9 Mart 2021 Salı

* İslamiyet ve Peygamber efendimizin sözleri

9 Mart 2021, Salı

 

İslamiyet ve Peygamber efendimizin sözleri

 

 

 

Sual: İslamiyet ne demektir? Hadis-i kudsi ve hadis-i şerifler Peygamber efendimizin sözleri değil midir, aralarında ne fark vardır?

Cevap: (İslamiyet), Muhammed aleyhisselâmın Peygamber olduğuna inanmak ve Onun dinine uymak demektir. Allahü teâlânın, Kur’ân-ı kerimde bildirdiği emirlere (Farz) denir. Yasak ettiği şeylere (Haram) denir. İkisine birden (Ahkâm-ı islâmiyye) denir. Ahkâm-ı islâmiyyeye uymak, Kur’ân-ı kerime uymak demektir. Muhammed aleyhisselâmın her sözünün Allahü teâlâ tarafından bildirildiğine, hepsinin doğru olduğuna inanan kimseye (Müslüman) denir. Onun sözleri iki kısımdır: 1- Manaları, mübarek kalbine, Allahü teâlâ tarafından bildirilmiş, kendi konuştuğu kelimelerle söylemiştir. Böyle sözlerine (Hadîs-i kudsi) denir. 2- Kelimeleri de, manaları da, kendisindendir. Böyle sözlerine (Hadîs-i şerif) denir. (Hak Sözün Vesikaları s. 322)

Allahü teâlânın emirlerine ve yasaklarına (Din) denir. Muhammed aleyhisselâmın bildirdiği dine (İslâmiyet) denir. Peygamberler, en büyük rehberlerdir. İslâm dinini tebliğ eden, en son ve en üstün peygamber, Muhammed aleyhisselamdır. Allahü teâlânın gönderdiği kitabı da (Kur’ân-ı kerim)dir. Muhammed aleyhisselâmın irşad edici mübarek sözlerine (Hadîs-i şerif) denir. Bunlar çeşitli kıymetli kitaplarda bildirilmiştir. (Herkese Lazım Olan Îmân s. 89)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için

Üye olmak için  |  Üyelikten ayrılmak için

 

Google mail grubu sayfası

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder