30 Haziran 2011 Perşembe

* Allahü teâlâyı sevmek

02 Temmuz 2011, Cumartesi

Allahü teâlâyı sevmek

.

 

Sual: Allah'ın bizi sevip sevmediğini nasıl bilebiliriz? Bir kalbde iki sevgi bulunmaz deniyor. Mesela Allah'ı sevmek için Peygamberimizi sevmememiz mi lazım?

CEVAP

Hayır, aksine Peygamber efendimizi de çok sevmemiz lazım.

Eğer biz Allahü teâlâyı seviyorsak, o da bizi seviyor demektir. İkincisi, Allahü teâlânın emirlerini yapıp haram ettiği şeylerden kaçıyorsak yine bizi seviyor demektir. Allah sevgisinin alâmeti, haramlardan sakınmaktır. Haramlardan sakınanı Allahü teâlâ sever. Allahü teâlâyı çok sevmenin bir alameti de, Onun sevgisini kaybetmekten çok korkmaktır.

Bir kalbde iki sevgi bulunmaz demek, iki zıt sevgi bulunmaz demektir. Ebu Cehil ile hazret-i Ömer'in sevgisi bir kalbde bulunmaz. Allah sevgisine kavuşabilmek için hubb-i fillah, yani Allahü teâlâyı ve Onun sevdiklerini sevmek, şarttır. Mesela Allahü teâlânın habibi olan Resulullah'ı çok sevmek gerekir. Resulullah'ın Ehl-i beyti ile Eshabını ve Resulullah'ın vârisleri olan İslam âlimlerini de çok sevmek gerekir. Silsile-i aliyye büyüklerini de sevip onların sevgisini kazanmak lâzımdır.

Büyük zatların sohbetine kavuşan saadete erer. Eğer onların sevgisine kavuşursa çok büyük nimete konmuş olur. Büyük zatlardan birine kavuşamazsak ne yapmak gerekir? Vârislerinden faydalanmak gerekir. Vârisleri de yoksa, talebelerinden, onlar da yoksa kitaplarından faydalanmak gerekir.

 

Bugünkü şiirimiz:

· Şükür gerekir şükür

Dinimiz İslam
İnternet Radyosu

Huzura Doğru
TV

Bugünkü ilahi:
·
Engel Olur mu

 

Üye olmak için | Üyelikten ayrılmak için | Dini sualler için | Mail grubu sayfası

 

www.dinimizislam.com | www.mehmetalidemirbas.com | www.evlilikrehberi.net

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder