31 Ekim 2015 Cumartesi

* Onun işine kimse karışamaz

Açıklama: Açıklama: Açıklama: Açıklama: cid:image001.png@01CF1DB5.5C335DB0

02 Kasım 2015, Pazartesi

Onun işine kimse karışamaz

 

 

Soru: "Sen olmasaydım âlemleri yaratmazdım" sözü doğruysa bizim yaratılmamızın sebebi nedir?

CEVAP

Elbette doğrudur. İslam âlimleri, bu sözün hadis-i kudsi olduğunu bildirmişlerdir:

"Allahü teâlânın (Sen olmasaydın gökleri yaratmazdım) buyurduğu Marifetname önsözünde ve Mevahib-i ledünniye 6 ve 13. sayfalarında, Envar-ı Muhammediye 13. ve 15. sayfalarında, İmam-ı Rabbânî'nin Mektûbât'ının 3. cildindeki 122. ve 124. mektuplarında yazılıdır." (Seadet-i Ebediyye s.33)

Allahü teâlâ bizi kendisini tanıyıp sadece ona ibadet etmemiz için yaratmıştır. Zariyat suresinin 56. âyetinde mealen, (İnsanları ve cinleri ancak beni bilip itaat, ibadet etmeleri için yarattım) buyruluyor. Yaratmasına da Resulullah efendimizi sebep kılmıştır. İmam-ı Rabbânî hazretleri 3. cilt, 121. mektubunda buyuruyor ki:

"(Sen olmasaydın gökleri yaratmazdım) hadis-i kudsisi, son peygamber olan Resulullah efendimizin şanında vâki olmuştur ki, sevgi olmasaydı, yaratılış açığa çıkmaz ve âlem devamlı yoklukta kalırdı." (Kıymetsiz Yazılar s.158)

Böyle yüce bir peygamberin ümmeti olmak ne büyük nimettir! Kadı Iyad hazretleri bir gün, "O kadar sevinçliyim ki, göklerde uçuyorum, yıldızlar ayaklarımın altında, elimi uzatsam Ay'ı tutacağım. O kadar bahtiyarım" buyurur ve sebebini şöyle açıklar:

"Allahü teâlâ bana iki nimet verdi. Birincisi, her şeyi yoktan var eden, her an varlıkta durduran yüce Allah, beni seçti, muhatap kabul etti, bana (Sen benim kulumsun) dedi. Sevip güvendiği için (Şunları yap, bunları yapma) diye emir ve yasaklar bildirdi. Ben böyle bir yüce Allah'ın kuluyum, kölesiyim. Herkes efendisiyle övünür. Benim efendim Allah'tır. İkincisi, öyle bir peygamberin ümmeti oldum ki, herkes hocasıyla övünür, benim hocam Muhammed aleyhisselamdır. Kâinat onun hürmetine yaratılmıştır, feyz kaynağı odur. Ben böyle bir hocanın talebesiyim. Beni ümmet, talebe kabul etti, bağrına bastı, (Sana şefaat edeceğim) dedi. Ben sevinmeyeyim de kim sevinsin?"

Kimsenin Allahü teâlâya, neden böyle yaptın diye hesap sormaya hakkı yoktur. Mevlana Halid-i Bağdâdî hazretleri İtikadname kitabında buyuruyor ki:

"Bütün canlılar iman etse, itaat etse, Ona hiçbir faydası olmaz. Bütün âlem kâfir olsa, azgın, taşkın olsa, karşı gelse Ona hiçbir zarar vermez. Kul bir şey yapmak dileyince, O da isterse o şeyi yaratır. Kullarının her hareketini ve her şeyi yaratan Odur. O dilemezse, yaratmazsa, hiçbir şey hareket edemez. O dilemezse kimse kâfir olamaz. Kimse isyan edemez. Küfrü, günahları diler ise de, bunlardan razı değildir. Onun işine kimse karışamaz. (Niçin böyle yaptı. Şöyle yapsaydı) demeye, sebebini sormaya kimsenin gücü ve hakkı yoktur." (Herkese Lâzım Olan İman s.21)

 

 

 

Açıklama: Açıklama: Açıklama: cid:image004.png@01D10A7E.10C3CEC0

 

Açıklama: Açıklama: Açıklama: Açıklama: turkiyegazetesi_mail.png

 

Açıklama: Açıklama: Açıklama: Açıklama: netgazete_mail.png

 

Açıklama: Açıklama: Açıklama: Açıklama: cid:image005.png@01CF6866.AF13FF70

 

Dinimiz İslam
İnternet
Radyosu


Huzura Doğru TV

 

Dini sualler için | Üye olmak için

 

Üyelikten ayrılmak için: Google | Yahoo

 

Mail grubu sayfası: Google | Yahoo

 

www.hakikatkitabevi.net

 

www.dinimizislam.com

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder