16 Mart 2021 Salı

* Dini kitaplar neşretmek daha sevaptır

16 Mart 2021, Salı

 

Dini kitaplar neşretmek daha sevaptır

 

 

 

Sual: Her çeşit basın yayın vasıtaları ile insanlara İslâmiyeti bildirmeye çalışmak gerekir mi, bunu herkes kendi imkanları nispetinde mi yapacak? Dini kitapları yaymak mı yoksa hayrat, nafile ibadet yapmak mı önce gelir?

Cevap: Cihadın bir çeşidi, vaazlar, kitaplar, radyo, televizyonlar ve internet ile, İslam ilimlerini, güzel ahlâkını, adâletini ve insanlara verdiği hak ve hürriyetleri bütün insanlara duyurmaktır. Cihadın başka bir şekli de, diğer şekillerde cihad yapanlara dua ile yardım etmektir.

İslâmiyeti yaymak için silahlı cihad yapmak farz-ı kifayedir. Düşman hücum ettiği zaman, her erkeğe, bunlar kâfi gelmezse, kadınlara ve çocuklara da farz-ı ayn olur. Bunlar da kâfi gelmezse, bütün dünyadaki Müslümanların, bunlara yardım etmeleri farz olur. Cihadın ikinci şekli, gücü yetenlere, üçüncü şekli ise, herkese, her zaman farz-ı ayndır. Cihadın ikinci şeklini yapabilmek için, kanunlara uyarak, Ehl-i sünnet kitaplarını yaymağa çalışmalıdır.

Dünya için durmadan çalışılıyor. Müslüman olan, ahiret için de durmadan çalışmalıdır. İslâm düşmanları ve zındıklar, İslâmiyeti yok etmek için hep çalışıyor. Müslümanların buna karşı koymak için, iki şey yapması lâzımdır: Birincisi, çocuklarını Kur’ân-ı kerim kursuna göndermelidir. İkincisi, Ehl-i sünnet âlimlerinin “rahmetullahi aleyhim ecma’în” kitaplarını yaymağa çalışmalıdır. (Fetâvâ-ı Hindiyye)de Vakıf kısmının ondördüncü bâbında diyor ki, (Hayrat, hasenat yapmak isteyen kimsenin, [hastane gibi] umuma yarayan bina yapması, köle azat etmesinden daha efdaldir, daha iyidir. [Din, fen, ahlâk gibi] faydalı kitaplar neşretmek, her şeyden daha efdaldir. Fıkıh kitapları hazırlamak, neşretmek, nafile ibadetler yapmaktan daha sevaptır). (Hak Sözün Vesikaları s. 259)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinimiz İslam

İnternet Radyosu

 

 

 

Huzura Doğru TV

 

 

 

Dini sualler için

Üye olmak için  |  Üyelikten ayrılmak için

 

Google mail grubu sayfası

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder