amacı olan mesajlaşma özelliği kadar sade ve kullanışlı görünüyor. Gelen aramalar "cevaplamak için kaydırın" şeklinde açılabildiği gibi mesajla yoluyla da cevap verilebiliyor. Aramalar aynı zamanda, daha sonra dinlemek üzere kayıt altına alınabiliyor.

iPhone 6S Mini geliyor

Posted: 29 Dec 2014 12:53 PM PST

Apple, 6. nesil iPhone modellerinde tasarım farklılığına gitti, hatta bunun yanında, zaten büyüyen ekranının dışında, kullanıcılara daha büyük ekranlı “Plus” modelini sundu.

5′inci nesilde de benzer bir farklılık deneyerek ” ucuz yollu” cebi iPhone 5C’yi tanıtmıştı. Açıkçası Apple’ın, Steve Jobs’u kaybettikten sonra yeni dönemde “deneysel” çalışmalarda bulunduğunu söylesek yanılmış sayılmayız. Kaldı ki, bu konuda fanlar da ikiye ayrılmış durumdalar. Kimileri bu yenilik çalışmalarının takipçisiyken, kimileri ise Apple CEO ‘su Tim Cook’un yanlış yolda olduğunu düşünüyor. Ancak görünen o ki, bu tip çalışmalar sürecek. Gelen yeni haberler Apple’ın “yine” yeni bir model üzerinde çalıştığını söylüyor.

Görünüşe göre Apple, 2015 yılında yeni bir iPhone modeliyle daha karşımızda olacak. iPhone 6, iPhone 6 Plus’ın yanında yer alacak yeni telefonun adının ise iPhone 6S mini olacağı söyleniyor. 4 inç ekran boyutunda olacak olan iPhone 6S mini, tasarım olarak da yeni nesil iPhone’lara benzeyecek.
iPhone 6S mini modeliyle, IPhone 5 boyutuna geri dönerek mini cepler kategorisinde de yer almaya hazırlanan Apple, bu yeni cebini 2015′in ikinci yarısında sunması bekleniyor. Hatta bizim tahminimiz bu tanıtımın eylül ayına sarkacağı yönünde.

Facebook özür diledi

Posted: 29 Dec 2014 12:52 PM PST

Facebook, 2014 yılının özeti için kullanıcıların fotoğraflarından derlediği video tepkilere neden oldu. Facebook, yılın özeti hizmeti kötü anıları gözler önüne serilen bazı kullanıcıların tepkisine neden olunca özür diledi.

Facebook’un geride kalan bir yıla ait anıları fotoğraflarla bir araya getirdiği ‘bir yılın özeti’, bazı kullanıcıları hiç memnun etmedi. Yazılım için hazırlanan algoritmanın fotoğrafları rastgele seçmesi nedeniyle, kullanıcıların hatırlamak istemediği olay ve kişilere ait fotoğraflar da bir yılın özetinde yer aldı. ‘Harika bir yıl oldu, bir parçası olduğu için teşekkür ederiz’ sloganıyla sunulan içerik, bazıları için hatırlamak istemedikleri en kötü olayları akıllara getirerek trajik sonuçlara neden oldu.

“DÜŞÜNCESİZCE ALGORİTMA HAZIRLANMIŞ”

Web tasarımcısı ve yazar Eric Meyer, hayatını kaybeden kızının fotoğraf albümünde karşısına çıkmasının ardından Facebook’u ‘düşüncesizce algoritma hazırlamakla’ suçladı. Meyer, blog sayfasında yaptığı açıklamada, “Tabii ki bu bilinçli bir saldırı değildi. Facebook geride kalan yılımızın ne kadar harika olduğunu hatırlatmaya çalışırken partilerde veya tekne gezilerinde çekilen selfie’leri bir araya getirmeye çalışıyor. Ancak sevdiklerini kaybeden, hastanede uzun günler geçiren, boşanan veya işini kaybeden de sayısız insan var” ifadesini kullandı.

TWITTER’DAN FACEBOOK’A TEPKİ

‘Bir yılın özeti’ albümüne tepkili olan kullanıcılar, öfkelerini Twitter’da paylaştı. @travislouie, ‘ölen iki köpeğini gösteren Facebook’un berbat bir iş yaptığını’ belirtirken, @cciccone ‘annemin arkadaşından her yıl bir kez gelen mektup kadar anlamsız’ yorumunda bulundu. Washington Post’un haberine göre, ‘bir yılın özeti’ ürün yöneticisi Jonathan Gheller kullanıcılardan özür diledi. Gheller, “Uygulama bazıları için iyi, diğerleri içinse o kadar iyi olmadı” ifadesini kullandı. Eric Meyer’e eleştirisi için teşekkür eden Gheller, ‘daha iyisini yapacağız’ dedi. Facebook, bir yıla ait kronolojik fotoğraf albümünü temsil eden içerik hazırlanmadan önce kullanıcıya düzenleme seçenekleri sunuyor. Ancak birçok kullanıcı bu ayarlardan haberdar değil.

Düz antenler geliyor

Posted: 29 Dec 2014 12:41 PM PST

Türksat Genel Müdürü, çok büyük ve montajı zor olan çanak antenlere göre daha estetik ve küçük olan düz antenin prototip çalışmasını tamamladıklarını belirtti.

Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) finansal desteğiyle Ar-Ge çalışması yaptıklarını belirterek, prototipi ve testleri tamamlanan antenin ticarileştirilme çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Televizyon yayınları için Ar-Ge çalışması yapılan düz antenin prototip çalışmasının 4'ü mühendis olmak üzere 6 kişilik bir ekip tarafından 1,5 yılda tamamlandığını anlatan Gül, prototip boyutunun 35×35 santimetre olduğunu, kazancı daha yüksek yeni bir versiyonun çalışmalarına da başladıklarını kaydetti.

Çanak antenlerin çok büyük, montajının da zor olduğunu söyleyen Gül, daha estetik ve küçük düz antende montaj sıkıntısının yaşanmayacağını belirtti. Gül, binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen ve istenilen renge boyanabilen düz antenin görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağını ifade etti.

Düz antenlerin, sinyal bakımından diğer antenlerden hiçbir farkının olmayacağına dikkati çeken Gül, "Çanak antenlerdeki performansın aynısını düz antende de görebileceğiz. Teknolojisi farklı olan düz antenin sadece yapısı değişik. Anten üzerinde 256 tane 16×16 boyutunda küçük antencik var. Bunlardan gelen sinyal noktaları birleştiriliyor. Bu antende ileri teknoloji kullanıldı” diye konuştu.

Dünyada düzlemsel antenlere doğru bir trendin olduğunu belirten Gül, özellikle araç üzeri kullanımla ilgili anten ihtiyacının olduğunu, düz antenin üretim maliyetinin düşmesiyle düz antene ilgide artış yaşanacağını söyledi.

Türksat’ın üretici bir firma olmadığını dile getiren Gül, düz antenin üretimini yapacak firmalarla görüşmeler yapacaklarını anlattı. Gül, söz konusu üretimle ilgilenen firmalar ile anlaşıp, düz antenin lisans haklarını satacaklarını kaydetti.

Tasarım ve ticarileşme haklarının verileceği firmanın, düz antenin satış fiyatını belirleyeceğini bildiren Gül, Ka-Bant uydu internet terminali için de anten çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.



--
12/29/2014 07:39:00 ÖS tarihinde seo tarafından Güncel Haberler, Haber, Haberler adresine gönderildi

--
12/29/2014 07:39:00 ÖS tarihinde seo tarafından Güncel Haberler, Haber, Haberler adresine gönderildi

--
12/29/2014 07:39:00 ÖS tarihinde seo tarafından Güncel Haberler, Haber, Haberler adresine gönderildi

--
12/29/2014 07:39:00 ÖS tarihinde seo tarafından Güncel Haberler, Haber, Haberler adresine gönderildi

--
12/29/2014 07:39:00 ÖS tarihinde seo tarafından Güncel Haberler, Haber, Haberler adresine gönderildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder